Здравейте и от мен на 23 години съм, казвам се Христо и съм от Червен бряг ! Ето и на кратко моята история и моите надявам се лесни за вас въпроси ! На 9 май т.г. реших да се включа в кампанията за кръводаряване и няколко дни по- късно разбрах, че имам хепатит Б ! На другия ден веднага отидох до личния лекар , който ми тегли една дълга лекция колко сериозно е това заболяване и т.н. и ме изпрати в гр. Плевен при гастроентереолог (надявам се го изписвам правилно ) . Там попаднах на д-р Събева, която ми обясни, че не съм за приемане в болница щом съм нямал никакви симптоми и едва ли ще лежа в болница, обясни ми и колко е сериозно заболяването, какво уврежда и до какво може да доведе и т.н. и т.н., все неща, които четох и тук споделени от вас ! Накрая въпросната реши, че ще ме изпрати да ми направят изследвания , само дето трябваше да си ги платя, защото здравната каса не ги покривала, както и да е , ето ги и тях :
Anti - NBeAg 0,512 negative
HBeAg 3,399 aktive
ASAT 28
ALAT 53,3
GGT 15
ALP 82
Каза ми, че ще ми се наложи да си правя още изследвания, но понеже не ги покрива здравната каса и са скъпи ще став ана части, само че аз дори не съм от Плевен и едно такова пътуване всяка седмица за да ми вземат кръв ми се стори малко безумно за това потърсих малко помощ от приятел минал по този път, който ми записа час в София при д-р Желева в Иван Рилски ! Отидохме , с 300 зора намерихме докторката, но все пак.....Обясни ми, и тя за заболяването и т.н. и ми каза, че имам нужда от още изследвания
HBsAg 434,8 (Това е резултата) , а другото изследване ще ми го направи на 4 юли когато ме приеме за 2 дни в болницата, Обясни ми че съм с хроничен , активен хепатит Б .
Да ама ситуацията малко се промени, когато симптомите, които имах :разстройство, повръщане, болки високо от дясно, тежест ,отпадналост, загуба на тегло - се обостриха и днес реших да потърся спешна помощ червен бряг и ми направиха следните изследвания :
ASAT 39
ALAT 55
LDH 262
GGT 15
Включиха ми една система и ме откараха на Плевен, където ме и върнаха, защото съм бил с хроничен хепатит ! Е едно не мога да разбера хем хроничния хепатит е по опасен от острия, но в същото време когато го имаш чакаш най - много ! Как на базата на тия изследвания се установи , че имам хроничен, активен не спящ хепатит Б и не е ли възможно той да е остър, но те първа да започвам да проявявам симптомите ? И друго не мога да си обясня, защо се налага да си плащам тия изследвания ? , Защо се налага да чакам толкова много и само да ме разкарват ту тука ту там като куче буквално ! Защо се налага да си заплатиш за да се изследваш за хепатит Б щом е толкова сериозно колкото ми твърдят няколко доктора вече ? А най - вече не мога да си обясня какъв е смисъла изобщо да се разкарвам като луд като явно хроничния хепатит не е опасен и на мен не ми е нужно лечение , демек ходи си у вас и не ни занимавай и не го мисли ?!? Моля ви да ми отговорите, какво значат тези излседвания в действителсност ли имам хроничен не спящ хепатит Б и какво трябва да направя с тези симптоми , които изброих по горе ! Извинявам се предварително ако съм го написал малко объркващо но в главата ми в момента е малко огромна каша