Автор Тема:  Кръвни показатели  (Прочетена 3356 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Кръвни показатели
« -: Август 25, 2013, 16:22:06 »
Здравейте на всички дето сме на един и същ фронт,надявам се,че всичко в главите ви е позитивно,нищо че телата ни малко се оплакват  :flowers:

Искам само да запитам,доколкото разбрах трябва да се обръща внимание на хемоглобин,левкоцити,лимфоцити,тромбоцити,неутрофили-искам да кажа как се променят нивата им по време на лечението. Има ли нещо друго,което може да промени стойностите си и трябва да му се обръща внимание? Изключвам сега ПСР,за него разбрах как се проследява и какво е значението(и знам,че крайния резултат за него е 6 месеца след приключван на лечението,ако върви до края).

Например албумина и билирубина,нещо за тях като показатели да ми кажете как и защо биха се променили(моя албумин е малко занижен от две седмици вече).

А иначе калция ми също,но аз си имам проблем от години с него,та не ме учудва това.

Освен това имам въпрос ако някой знае. Аз съм изкарала много кръвопреливания през 1990 и 1993 година,животоспасяващи-малко предистория пиша само без да с е увличам. И на крак след 1993 съм изкарала хепатит Б,и имам и до сега добър защитет титър. Та никога не ми слагат хепатит Б васкини,нямам нужда. Дали от лечението ми сега може да се промени нещо в защитния титър който имам към хеп Б?  Разбира се най-лесно е да го изследвам след лечението,но ми е интерсно дали има вероятност да повлияя нещо върху него. И между другото,може би тогава съм се сдобила и с хеп Ц,но тогава не ми го откриха,аз се излседвах за хепатит в инфекциозна клиника София,защото Асат и Алат бяха  трицифрени числа за доста време,и искаха да разберята причината,та излседваха за хепатит. И откриха само хеп Б тогава. Нооо аз работя в болници от 1989 и до сега,имала съм доста инциденти,като един с убождане с игла,и други с влизане/изпръскване на  очите на различни неща(кръв урина),и да не говорим за стоматолозите.. Та не знам хеп Ц от къде ми е. Освен това след като чернодробните ензими се успокоиха след 1993 година,години наред не съм имала никакви проблеми с кр излседания,докато преди няколко само години те с е покачиха ензимите пак(обикновенно АЛАТ е 50-80,при норма до 35),и от може би 7 години започнаха болки в ставите на ръцете първо и и откриха начален артрит,може би да благодаря на хеп Ц за това..... ЕЕЕЕ то стана пак един разказ..хехе
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Re: Кръвни показатели
« Отговор #1 -: Август 25, 2013, 16:40:30 »
Здравей Силви,

и аз съм изкарала двата вида хепатит. Преминах през 2 лечения. За хепатит Б също имам антитела/т.е. спонтанно излекуване/
Не съм сигурна дали се променя броят на антителата в резултат от лечението на хепатит -Ц, но ми направи впечатление, че при мен след първото такова бяха се увеличили малко. Може да е просто разлика в отчитането им в различните лаборатории.
По първият ти въпрос- да, абсолютно всички кръвни показатели се променят. Тия, които си написала са най- важните.
Албумина може да спадне в началото на лечението, но по принцип ниските му стойности не са добър знак по отношение на развитие на болестта.
Билирубина в началото се повишава, след това се нормализира. Следи се и глюкозата - тя също леко се покачва по време на лечение.
Успех! :bravo2:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Август 25, 2013, 16:57:48 »
 :girl_wink: Благодаря Руми,той албумина е много леко занижен. И то това лечение си е пълно с изненадки,като фиш то тотото е хехе,та ПСР-а ще го следим подобавачно,и разбира се много ми е далече още за крайния резултат:) Няма страшно,въпроса е да се гледаме добре,да внимаваме с изледванията си и да си пеем непрекъснато на ум или на глас. Опааа,чакай че се отхлансах аз и боцепревира ме чака да го изгълтам време е пак  :girl_in_love:

:medicine:
Силвето

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 25, 2013, 17:04:21 »
Изгълтах и двата вида хапове.. най смешното при мене е,че тука на масичката стои един термометър,дето беше складиран в кутията с малкта ми аптечка с години. И ся го извадих един ден когато не можех да ствам след почването на боцепривира и си мерих температурата.. Ама освен тогава през периода от 18 юли,от както почна лечението ми не съм го и пипнала.. хаха. Просто си седи самотен на масичката. Котето го беше потъркаляло един ден на земята като играчка,и това е. Ама иначе да знайте и аз имам термометър  :sick:

:bye2:
Силвето

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007