Автор Тема:  Продължавам с изненадките от моето лечение тук <>  (Прочетена 77847 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Аз прескочих тук,че нали съм от екземплярите дето са на великото лечение  :girl_wink:   И днес научих нова терминология на български хаха,няма майтап има неща дето или не ги помня вече или не ги знам на български! Та тук се уча,много съм доволна и ви обичам,че ви има  :congrats:   Интерлевкин-ето това научих днес,името на теста за този ген с неговите три разнообразности:) до сега само знаех как се нарича от моите изследвания тук -rs12979860. Моя генотип е ТТ. Но аз не му обръщам много внимание. Днес след като започвам 6 седмица на лечението се видях с моята сестра,и ми направиха нови изследвания. Но разбрах и тези от миналата седмица,последните ми ги направиха 4 седмици след запонато лечение само  синтерферон и рибавирин. Вируса е спаднал от 760 000 на 89 000. Алат-а ми е в норма(не е бил така с години) Хемоглобина е ок 130. Левкоцитите,тромбоцитите и неутрофилите са на долната доп граница. И калция ми е по нормата,но аз съм без тироидна жлеза,и калция ми е на долна граница често,но сега е под долната. Иначе пропуснах тук да спомена че съм хеп Ц генотип 1б. И от петата седмица съм и на боцепревир. Аз нямам високи температури,или да си кажа честно не я меря температурата,може би защото ако имам някакви леки втрисания изобщо не им обръщам внимание. Иначе ми се гади,особенно след като започнах боцепревира,корема ми се подува даже и ако ям нормално,така че имам чувството че съм изяла кон.. дано да отмине това ужасно чувство. И този много неприятен вкус на горзиво в устата е постоянен,като понякога е по-зле от друг път. Нооо най е неприятна умората,по-точно не иска да се оплаквам много много,че има по тежки симптоми със сигурност. Но се чувствам вечно уморена и недоспала,и пречи на работата ми,аз съм на смени дневни нощтни,и така докато мога разбира се. Ако и кр излследвания се държат геройски,като мен,ще му счупя врата на тоя вирус много съм му се заканила  :dance: Ако може някой да ми каже малко по-вече за боцепревира като симптоми и дали се свиква и с тях,предполагам. И днес ми казаха че резултатите на вируса в кръвта са добро начало(може би като за моя конкретен случай разбира се),вие какво мислите сладури? Ей,дръжте се и смело напред и само хубави резултати да има при всички  :carate:  Поздрави на всички тук  :girl_in_love:
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Силве, както знаеш всичко е индивидуално откъм странични ефекти и усещания, а и откъм резултати.
Аз за жалост хич и не привикнах към боцепревира, а го приемах само 2 месеца..., (вероятно ще попиташ защо са ми го спряли - не е заради странични реакции, а защото не отговорих на терапията).
Говорила съм с някои пациенти, които споделиха, че към края на 6-тия месец малко по-добре го понасяли, отколкото в началото. Но всичко е относително.
Така че, стискам ти палци за възможно най-леко, но главно да е успешно лечението ти  :fingerscrossed:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравей Аника, да както и да го погледна и каквото и да прочета,стана ми ясно колко неясно и различно може да е лечението,страничните ефекти и резултатите и вариациите .. индивидуално до болка. Но подпитвам да видя как е при другите,да имам представа и то ми  е и на дупето в момента,само мога да сравнявам за спорт  :oops:, иначе ако не си бъбрим по пътя на изненадките докато се лекуваме,как ще я караме,щ е много самотно. Аз реших по малко да се поразровя и попрочета за героите тука,особенно започнатото лечение от хора от началото на годината,интересно е по чисто добър начин разбира се,какво и как се слъчва с хора като мен и на лечение. И ако мога да бъда в полза за нещо ще с е радвам,както за мен всичко ми е в полза тук,благодаря  :flowers: Аз съм здравен работник,който не практикува в момента по специалността си,но темата за хепатит Ц сега разучавам като пациент и като съм покрай вас. Така че ще се учим от случките си по пътя ни тук заедно :yahoo:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
Ауууу,просто ще има всякакви малки и големи изненадки .. то си е едно голяма преживяване тва лечение. Значи пих си последните хапчета тази вечер боцепревир,и ще се запътвам от хола към леглото да полегна,и хоп не щеш ли виждам на земята като го подритвам едно хапченце... хммм ами рано сутрин като трябва да стана,да си пия на гладно в 6 тироксина,после да се държа будна след 30 мин да хапна нещо и да пия рибавирин 3 и боцепривир 4 хапчета,ееее явно някоя от тези сутрини много ми се е спяло за да приключа без грешка тоя ритуал.. и най-вероятно тогава съм изтървала една капсула. Ако съм по-осторожна,се надявам да не навредя на лечението си,че са много хапчета при мен,вземат се едни на гладно други с храна .. ама няма как. Ще свикнеш,и няма избор като започне хорото.

пс,и се радва,че някой от котараците ми на са си хапнали от мойто хапче/е тогава щеше да е мн неприятно/ .. тряя си събирам ума и да си отварям очите  :witch: :oops: :morning: :sad3:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
А пък си и мисля ся,те мойте котараци не хапват уж вкусни неща,ако надушват ГПХ или някои от хилядите други добавки от рода на Е-та,изк подлсадители или други подобни ... та как ли ще хапнат изобщо капсула боцепревил си викам аз,никога.Ама знаеш ли за беля.. ЯЯЯЯ аз да си лягам,че утре пак в 6.00 ще тряя да се се изчегъркам от леглото първо и после да броя колко хапчета пия преди и след храна  :shocked1: оо и да ида за 12 часово дежурство в болницата.. лека и мека на всички..  :wacko: :wacko:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
Не мога да се наспя,и днес съм на бач следобед та спах до 11 .. само се надигнах в 6 за хапчетата(специално боцепревира дето се пие на 8 часа и трябва да спазвам много осторожно това). Малко ми е гадничко днес,ама ще е дин от тия дни. Ай да почвам да се наливам с вода и да чистя квото се е задръстило по тялото  :girl_in_love:  :morning:  :party: весел ден на всички ииии,да се държите :))
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
 :wacko: :surprised:   Не съм си лягала след нощното ми дежурство,ама по ранни зори трябваше да ходя да се преглеждам .. конюктивит. Чудно защо ли си имам инфекцийка,дето не си спомням да съм имала преди  :oops: Ха сетете се :) .

