Автор Тема:  Малко по-различна БГ история  (Прочетена 22983 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Малко по-различна БГ история
« Отговор #15 -: Март 28, 2013, 21:00:46 »
 :flowers: :flowers: :flowers: Миро,възхищавам се от твоята смелост и издръжливост,живота ни поднася много неприятни изненади, но въпреки това ти не си се предал,стискам палци да се излекуваш напълно  :bravo2: :bravo2: :bravo2:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
« Отговор #16 -: Май 20, 2013, 15:07:24 »
Успех и от мен Миро ! Пожелавам ти скоро да забравиш всичко през което си минал и живота да започне да ти дава най-доброто!

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #17 -: Май 25, 2013, 13:45:44 »
Здравейте,честит и светъл празник на всички.Имам един въпрос към по-запознатите.Ако приемем,че вируса е излекуван,какъв трябва да е хепатитния маркер?Отрицателен или пак си остава положителен.Тези дни трябва да ми вземат кръв в диализата за хепатитен маркер.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #18 -: Май 25, 2013, 16:57:41 »
Здравей Миро,
 изследването за хепатит С/анти НСV/ винаги остава положително, дори след успешно излекуване.
Само ПСР сочи отсъствие на вирус!

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Май 25, 2013, 17:46:30 »
Благодаря ти Руми,
и аз така знам,но се опитаха да ме опровергаят и заради това реших да се допитам до вас за по-сигурно.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Юни 30, 2013, 21:09:37 »
Здравейте,желая да чуя мнението ви по един въпрос.Както знаете аз ходя  на хемодиализа и там съответно бях до сега на апарат за пациенти с хепатит Ц.След 2 седмици горе - долу трябва да си пусна ПСР(тъй като стават 6 месеца след края на лечението).Въпросът върху който се чудим и аз и лекарите в диализата е следния:
Ако ПСР - а излезе отрицателен,на какъв апарат трябва да продължа диализата си?На чист или на апарат за Ц?
Лично ще отида до Токуда да дам кръв и за да мога да се консултирам и с д-р Балабанска по този въпрос,но исках да чуя и вашето мнение.
Притесненията са ми относно това,че ако приемем,че съм го изчистил вируса и ме сложат на апарат за Ц,мога ли пак да се заразя?Консултирах се с една лекарка от кръвна банка(хематолог),която ми каза,че няма как да ме сложат на чист апарат,защото имам антитела.Нейното мнение е,че немога да се заразя,защото хората,които са имали веднъж хепатит Ц или Б не могат да се заразят отново понеже имали антитела.
На тези антитела титъра им не намаля ли с времето?И ако намаля не е ли възможно пак да се заразя?
Изобщо положението стана малко объркващо при мен.Като се има в предви и ,че в БГ пациенти,които са на диализа с хепатит не се лекуват(няма ли такава практика според проф.Чернев и проф.Антонов - оставяли ги под симптоматично наблюдение)
Доколкото знам аз съм единствения май такъв случай.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #21 -: Юни 30, 2013, 21:17:36 »
Здравей Миро,
аз доколкото знам при хепатит Ц - антителата не означават иизграден имунитет. При този вид хепатит такъв не се създава т.е. дори и излекуван, човек пак може да се зарази с Ц. Антителата сочат среща на пациента с хепатита.
По отношение на вида диализа - не съм наясно.
Питай и Д-р Балабанска, но би следвало хематолозите да са информирани.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Юни 30, 2013, 21:26:54 »
Руми,влязох в един омагьосан кръг от известно време насам и не мога да изляза.Чудя се и се питам,ако ме сложат на чист апарат мога ли да заразя някого или пък ако ме сложат на апарат за Ц мога ли аз да се заразя пак?
Супер объркващо стана
.Най-вече и поради факта,че лекарите до сега няма ли такива случай.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Юни 30, 2013, 21:31:35 »
Ако антителата показват само,че организма ми се е срещал с вируса,а ПСР - а,че вируса липсва то тогава мога ли да заразя някого?
Е....и т......а дето стана!!

