Здравейте.
На 25.06 все пак започнах лечението на Хепатита, който се оказа хроничен.
Лекарката каза, че е възможно още изчакване, но не се знаело все пак нещо по-конкретно за новите лекарства (специално за Германия), правиха ми пак фиброскан (все пак този път наистина беше това
), гледаха кръвните изследвания и така...
Ще се учудите, че е много бързо, но тук явно няма такава бюрокрация, понеже има много здравни каси, различни, повечето са частни и затова явно няма проблем. Не се подават никакви документи, лекуващия ти лекар решава и се започва. Изписва ти рецепта, отиваш в аптеката и си ги вземаш. Ако не веднага- в рамките на ден. Това е положителната страна на процеса.
Така. Май пак ми се получи объркано, но изобщо този Хепатит не го чаках и не знам как точно да реагирам и уж се държа стабилно
май все пак не мога да си внуша, че всичко е ок
Лечението е с Пегинтеферон алфа 2а (пегасис 180мг) - 1 път седмично инжекция + рибавирин всеки ден (копегус 200мг) - сутрин 3, вечер 2 таблетки.
Първата ми инжекция ще е този петък. Лекарката ми показа как да си я бия, но нещо ми се струва, че няма да се справя. Споделете опит ако може, кой как се справя сам.
Иначе засега само ми се вие свят от време на време и ми се повръща малко, надявам се че за напред няма да е много тежко.
Ще гледам да работя и да не мисля само затова. А и вечер след работа имам две деца които да ми заемат времето, едното от които е с увреждане и наистина ми заема времето, та се надявам да се разсейвам и да не мисля само за хепатити.
Засега толкова от мен.
Поздрави