Ми сега на капки антибиотичнииии за седмица

Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
Така ми се иска да пусна нещо тук за лечението с трите медикамента което аз правя,намерих много интересна сбита и точна информация.. но фаила е много голям,понеже е като малка книжка... някой знае ли как мога да прикача това чудо?  :chat:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
И освен това е на английски,май ще е добре да се преведе и на части да го пусна хммм,не знам..
Силвето

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
 :smile: май с три медикамента са по тежки страничните ефекти,макар че и с два не е за хвалене  :laugh: днес си бия номер 6 ,да видим какво ме чака  :laugh: безсънието е най лошо ,но и болките по цялото тяло също много мъчат, ох да помрънкам малко тука че в нас вече едвам ме търпят  :laugh:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Продължавам с изненадките от моето лечение тук <>
« Отговор #10 -: Август 27, 2013, 13:20:10 »
АААА,тук е разрешено и най-нормалното място да се мрънка .. кой по-добре ще разбере какво точно говориш хехе. Аз май съм само със една седмица пред теб,в четвъртък ми е седмото интерферонче. Аз съм изморена много,това като,че ли ми е най неприятно. Иначе боцепревира ме сбърква с гадния вкус в устата,понякога е в големи дози това усещане(горчив е вкуса дето ти го предизвиква това хапченце). Днес седнах и си направих малка табличка с мойте велики кръвни изследвания до момента,да видя аз и да проследявам каква е хавата там,без драми но аз искам да знам :ashamed2:

Иначе ти с какъв генотип си Ралка? Абе аз гледам профили тука,ама иманата не знам на хората и подробности,особенно сега както изглупявам от тва лечение а и от ЕГН-то,просто не помня кво съм прочела на петата минута бе хора.. много се извинявам,ще гледам да не питам по много и често хаха :chat:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Август 27, 2013, 13:27:01 »
Чакай сега,аз пропуснах да се оплача и не знам от кое от трите вълшебни неща дето приемам е това страхотно подуване на стомаха,ама е тва е е дно оплакване също.. като сме я подкарали,па да се оплачем.. подувам се както като съм изяла кон,без майтап. И ся по малко хапвам. Не съм заслабнала,ама няма и да с е разсърдя ако го направя,ама да видим. То това не е болка за умиране хич.

Та за подуването ми беше реч,мноо неприятн си е също. Май рибавиринчето,ама и тия четири капсулки боцепревир засилват ефекта на подуто коремче..

:girl_haha: айде,и да е леко на всички,добре се справяме  :fight2:
Силвето

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #12 -: Август 27, 2013, 14:22:16 »
Силве, подуването е от Боцето и Рибавирина. За горичивината те разбирам повече от добре  :sad3:
Аз още след първия прием около 30 минути по-късно имах чувството, че периодично ми изливат пелин в устата, наистина е кошмар, но важно е да върши работа медикамента, не да ни е вкусен  :laugh:
Хапвай и почивай повечко, друго няма какво в повече да направиш, а и да поддържаш духа, но гледам, че с това се справяш идеално  :girl_wink:

П.п. В нашата група Боцето го бяхме кръстили "Синята мухоморка" - доста точно пасва  :laugh1:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #13 -: Август 27, 2013, 14:55:12 »
 :smile: ами аз съм генотип 1 ,фиброза 3, ПСР 5 000 000,въобще съм цъфнала и завързала  :laugh: и аз се подувам и не ми се яде, значи аз за 6 седмици съм смъкнала 3 кг , месец преди лечението ме оперираха и от операцията бях смъкнала килограми,но след лечението ще ги наваксаме  :laugh: миналата седмица ми мина в ревове за нищо,тази седмица не знам защо ми е много смешно, луда работа  :laugh:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Август 27, 2013, 15:11:49 »
Хехе Аника, това за синята мухоморка ми хареса много,да коремчето и вкуса в устата са просто незаменими .. определено няма да ми липсват след време  :dance: ..  И аз така,горчивото ме изненада след първия прием. И опитвах когато е много силно усещането с разни бонбонки и желатинови бонбонки,абе не знам какво ли не опитах ама нейсе,то чак ми втръснаха ся тия малко бонбони...Иначе малко ми помагат едни ядки,фъстъци но са печени и не са мазните,а едни такива сухи ядки. Абе не мога да обясня какви са точно на пакетчето тука пише dry roasted peanuts,та те ми помагат. И също така дъвка ментова(тия сладките са за момента само и после не са ок).. еее ще я кютаме така,няма как.

Ралка,горе главата. Самото лечение ще е добро за дробчето,и ако си свърши и работата с вирусчето,ще е най-добре. Но ако не,няма се отчайваме,сега малко да подкрепим черно дробче с терапийка,а ако ПСР не е 0,ще се вредим и за нови лечения. Но това само го казвам,за да не се отчайва никой на лечение. И че рано или късно със сигурност ще сме без хепатит Ц  :bravo2:

Много прегръдки момичета и момчета  :flowers:
Силвето

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007