Автор Тема:  Аз съм Лана и се лекувам от хепатит C  (Прочетена 49787 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Аз съм Лана и се лекувам от хепатит C
« Отговор #60 -: Ноември 21, 2012, 15:42:37 »
Двама специалиста е желязно правило при важни решения за здравето  :doubleup:
Ето тук ради е пуснал разни телефони и адреси, може да ги погледнеш:

http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Професор Чернев успя да ме излекува, но понякога изпада в настроения и затова не ти го препоръчвам горещо.

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #61 -: Ноември 21, 2012, 16:02:33 »
Отново Благодаря момичета за бързото отзоваване в отговор на моята молба!!!
Всъщност, четейки темите на останалите във форума името на д-р Балабанска се откроява с многото положителни отзиви на хората, които са на лечение при нея.
Да попитам тя какъв специалист е, в смисъл хепатолог или гастроентеролог и дали с направление от личният лекар или срещу заплащане на прегледа работи?
Предполагам,че влизайки в сайта на Токуда ще мога да намеря координатите й.
 И да Нова година- нов късмет(не уцелих милионите от тотото -- хи-хи   :wink3:, дай Боже да уцеля успешното лечение).
 :bye2:   ЛАНА

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #62 -: Ноември 21, 2012, 16:10:32 »
Лана, д-р Балабанска е възпитаник на школата на проф. Мечков, един от най изявените хепатолози преди време. Специализирала е в Италия. Мисля, че е гастроентеролог с профилиране -в хепатологията.
Да, с направление форма№7 от личния лекар за хоспитализация можеш да отидеш в Токуда.
Вземи координатите и от форума, свържи се по телефона с нея, тя ще ти обясни всичко.

Лана, писах ти на лични съобщения.
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 16:27:34 от Rumi_ »

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #63 -: Ноември 21, 2012, 18:00:48 »
Не знам дали трябва веднага с направление 7,по скоро с 3,ако решиш да се свържеш с нея я питай .

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #64 -: Ноември 21, 2012, 22:04:56 »
Още веднъж благодаря!!!!!
Руми,аз да си призная(доста ме е срам за което) съм малко компютърно неграмотна -искам да кажа, че така и  не разбрах как да пиша на съфорумец на лични съобщения. Успях да прочета написаното от теб и всъщност бих искала да ти отговоря, а и на друг също, обаче ?!   Там като се поразрових не съм сигурна дали може на имейл. Прощавайте за невежеството :no:.

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #65 -: Ноември 21, 2012, 22:30:37 »
Лана, ако искаш да ми пишеш на лични, кликни върху моето име, после отиди на текст - изпрати съобщение, излиза ти поле пишеш в него и отдолу натискаш изпрати. Ти ще видиш, пробвай. Горе долу ти обясних. :chat:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #66 -: Ноември 24, 2012, 11:00:40 »
Лана, аз първия път си платих, за да не чакам, защото дата с направление имаше чак след два месеце. Затова не мога да ти кажа точно кой номер е направлението. После вече за хоспитализацията за биопсията беше с направление. Обаче изобщо не помня кой номер.  :ashamed2:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #67 -: Ноември 24, 2012, 16:44:03 »
Лана, аз също мисля, че изборът на д-р Балабанска ще бъде един много успешен ход за теб по повече от една причини.
Първо, защото тя е известна с човеколюбивото си, внимателно и навременно отношение към болните и всички техни проблеми.
Второ, като специалист е много добра, което е шанс в по-сложи случаи като твоя.
Не се колебай изобщо да се обърнеш именно към нея.
Успех!

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #68 -: Ноември 24, 2012, 18:31:39 »
 :love5:Ви момичета!!!!!

