Автор Тема:  SOS  (Прочетена 12421 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
SOS
« -: Януари 14, 2014, 16:32:55 »
Мина доста време от последния ПСР който показа че вирусът го няма - но дори тогава АЛАТ-а ми беше около 60 - от лятото насам забелязах че спя по 15-18 часа на ден и постоянно съм изморен - баща ми не ми даваше пари от тогава за изследвване - постоянно ме болеше черния дроб и продължавах да не мога да бодувам - докато се сабудя и заспивах - днес си направих тест за ензимите - АСАТ е 60 АЛАТ е 180 .... какво мога да направя - и това че спя постоянно признак ли е че вече е твърде късноо :(  :crying2: :crying2:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: SOS
« Отговор #1 -: Януари 15, 2014, 15:50:35 »
 :smile: Здравей,за това че спиш много не знам какво да ти отговоря,но щом АЛАТ ти е 180 според мен трябва да си направиш ПСР ,запиши си час при лекаря който те е лекувал ,за да ти го направят безплатно .
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Януари 15, 2014, 20:12:47 »
Може ли да ми го направят безплатно ?? Щото аз бях готов да си платя  за да го направя.... и другия въпрос - не мога ли да живея с хепатита без да го лекувам - какво  може да стане - гастроентерологът от Плевен ми каза че след 30 години може евентуално да имам цироза ... така ли е ?

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Януари 15, 2014, 21:12:58 »
 :shocked1: Как може лекар да ти каже такова нещо ,разбира се че трябва да се лекуваш. Ти къде се лекува първия път,иди там с тези изследвания и оплаквания и ще те изследват безплатно и изобщо не подценявай хепатита като болест защото аз изведнъж се оказах с фиброза 3 така че изобщо не си губи времето да се чудиш. Имаш ли направена биопсия преди първото лечение и какъв беше резултата.
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 16, 2014, 13:00:53 »
Резултатът от биопсията беше че нямам никакви увреждания дори Ф1 съм нямал ... Лекарят не ми е казал да не се лекувам напротив , просто ми каза че няма много бързо да се развие към лошо .Значи остава да си намеря старите изследвания и да ида года си направя РНК . Само това че спя много ме притеснява - иначе не се чувствам изморен имам сили и да тренирам и за всичко.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #5 -: Януари 16, 2014, 13:18:24 »
Непременно се свържи с лекаря, който те е лекувал и настоявай да ти пусне ПСР.  Ако /дай боже/ е отрицателен, той ще знае какви други прегледи и изследвания да извърши, за да се види причината за високите ензими.
Че не си уморен е добре, иначе не знам защо спиш по много. Възможно е да не е признак за нещо сериозно.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Януари 17, 2014, 20:37:23 »
Сега си четох епикризата след биопсията и чак сега видях че пише че имам фиброза Ф1 ... тогава не съм я и чел след като чух от Желев или който беше тогава на смяна ,че резултатите от биопсията са добри . Дори си мисля че на друг документ пишеше че имам Ф0 ... поне такива са спомените ми ... като цяло не ми обръщаха много внимание докторите и тогава имах други проблеми , така че и аз не се интересувах много , но все пак 2012 година ако съм имал Ф1 това притеснително ли е , като се има предвид че не пия алкохол ?  (спортувам, но то това май не е много добре също)

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Януари 17, 2014, 21:44:32 »
Няма вариант, в който спортът да е нещо лошо, ако не се претоварваш излишно и не взимаш някакви допълнителни медикаменти във връзка с него. На черния дроб вероятно биха се отразили, но не съм компетентна по този въпрос, може би зависи от добавките.
Ф1 е почти никакво увреждане на черния дроб и не е повод за притеснение, особено ако не пиеш и си изчистил хепатита. Трябва обаче задължително да се открие причината за завишените трансаминази при теб, за да се отстрани своевременно и да няма усложнения в бъдеще време.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Януари 17, 2014, 21:56:52 »
От почти 4 месеца пия Легалон всеки ден , откакто при много интензивна тренировка усетих много силна болка в областта на черния дроб. Четох си епикризите и ми прави впечатление , че през 2-те години в които съм бил под наблюдение ензимите ми бяха високи  с АЛАТ над 100 - явно заради антипсихотиците които пиех . Аз знам кога се заразих така че излиза че за 2 години съм развил Ф1 ...притеснявам се защото явно при мен по бързо се развива увреждането  . Откакто ми спряха лечението  си правех няколко пъти изследване на ензимите и само АЛАТ -а беше около 40 тоест почти в рамките ... Сега за първи път над 100 , затова понеделник ще ида до София , жалко че пари ще имам чак края на месеца най рано , но така или иначе трябва да ида там :)

Мерси на всички които ми отговориха   :flowers:

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Януари 30, 2014, 14:48:58 »
Утре ще съм на София , да ги питам нормално ли е за 2 години да развия фиброза и ензимите винаги да са ми високи - ще си пусна ПСР и тест за хепатит Б и ако има и нещо друго - аз от одавна вече не взимам нищо това е добре , но данеби в периода преди 3 години когато не ми одобряваха лечение да съм лепнал и Б , щото това само може да обясни защо ми бяха високи ензимите и след като ми спряха леченето а и преди това когато нямах вирусно натоварване .... щом са ми високи и когато нямах вирусно натоварване от С-то явно е от хепатит Б ....

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Януари 30, 2014, 18:48:27 »
Твоята фиброза е Ф1, което е ниска степен. Не знам за колко време се развива, при всеки е различно. За хепатит Б - би трябвало да имаш пуснат маркер по времето, когато са открили и С, иначе няма по какво ва се насочат само към единия вирус. Но ти си пусни пак, не е излишно.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Януари 30, 2014, 21:16:20 »
Пуснах си за хеп Б и четох че на мойта възраст в повечето случаи минава , да пускал съм си преди да почна лечение на С , нямах тогава , но това беше преди 5 години и тогава съм взимал наркотици .... преди да ми одобрят лечението и си мисля че само това че може да имам Б обяснява факта че винаги са ми високи ензимите , утре ще знам дали сам имал Б ...

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 01, 2014, 09:02:01 »
Оказа се че нямам хепатит Б , сега работиа и взех заплата -ще си платя здравните :) някой знае ли колко от последните здравни трябва да платя ?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007