Здравейте,желая да чуя мнението ви по един въпрос.Както знаете аз ходя на хемодиализа и там съответно бях до сега на апарат за пациенти с хепатит Ц.След 2 седмици горе - долу трябва да си пусна ПСР(тъй като стават 6 месеца след края на лечението).Въпросът върху който се чудим и аз и лекарите в диализата е следния:
Ако ПСР - а излезе отрицателен,на какъв апарат трябва да продължа диализата си?На чист или на апарат за Ц?
Лично ще отида до Токуда да дам кръв и за да мога да се консултирам и с д-р Балабанска по този въпрос,но исках да чуя и вашето мнение.
Притесненията са ми относно това,че ако приемем,че съм го изчистил вируса и ме сложат на апарат за Ц,мога ли пак да се заразя?Консултирах се с една лекарка от кръвна банка(хематолог),която ми каза,че няма как да ме сложат на чист апарат,защото имам антитела.Нейното мнение е,че немога да се заразя,защото хората,които са имали веднъж хепатит Ц или Б не могат да се заразят отново понеже имали антитела.
На тези антитела титъра им не намаля ли с времето?И ако намаля не е ли възможно пак да се заразя?
Изобщо положението стана малко объркващо при мен.Като се има в предви и ,че в БГ пациенти,които са на диализа с хепатит не се лекуват(няма ли такава практика според проф.Чернев и проф.Антонов - оставяли ги под симптоматично наблюдение)
Доколкото знам аз съм единствения май такъв случай.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение.