Тука една колежка е казвала често че черния дроб няма нервни окончания и няма как да чувстваш болка от него.
Категорично имам доверие в образоваността Й по темата. Така, че тази болка може да се постараеш да я разследваш на друго място.
Аз също съм имал в началото на лечението леки боцкания като от игла в областта на черния дроб, но много кратки и поносими. Тези боцкания бяха само за няколко дена за не повече от 5 мин на ден. Сега този проблем го няма при мен.
Щом черния дроб няма нервни окончания предполагам че моя проблем може да е бил от увеличения ми черен дроб който евентуално притиска някакви други органи или интерферона. Предполагам, че никога няма да се разбере.
Днес гледах едно видео на чернодробна трансплантация. Под черния дроб има " съжалявам за израза" - черва, минава под него и хранопровода а определена част от него е скрита от долните ребра на човека.
Така, че една болка в областта на черния ти дроб не е гаранция, че е от там. Ако не е силна и остра и не усещаш точното място на болка е възможно да се заблуждаваш. В човешкия организъм всичко както гледах днес е толкова сбито и допряно едно до друго, че една болка в определена област може да е от няколко възможни органа и причини.
Според мен е хубаво да се съсредоточиш и да забележиш кога се появява болката:
- преди ядене, след ядене, сутрин вечер, продължителност, честота, дали физическото ти натоварване през деня провокира болка или не.
Една такава статистика би ти помогнала.
Забелязвам и, че вече си забелязал болката ти да се появява само в седнало или легнало положение. Като си легнал черния ти дроб притиска надолу органите под него, като седнеш пък се присвива стомаха заради седналото положение.
Успех.