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: LANA- второ лечение???
« Отговор #69 -: Април 25, 2014, 22:19:57 »
Здравейте,  не съм писала поне година и половина и се чудя от къде да започна.  Ще припомня само,че първото ми лечение приключи неуспешно на 6-ия месец( ноември 2012г), тъй като нямах добър вирусологичен отговор.Тогава ми беше много тежко, но полека-лека приех нещата и с надежда да бъдат одобрени други лекарства, които да ме излекуват, животът си продължи. ПСР-ът на 3-и м. беше 70 900 . След това не са ми правили друг, до февруари тази година, резултата ми съобщиха днес- 4 000 000. Направо ми призля, не че съм очаквала да  го няма тоя вирус, но  чак толкова високо натоварване. :crying2: Чернодробните показатели  по време на лечението бяха около 40-50, а след него- 50-60 , въпреки всички хепапротектори, които изпих - Карсил, Легалон, Трансметил, Есенциале форте.                 Лекуващата ми лекарка ми подготвя документите за тройната терапия. Ще се пробвам, дано с трите лекарства да успея.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Радвам се за всички които са успели да изчистят вируса, а на останалите- кураж и сили, за да видим  заветните думи - вирусът не се открива!                                         

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #70 -: Април 25, 2014, 22:45:10 »
Здравей Лана, радвам се, че писа отново и че си добре. ПСР така хвърчат от време на време, не се стряскай. На всеки се случва. Важно е ензимите да не са много високи.
Добре си решила да пробваш отново, но третия медикамент боцепревир ли е?
Ти с твоя ужасно нисък хемоглобин как се решаваш на тази комбинация? Боцепревира доста сваля хемоглобина. Вярвам лекарката има представа от твоето състояние.
Желая ти от сърце успех! :congrats:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #71 -: Април 26, 2014, 18:12:49 »
Здравей Руми, като се изключи вчерашният ми ''шок и ужас'' от стойностите на ПСР-а, наистина бих казала, че съм сравнително добре. Дори ходя на работа ( е на 5 часов раб. ден) без физическо натоварване и съм сред хора. Не ми е казвала лекарката, но си мисля за боцепревир. Хемоглобина го засилих с инжекции, силна храна, ''кръвния'' коктейл- цвекло, морков и ябълка, и не на последно място-прахчетата Виюзид( за които научих познай от кого - от теб, или по-точно - беше ги споменала тук във форума).Виюзида има високо съдържание на фолиева к-на, която ми е предписвана за хемоглобина.  Лекарката знае за всичко това. И аз от темите на съфорумците разбрах за действието на боцепревира. Но след като ми предлага да започна лечение- ??? Нали те - лекарите трябва да преценят какво е най-добре  за нас болните.    И за последното най-ново лечение разбрах пак от форума- статията във в-к Труд от 17.04. То сигурно е най- добрият вариант, но за него моята лекарка е категорична, че няма да бъде одобрено от НЗОК  до следващата пролет, както пише в статията.  Така, стига за мен, ще се радвам да пишеш ти как си. Поздрав най- сърдечен  :flying_kiss:

Неактивен olga61

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
« Отговор #72 -: Май 04, 2014, 10:29:35 »
За тези направления на ПКК и ензими. т течение на първите 6 месяца личната ми лекарка давала на всеки месяц направление. Само ТСх каса не плаща. последен път като отидох за направление-тя почна да вайка-кой ти назначава толкова много показатели да иследваш? не мога да дам направление, каса няма пари, исследования били много скъпи. Обяснявам на нея-че този месяц ще пускам и ТСх, ще ходя във Варна на ПСР, много ще ми излезе. Представяте ли-спазарихме с нея-през месяц-месяц дава тя направление, месяц-аз го плащам. Та сега на 7 май 15 лева за ПКК и ензими. Ще плащам -трябва да знам самата аз какви ми е показатели. Но няма ли конкретен отговор-ние-хронично болни, на лечение в момента-имаме ли право всеки месяц на тези направления? В каса ли трябва да търсим отговор? А пък и не ми се иска да споря с лична лекарка, само нерви да хабя, които и без това вече не останаха....

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #73 -: Май 04, 2014, 11:17:48 »
olga61, здравей!

Точно така е, личните лекари не дават в повечето случаи всеки месец направление за изследвания.
Аз по време на първото лечение дори бях принудена всяка седмица да наблюдавам ензими и ПКК и сама ги плащах - ужас!!!
Но за второто лечение се изучих - един месец личния лекар дава направление за изследвания, другият месец вземах направление от него за гастроентеролог и той ми даваше направление за изследванията.
Така минах по-тънко! :pardon: :mocking: :wink3:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007