Автор Тема:  Болки и дискомфрот !  (Прочетена 15335 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Болки и дискомфрот !
« -: Май 20, 2013, 15:43:50 »
Здравейте , не можах да намеря подобна тема във форума за това ако има такава извинявам се за постването на темата тук !

На последното ми изследване вируса не се откриваше , но болките и дискомфорта в областта на черния дроб не минават. Имах ги и преди когато разбрах ,че съм болен имам ги и сега. Ако някой знае начини за справяне с това моля да пише. Когато съм изправен не чувствам нищо, а само когато седна и когато съм легнал. Понякога са ми нужни 2 часа докато заспя. Голямо въртене пада, наляво ,надясно ,по - груб , по - корем  заради дискомфорта и болката. Чакам за вашите съвети и ви благодаря предварително за съветите !

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Болки и дискомфрот !
« Отговор #1 -: Май 20, 2013, 21:04:57 »
Здравей,

дискомфортът може да се причини от увеличен черен дроб. При положение, че вирусният товар е неоткриваем, то следва да се търсят други причини за хепатомегалията- стеатоза например?. Съветът ми е да се обърнеш към лекар.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 21, 2013, 08:30:07 »
Здравей,

дискомфортът може да се причини от увеличен черен дроб. При положение, че вирусният товар е неоткриваем, то следва да се търсят други причини за хепатомегалията- стеатоза например?. Съветът ми е да се обърнеш към лекар.
Благодаря много за твоята препоръка! Проблема е там , че това го имам от 2008 до сега постоянно и за тези 5 години съм ходел 3 пъти на лекар специално поради тази причина. Всички пъти след направени изследвания,ултрасаунд всичко се оказваше в норма и ме убеждаваха,че това е нормално при хроничен Ц. Ето, например снощи не съм мигнал минутка даже. Исках да разрера дали и някой друг има подобен проблем. Дори започвам да се страхувам да отида на преглед ....

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 22, 2013, 14:04:24 »
Искам да добавя ,че днес правих изследвания в които се казва : кръвна картина и биохимия перфектни, ХЦВ-РНА не се открива, черен дроб,жлъчка,панкреас в отлично състояние и никои не знае аджаба от къде ми идва болката и дискомфорта. Някой ако се чувства по същия начин ,моля, да сподели !

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Май 22, 2013, 16:18:12 »
Здравей!
Личният ти лекар би могъл да те изпрати при специалист от друга област.
Защо непременно свързваш болката с черния дроб?
След като чернодробните ти ензими и др. биохимия са перфектни, би могло да се помисли за нещо друго.

Специални поздрави на изплезения фейс от снимката ти! :laugh:
И аз имам сладур от същата порода.........
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Май 22, 2013, 19:16:36 »
Здравей!
Личният ти лекар би могъл да те изпрати при специалист от друга област.
Защо непременно свързваш болката с черния дроб?
След като чернодробните ти ензими и др. биохимия са перфектни, би могло да се помисли за нещо друго.

Специални поздрави на изплезения фейс от снимката ти! :laugh:
И аз имам сладур от същата порода.........

Понеже това го чувствам в областта на черния дроб и съм болен за това търся там проблемът. Но,след като всички органи в тази област са добре и аз не знам вече какво да си мисля. Понеже не съм в България и всичко става много бавно и мудно , но утре имам час при лекар и ще търсим причината някъде другаде евентуално ! Мерси за поздравите на "Хера" прати и на твоя звяр  от мен  :doubleup:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Май 22, 2013, 21:23:47 »
Тука една колежка е казвала често че черния дроб няма нервни окончания и няма как да чувстваш болка от него.

Категорично имам доверие в образоваността Й по темата. Така, че тази болка може да се постараеш да я разследваш на друго място.

Аз също съм имал в началото на лечението леки боцкания като от игла в областта на черния дроб, но много кратки и поносими. Тези боцкания бяха само за няколко дена за не повече от 5 мин на ден.  Сега този проблем го няма при мен.

Щом черния дроб няма нервни окончания предполагам че моя проблем може да е бил от увеличения ми черен дроб който евентуално притиска някакви други органи или интерферона. Предполагам, че никога няма да се разбере.

