Автор Тема:  Моля за съвет  (Прочетена 13436 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Моля за съвет
« -: Юни 17, 2008, 14:57:34 »
Здравейте! Не съм влизала отдавна във форума,но просто нямам време да седна зад компютъра от работа, много ми е натоварен деня, за което се извинявам. и в момента и детенце ми е в болница, но имам нужда от помощ, съвет или нещо което да ми помогне да успокоя страховете си.
Състоянието на майка ми е лошо. Последните изследвания на Алат и Асат показват покачване на ензимите което ме тревожи много. Сега 5 месеца след завършването на лечението те са на границата на нормата.
Отделно от това майка ми се оплаква от постоянна болка в областта на дроба и чувство на тежест. Почти не спи защото не може да легне на дясно. Не стига това но и от месец се лекува от "нещо" / наричам го нещо защото не се установи точно какво е/ което много е измъчва - упорита кашлица която я задушава.
Личната лекарка е лекува безуспешно. Обаждахме се на проф. Чернев той и изписа някакъв антибиотик / не помня името/ и той каза че би трябвало да и помогне. Но уви - няма никакво подобрение. Притеснява ме  че храчките й стават все по кафяви / милата тя си е внушила че това е от черния дроб/ и много се задушава от кашлицата. Днес отново се обадихме на проф. Чернев и той и насочи ден за другата седмица за оставане в болницата в София.
Много се притеснявам, най вече че тя се е предала психически. Опитвам се да я насърчавам но ми е трудно, тя не възприема това което и казвам. Искрено се надявам в София нещата да минат добре, дано отрият какво и е.
Моля, ако някой може да ми даде някакво обяснение за тези оплаквания нека пише. Другия месец трябва да си направи и теста за вируса което почва и допълнително да ме притеснява при тези събития.
Още веднъж се извинявам че ви търся за помощ, но наистина незнам към кого да се обърна.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за съвет
« Отговор #1 -: Юни 17, 2008, 15:27:55 »
Мила Деси,

Искрено съжалявам да прочета написаното от теб. Съжалявам и ,че майка ти отново е изправена пред изпитание, но недейте още от сега така черногледо, невинаги всичко е свързано с черният дроб. Може би просто кара тежка настинка, пневмония или нещо,което я кара да кашля така. А болката в дроба вероятно е провокирана от антибиотиците/ все пак черния дроб ги преработва и ако те са силни е възможно да му се отразяват/. Стискам палци всичко да се оправи и дано ПСР да е все така отрицателен.

Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Юни 17, 2008, 15:37:08 »
Здравей Деси,
по принцип покачването на ензимите не е хубаво, но да не забравяме че те все още са в нормата. Докато не излезе ПСР изследването нищо не се знае, може причината да е именно този антибиотик, който тя сега пие. Може той да е натоварил черния дроб и завишените ензими да са причинени от него.
Цялото това влошаване на състоянието и може да е временно и да не е свързано с хепатита, а с моментно състояние, комбинирано от въздействието на лекарствата.
Стискам палци и се надявам ПСР-а след месец да е отрицателен!
Опитай се отново да и вдъхнеш сили и нека да се опита да излиза по-често сред природата и на въздух, може би една почивка в санаториум също ще и се отрази добре.
Дано по-бързо се оправи!

Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #3 -: Юни 17, 2008, 15:46:05 »
Благодаря за бързото отзоваване !
Искам само да поясня че оплакванията на майка за съжаление не са от сега, доста преди да почне антибиотиците. Сега просто вече и е много се насъбрало и затова се предава. Но аз съм оптимист и вярвам че нещата ще се оправят, много си я обичам  и не искам и да си мисля че ще става по зле.
Благодаря ви и обещавам да ви навестявам по често.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #4 -: Юни 17, 2008, 15:55:41 »
Здравей,Деси!
Мисля,че няма какво друго да кажа,не се чувствам по-компетентна от другите,но определено,кашлицата не може да е от дроба,по-вероятно да е нещо белодробно ,а болката да е от антибиотиците!Ведната давам пример с моя мъж,наложи се да лекува зъби от пародонтоза,изписаха му антибиотик-Клиндамицин 600, :medicine:и така му обърка стомаха,разстройство, гадене,болки,направо се побъркахме, :angry3:и килограмите отново тръгнаха назад!Толкова се притеснихме!

Просто трябва сериозно да се консултирате,със специалист!

Вярвам че всичко ще се подреди,успех Ви желая!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #5 -: Юни 17, 2008, 16:28:16 »
Дано в отделението и обърнат достатъчно внимание и всичко се изясни.Стискаме палци.

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Юни 17, 2008, 19:00:54 »
Мила Деси, много съжалявам за това, че майка ти не е добре. Бързам да те успокоя с това, че АСАТ и АЛАТ могат да са със завишени стойности не само от приемането на антибиотик, но и от самата настинка, вирус или каквото там е заболяването с кашляне. Сестра ми така веднъж беше с тежък и упорит вирус с много кашляне и преди да започне лечение с антибиотик й бяха дста завишени АСАТ и АЛАТ . Проф.Кръстев й предписа някакъв антибиотик и ни обясни, че по-добре да предприеме лечение, защото от настики и вируси дробът се измъчва дори повече от натоварване с антибиотик. Затова препоръчва веднага лечение на такива състояния. Надявам се , всички да произлиза от този вирус, майка ти да се излекува и да й паднат нивата!!!! Моята майка е на 57 г. и също прекара много тежък вирус с упорита кашлица до задушаване. По цяла нощ не можеше да спи. Лекуваха я с два антибиотика за да изкоренят вируса. Мисълта ми е , че сега има гадни вируси - мутанти, които са много упорити и протичат тежко. Кураж и не се отчайвайте! Пожелавам ви всичко да се оправи УСПЕХ!!! :wink2:

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 17, 2008, 19:21:11 »
   Деси,
   Според мен трябва да консултираш майка си и с лекар по белодробни заболявания. Ако е необходимо да се направят рентгенови снимки, функционално изследване на дишането,изследване на дифузионния капацитет  и други специфични изследвания за белодробните болести, каквито лекарите преценят. Една консултация не е излишна, дори от самия факт да се изключи белодробна инфекция.
   Надявам се всички тези оплаквания да са в резултат на по-упорит вирус и всичко скоро да отзвучи.
   Желая бързо оздравяване на детенцето и на майка ти.

Силвия

Неактивен LaSombra

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 54
    • Профил
    • Размисли на Сянката
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #8 -: Юли 07, 2008, 21:06:46 »
Замисляла ли си се за възможността да има две различни заболявания? Кашлица с кафяви храчки не може да е предизвикана от черния дроб. По правило (не че искам да те плаша, може и да не е това) тъмнокафяви храчки се появяват при кръвоизлив в белите дробове. Ако става въпрос за нещо подобно, черният дроб, който бездруго е увреден, се опитва да преработи отпадъчните продукти от евентуален инфекциозен процес и реагира с болка и повишени ензими. На всяка цена се консултирайте с пулмолог и кардиолог.
"Ако държиш всичко под контрол, значи не караш достатъчно бързо"
Стърлинг Моc

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007