След като разбрах, че имам Хепатит С, и след като прочетох няколко обезпокоителни истории по темата, отидох да проверя ситуацията при мен.
Лятото на 2015-та година дарявах кръв. След като отидох и си казах ЕГН-то, веднага им излезе на екрана, че още тогава съм носил вируса.
3 години и половина никой не си е направил труда да ми съобщи, за да се лекувам. Личният ми лекар по това време не е отворил писмото, което е получил от тях.
След като разбрах за това, отидох до РЗИ и разговарях над час със служителя, отговорен за тези неща, която освен всичко друго е лекар. Наслушах се на такива нелепи неща, не можах да повярвам как е възможно такова нещо да се случва, касаещо здравето ни. Всеки си измива ръцете с другата институция, взаимно се обвиняват, а реално не вършат нищо.
Днес изпратих молба онлайн за разследване на случая, както бях помолен да направя. На края на молбата си завърших, че утрешния ден може децата на тези безотговорни служители да видят тази диагноза, и да си стягат задниците и да започнат да вършат някаква работа. Елементарно е - наемаш човек, който се занимава само с това, получава списък с хора и им звъни по два пъти, за да е сигурен, че хората са разбрали какво им има. Тази ми вика "не е така, забранено е по телефон да казваме, някой като го чуе това може да се метне директно от терасата".
Това трябва да се промени, хората които са били в същата ситуация, казвайте ако имате идеи как да се рестартира тази тема сериозно. Подписах онлайн петицията, но не получих потвърдителен имейл, може би защото е стара? Сигурни ли сме че още е активна?