Днес гледах едно видео на чернодробна трансплантация. Под черния дроб има " съжалявам за израза"  - черва, минава под него и хранопровода а определена част от него е скрита от долните ребра на човека.

Така, че една болка в областта на черния ти дроб не е гаранция, че е от там.  Ако не е силна и остра и не усещаш точното място на болка е възможно да се заблуждаваш. В човешкия организъм всичко както гледах днес е толкова сбито и допряно едно до друго, че една болка в определена област може да е от няколко възможни органа и причини.

Според мен е хубаво да се съсредоточиш и да забележиш кога се появява болката:

- преди ядене, след ядене, сутрин вечер, продължителност, честота, дали физическото ти натоварване през деня провокира болка или не.

Една такава статистика би ти помогнала.

Забелязвам и, че вече си забелязал болката ти да се появява само в седнало или легнало положение. Като си легнал черния ти дроб притиска надолу органите под него, като седнеш пък се присвива стомаха заради седналото положение.

Успех.
« Последна редакция: Май 22, 2013, 21:32:48 от preslav1980 »

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Май 23, 2013, 21:05:20 »
Тука една колежка е казвала често че черния дроб няма нервни окончания и няма как да чувстваш болка от него.

Категорично имам доверие в образоваността Й по темата. Така, че тази болка може да се постараеш да я разследваш на друго място.

Аз също съм имал в началото на лечението леки боцкания като от игла в областта на черния дроб, но много кратки и поносими. Тези боцкания бяха само за няколко дена за не повече от 5 мин на ден.  Сега този проблем го няма при мен.

Щом черния дроб няма нервни окончания предполагам че моя проблем може да е бил от увеличения ми черен дроб който евентуално притиска някакви други органи или интерферона. Предполагам, че никога няма да се разбере.

Днес гледах едно видео на чернодробна трансплантация. Под черния дроб има " съжалявам за израза"  - черва, минава под него и хранопровода а определена част от него е скрита от долните ребра на човека.

Така, че една болка в областта на черния ти дроб не е гаранция, че е от там.  Ако не е силна и остра и не усещаш точното място на болка е възможно да се заблуждаваш. В човешкия организъм всичко както гледах днес е толкова сбито и допряно едно до друго, че една болка в определена област може да е от няколко възможни органа и причини.

Според мен е хубаво да се съсредоточиш и да забележиш кога се появява болката:

- преди ядене, след ядене, сутрин вечер, продължителност, честота, дали физическото ти натоварване през деня провокира болка или не.

Една такава статистика би ти помогнала.

Забелязвам и, че вече си забелязал болката ти да се появява само в седнало или легнало положение. Като си легнал черния ти дроб притиска надолу органите под него, като седнеш пък се присвива стомаха заради седналото положение.

Успех.
[/q

Да, донякъде си адски прав :Д , но понеже съм болен 6-та година и все си вкарвам някакви филми ! В крайна сметка, днес лекарката успя до някъде да ме накара да се успокоя и да ме убеди ,че съм излекуван и да спра да се притеснявам. Оказа се ,че най-вероятно е от червата минаващи покрай черния дроб и ми даде едни хапчета "мебеверин хидрохлорид" които трябва да пия 30 дена и да видя дали ще има някакъв ефект !

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #8 -: Май 13, 2014, 06:59:21 »
Искам да споделя че и мен ме боли в областта на черния дроб! И искам да кажа че вече 4 месеца работя като интериорен дизайнер - и съм много доволен - но и аз не мога да заспя вечер защото много ме боли , и се въртя по 2-3 часа докато заспя :( мисля пак да се лекувам , защото миналия път ми спряха лечението - затова ще ида този петък при Антонов - ако каже ДА - ще се лекъвам в Плевен - защото ходя на работа и не мога да си взимам болнични за всеки път да ходя на София .... ще се радвам ако знам защо така ме боли черния дроб - точно като теб и аз нямах вирус много дълго време , а 1 година след като ми откриха С-то се оказа че имам фиброза - как съм развил фиброза , при положение че вирусно натоварване съм нямал :( ще се радвам някой да ми отговори , също така много ще се радвам да си излекувам С-то най накрая , защото вярвам че ще спре да ме боли и да не мина на Ф2 или цироза :(

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007