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #24 -: Юни 30, 2013, 21:48:20 »
Не! Щом ПСР е отрицателен/6м. след лечението/, ти си излекуван и не можеш да заразяваш. Можеш обаче да се заразиш отново не само при хемодиализа, но и при стоматологични интервенции, операции.... Ти знаеш за начините.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #25 -: Юли 04, 2013, 12:16:16 »
И таз добра, Миро.
Какъв е този апарат за болни от хепатит С. Не съм наясно, но тая машинария не се ли дезинфекцира по правилния начин, за да отстрани възможностите за зараза! Или им е много скъпо разглобяването?
Първо, самият ти - ако се излекуваш, категорично не си заразен.
Второ, това, че си изкарал хепатит С по никой начин не те прави "имунизиран" срещу ново заразяване, в т.ч. с различен генотип.
Непременно трябва да искаш да минеш на чистия уред.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
« Отговор #26 -: Юли 04, 2013, 17:41:56 »
Отново се убеждавам че мисленето за тази зараза страшна или не побърква хората . Аз не си направих втория ПСР въпреки че толкова трудно ми отпуснаха лечение и на 3-тия месец ми го спряха защото решиха че ще се самоубия въпреки че им казах многократно че не съм усетил да има някаква промяна откакто почнах лечението , сега нямам пари да си плащам таксата за касата и си казвам че съм здрав , това че като тренирам понякога ме боли черния дроб го смятам за нормално , като се има предвид че и преди да съм имал хепатит като тренирах много усилено пак ме болеше черния дроб , а като съм разпитвал хора с цироза и съм ги питал усещали ли са болки в черния дроб те всички са ми казвали че никога не са усещали болка в черния дроб , дори и след като са разбрали че имат цироза .... така че според мен психозата е най страшното , при мен тя изчезна от безпаричие и проблеми с реалността в която живея , да си призная не ми се живее до старини не мисля че ще изплувам от ... тази България

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Юли 05, 2013, 13:19:05 »
Ели,във всяка диализа по правило и по закон трябва да има 3 вида апарата.Чист апарат,апарат за Ц и апарат за Б.Дезинфецията на апарт не става за часове.Тъй като на един апарат се диализират 2-3 човека на ден,затова има и отделни апарати.Аз в момента съм на самостоятелен апарат,който го киснаха в някакви разтвори и химии няколко дена за дезинфекция.Но това е само временно решение,защото не могат да си позволят лукса да използват един апарат за един човек само.Все пак ще видим и д-р Балабанска какво ще каже.И аз мисля,че ако ПСР - а е отрицателен,трябва да ме сложат на чист апарат,но ще видим към края на месеца като излезе  ПСР - а.
brankox,тука не става дума за някаква психоза,а за вземане на правилното решение.Защото незнам за теб,но аз не съм минал през всичките тези неща  за последните 14 години,че да ги прецаквам с лека ръка.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #28 -: Юли 08, 2013, 01:34:51 »
Така и предположих, Миро.
Но ти непременно трябва да минеш на чист апарат.
Това е просто задължително.
Немислимо е да бъдеш лекуван с апарат на хепатит С, когато си отрицателен за вируса и то с траен вирусологичен отговор.
Относно това, че апаратите са 3 вида по закон, бих казала само, че съжалявам за този норматив и съм убедена, че го има единствено у нас. Той не е друго, а резултат от безпаричие. Очевидно имат недостиг на апарати и нямат средства да ги дезинфекцират по нужния начин.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #29 -: Юли 08, 2013, 08:16:14 »
 :smile: аз да ви кажа сега като влизах за операция много се учудих,че когато те приемат за операция все още не е задължително да те изследват за хепатит,а само те питат боледувал ли си и това е,че то може да си с хепатит без даже и да знаеш  :shocked1: да не говорим,че някой болен може да не каже и има опасност да се зарази някой от персонала,според мен трябва задължително да се изследва за хепатит всеки пациент,който отива за операция ,също така мислех,че като кажа,че съм с хепатит ц към мен ще има по особено отношение,но и в това останах учудена  :pardon: на никой от персонала не му пукаше,че съм заразна и дори ми биеха инжекции и ми сменяха превръзките без ръкавици  :fool3: аз им казвах да си слагат,според мен дори и медицинските работници не са наясно колко е сериозен хепатита ,трябва повече да се информират хората  :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007