Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - vanessa12

Страници: [1]
1
Диагностика / Алкална фосфатаза??
« -: Юли 19, 2016, 16:03:21 »
Здравейте, може ли коментар на високите ми нива на Алкална фосфатаза и каква е връзката им с хепатита- Не разбирам защо трябва да следя Алкалната фосфатаза какво означава стойностите над нармата?

АСАТ(GOT,AsAT)   15.43   U/I   M ( 2 - 40 ); Ж ( 2 - 38 )
АЛАТ(GPT, ALAT)   18.65   U/l   2 - 38
ГГТ (GGT)           13.46   U/l   M ( - 45); Ж (2 - 30)
Алкална фосфатаза (Аlkaline Phosphatase)   289.20   U/l   М ( < 270 ); Ж ( < 240 )
Молекулярна диагностика /PCR/[/b]
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Хепатит B /HBV/ ДНК количествен   *   Профил   Виж по-долу
в IU/ml   472 / 2.6 log10   IU/ml    Не се открива
в copies/ml   2 124/ 3.3 log10   copies/ml   

2
Здравейте, аз имах същите препоръки от професора, но ме хвана страх и сложи ХЕПАТЕКТА след раждането дори от болница Селена Пловдив го имат, не беше нужно да си го набавям.

3
Здравейте, може ли да се включат майки, които са поставяли Имуноглобулина по-точно Хепатект как е подействал на бебето и крие ли някакви рискове?

4
Здравейте, може ли да се включат майки, които са поставяли Имуноглобулина как е подействал на бебето и крие ли някакви рискове? За Пловдив в АГ СЕЛЕНА разполагат с  ХЕПАТЕКТ и няма проблем с поставянето на бебета на майки носителки.

5
Здравейте, отново съм тук с молба за тълкуване на резултат. Бременна съм в 6 месец и по препоръка на Проф. Антонов си направих сега Хепатит  B  /HBV/  ДНК количествен и ето резултата
в IU/ml 823 / 2.9  log 10 IU/ml
в copies/ml 3 703/ 3.5  log 10 copies/ml
HbsAg стойност 6180
ACAT 23 (0-40) ALAT 35 (0-40)
От това виждам, че ми е намалял вирусният товар и понеже не мога да пътувам към София сега да се консултирам с професора ще се радвам, ако ми помогнете. Въпросите ми са относно това мога ли с тези стойности да предам вируса на бебето, трябва ли задължително да му се сложи имуноглобулин след раждането и другото питане ми е относно раждането трябва ли да е секцио и мога ли да кърмя?

6
Здравейте, бременна съм в 6 гс и имам изписан от имунолозите заради завишени НК клетки и В лимфоците вливания на ИМУНОВЕНИН или ОКТАГАМ. Имам вирусен хепатит В с ниска веремия и ме интересува може ли да ми влоши чернодробните показатели. Ще бъда много благодарна ако някой се включи  с мнение!

7
Да, Аника тези показатели са в норма за сега. Не ми е предложена биопсия. Чета нещо за фибро тест и фиброскан, те къде се правят и няма ли да дадат също реална представа  за състоянието на черния дроб, може ли да ми обясните..

8
Здравей, Силвана!
Изследванията, които имам от Лаборатория Писанец са
HBsAg 7037-положителен
Аnti HBs <2.00-отрицател
Anti HBc IgM 0.04-отрицателен
HBe Ag 0.052 - отрицателен
Anti HBe 0.003 -положителен
HBV DNA25
В IU/ml 5 187/3.7 log 10
В copies/ml 23 341/4.3 log 10
АСАТ и Алат последно са съответно 15 и 17. Другите показатели са в норма с изключение,че Имам леко завишен холестерол-незнам има ли връзка с хепатита..
Не приемам никакви лекарства за хепатита конкретно, сега пия само витамини, хранителни добавки и л тирокс (заради завишени МАТ)- вероятно и те увреждат по някакъв начин черния дроб.. Какви други изследвания би било добре да си правя за да следя състоянието си..

9
Здравейте, искам да попитам може ли да ми навреди по някакъв начин стимулациията с хормонални лекарства, инжекции и т.н които се прилагат преди процедура инвитро. Аз съм вирусен хепатит В   и се притеснявам относно възможността да се активира вируса от евентуална хормонална стимулация. Ще бъда благодарна, ако някой се включи с отговор!


 

10
 Ок мерси ще се консултирам с нега дали ще се наложи лечение. Излезна ми и резултата от Хепатит В ДНК
В IU/ml 5 187/3.7 log 10
В copies/ml 23 341/4.3 log 10
Може ли да ми дадете повече информация какво означава това? Сериозно ли е, има ли  място за притеснение.. И главно ме интересува мога ли да забременея с  тези резултати от вируса. Разчитам много на вашето компетентно мнение!

11
Може ли да ми дадете телефон, на който да си  запиша час при проф.Антонов в Св.Иван Рилски.  Благодаря!

12
Здравейте, може ли да ми помогнете да изтълкувам резултатите от изследванията ми за Хепатит Б. Не ми става ясно в каква фаза е хапатита, активен, пасивен, хроничен, мога ли да го предавам и т.н. Необходимо ли е да си направя и ДНК изследването, което е по-скъпо..
HBsAg 7037-положителен
Аnti HBs <2.00
Anti HBc IgM 0.04-отрицателен
HBe Ag 0.052 - отрицателен
Anti HBe 0.003 -положителен
АСАТ и АЛАТ в норма

13
Общи теми / Re: Помощ имам положителен тест!
« -: Октомври 10, 2014, 14:20:15 »
Благодаря за отговора! Взех си днес направление  за специалист и си запазих час в понеделник при д-р Венцеслав Джурков в Еврохоспитал. Звъннах в Каспела за информация и като им казах, че  съм с положителен тест за хапатит B някакъв господин ми отговори да се обърна към Инфекциозна болница. Надявам се в Еврохоспитал да ми помогнат.. Какво ще рече дали е хронифицирал вируса и Какви допълнителни изследвания трябва да ми бъдат направени? Трябва ли да бъда приета в болница?

14
Общи теми / Помощ имам положителен тест!
« -: Октомври 09, 2014, 22:09:10 »
Здравейте, моля за помощ! Имам 2 положителни тестове за HBsAg и съм много притеснена и объркана от това, което чета. От Пловдив съм и случайно го открих хепатита покрай опитите ми да забременея, нямам симптоми, без заразен близък..Миналата седмица ми показа положителен тест и днес реших да го повторя отново -стойността на hbsag ми е 7037. Ще съм много благодарна ако може да ми дадете някакви насоки, какво да предприема, към кого да се обърна, какви допълнителни изследвания са нужни..

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007