Автор Тема:  Здравейте и от мен! Поредния нов потребител :)  (Прочетена 15694 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nirvana_a

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Орфей, в началото ми казаха, че е остьр, но имаха сьмнения за хроничен. Надявам се на 24ти да разбера повече подробности, тогава ще си взема последните изследвания и ще обсьждаме варианти.
Фиброзата напредва бавно? Това е добре. Но все пак да разбирам ли, че тя постоянно прогресира, а не стои на едно място? И в такьв случай не е ои по-добре да се лекува хепатита оше в началото? Не са ли по-големи шансовете така?
Направо не знам какво да мисля.
Уж е по-лекия хепатит, а всьщност не прочетлх много истории за излекувани хора :((
И хроничния хепатит по какво се отличава от острия? Острия винаги ли преминава в хроничен? И как точно поставят тази диагноза?
Пак ви засипах с вьпроси, извинявам се за което!
Ще очаквам коментарите ви!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей,

ето тук можеш да прочетеш всичко за хепатит С, което те интересува: http://www.hepactive.org/content/articles/fact_sheets/hepatitis_c
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен nirvana_a

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Здравейте.
На 25.06 все пак започнах лечението на Хепатита, който се оказа хроничен.
Лекарката каза, че е възможно още изчакване, но не се знаело все пак нещо по-конкретно за новите лекарства (специално за Германия), правиха ми пак фиброскан (все пак този път наистина беше това :)), гледаха кръвните изследвания и така...
Ще се учудите, че е много бързо, но тук явно няма такава бюрокрация, понеже има много здравни каси, различни, повечето са частни и затова явно няма проблем. Не се подават никакви документи, лекуващия ти лекар решава и се започва. Изписва ти рецепта, отиваш в аптеката и си ги вземаш. Ако не веднага- в рамките на ден. Това е положителната страна на процеса.
Така. Май пак ми се получи объркано, но изобщо този Хепатит не го чаках и не знам как точно да реагирам и уж се държа стабилно :) май все пак не мога да си внуша, че всичко е ок :)
Лечението е с Пегинтеферон алфа 2а (пегасис 180мг) - 1 път седмично инжекция + рибавирин всеки ден (копегус 200мг) - сутрин 3, вечер 2 таблетки.
Първата ми инжекция ще е този петък. Лекарката ми показа как да си я бия, но нещо ми се струва, че няма да се справя. Споделете опит ако може, кой как се справя сам.
Иначе засега само ми се вие свят от време на време и ми се повръща малко, надявам се че за напред няма да е много тежко.
Ще гледам да работя и да не мисля само затова. А и вечер след работа имам две деца които да ми заемат времето, едното от които е с увреждане и наистина ми заема времето, та се надявам да се разсейвам и да не мисля само за хепатити.
Засега толкова от мен.
Поздрави

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Добре дошла в отбора на лекуващите се! :flowers:
Можеш, ако искаш да се прехвърлиш в подтемата "На лечение съм"
Всичко при теб е станало много бързо. Дано така бързо да изтребиш и гаднката в кръвта. :doubleup:
Колкото до поставянето на инжекцията - проста работа е, само веднъж да се престраши човек.
Нищо стращно не може да се случи. Не си мисли, че мед. работници при всички случаи го правят перфектно.
На мен любимо място за поставяне ми е коремчето - нали е мекичко, най-лесно става :laugh:
Колкото до страничните ефекти - ще си ги имаш, няма как, без тях не може. Гадене, температура, безапетитие - това са екстрите в началото на лечението. Но ти тъкмо ще им свикнеш - и ето ти края.................
Пожелавам ти успех!
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Здравей и честито!
Само в бедрата съм си била инжекциите през цялото лечение, като от време на време ги сменях.
Щипваш с двата пръста на едната ръка малко кожа, мацваш с памуче спирт и забиваш иглата в нея.
Не би трябвало да те боли. Ако те заболи при боцването, по-добре да извадиш иглата, да не би да си улучила кръвоносен съд и да я забиеш на друго място.
После притискаш с памучето и вадиш иглата.
Това е, успех!

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
Ех, жалко че се оказа хроничен! Дано лечението ти мине сравнително леко, но дори и да имаш тежки моменти твоето лечение би трябвало да е 6 месеца и помни че ще свърши!  :fight: :doubleup:
Инжекцията се поставя точно както е описано в листовката, мускулно, под ъгъл 45 градуса на някое по-меко място в тялото, та да не улучиш вена или нервче, ръката горе, ако има кой да ти я сложи там, бедрото, коремчето. Аз си редувах бедрата. Не е приятно хич, но се свиква. На нас първата ни я слагат в болницата. Ако имаш силни неприятни странични ефекти като втрисане, висока температура, гадене ще ти трябва пълно спокойствие, течен аналгин и още спокойствие. Имаш ли помощ от някой за дечицата? Ще се наложи да поеме малко време може би част от задълженията.

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Ех, жалко че се оказа хроничен! Дано лечението ти мине сравнително леко, но дори и да имаш тежки моменти твоето лечение би трябвало да е 6 месеца и помни че ще свърши!  :fight: :doubleup:
Инжекцията се поставя точно както е описано в листовката, мускулно, под ъгъл 45 градуса на някое по-меко място в тялото, та да не улучиш вена или нервче, ръката горе, ако има кой да ти я сложи там, бедрото, коремчето. Аз си редувах бедрата. Не е приятно хич, но се свиква. На нас първата ни я слагат в болницата. Ако имаш силни неприятни странични ефекти като втрисане, висока температура, гадене ще ти трябва пълно спокойствие, течен аналгин и още спокойствие. Имаш ли помощ от някой за дечицата? Ще се наложи да поеме малко време може би част от задълженията.

Подкожно!

Желая ти леко лечение и най-вече да е успешно  :flowers:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Точно така - подкожно се поставя, а не мускулно : има чувствителна разлика!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007