Автор Тема:  Остър вирусен хепатит В  (Прочетена 1455 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ElitsaSpasova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
Остър вирусен хепатит В
« -: Юли 24, 2023, 12:31:33 »
Здравейте,

Много се радвам, че имам възможност да споделя и тук моята история. Ще се опитам да е, колкото е възможно, по - кратко. От миналото лято са съм с леко завишени АСАТ и АЛАТ. Гастроентереолог ми беше изписал Карсил. Ноември миналата година ми правиха безкръвна операция за киста на яйчника.  След месец и половина си пуснах изследвания и се оказа, че АСАТ и АЛАТ са много завишени. Пуснаха ми изследвания за хепатит. Изследванията показаха хепатит Е. Лежах във Варна около седмица и ме изсписаха в доста подобрено състояние. АСАТ и АЛАТ почти бяха в норма. На контролните прегледи започнаха обаче пак да се покачват. На последния контролен ми казаха след месец да си пусна пак изследвания и ако пак са високи да отида при гастроентереолог. Така и направих. Изследванията не бяха в норма. Започнах да имам и други оплаквания - гадене, температура, пожълтяване. Приеха ме отново във Варна. Този път изследванията показаха хепатит В. Бях 44 дена в болницата. Изписаха ме със значително подобрение. Вече се чувствам доста по - добре. Пожълтяването изчезна. На контролните прегледи се оказа, че билирубините падат, както и ГГТ. АСАТ и АЛАТ обаче са високи. На първия контролен бяха около 200 - 300,  а на втория около 400-500. Пих зефикс, който вече го спряха и в момента приемам Трансметил и Лагоза. Записала съм си вече час при д-р Балабанска в Токуда. Ще се радвам и на коментари от вас във форума. Това ходене вече толкова време по изследвания ме измерва и притесни много.

Неактивен ElitsaSpasova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
Re: Остър вирусен хепатит В
« Отговор #1 -: Юли 25, 2023, 09:40:45 »
Да допълня, че това е месец след изписването. Доколкото знам до около 6 месеца е възможно движение на показателите. Вие запознати ли сте с това и дали знаете за нещо такова?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007