Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - ehristova

Страници: [1]
1
    :flowers2:    ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , КОИТО НОСЯТ ИМЕТО ДИМИТЪР, ДИМИТРИНА, ДИМИТРА!   :flowers2:

2
Здравейте приятели,
Не съм писала няколко дни във форума, за което се извинявам.
Отварям тази тема, тъй като искам да ви предупредя и предпазя като ви разкажа  моята история с четирите отрицателни и един положителен ПСР.
След края на лечението  ми се полагаше един безплатен ПСР, който се отпуска от РОШ. Прави се в Българо-германаската лаборатория в Пловдив, но кръвта се взема в болница Св. София / болницата на д-р Мазнейкова/
и се изпраща в Пловдив.
След едномесечно чакане проверих резултата си в интернет. Беше положителен. Обадих се по телефона, за да съм сигурна , че няма някаква грешка. Говорих с управителката на лабораторията- Д-р Дженева. Беше много любезна и ме увери, че резултата не може да бъде сгрешен.
Въпреки това реших да си пусна още един ПСР в друга лаборатория. За моя изненада той беше отрицателен. Д-р Цветанска , прия която си пуснах втория ПСР ми предложи да ми направи контролно изследване безплатно. Резултатът отново бе отрицателен.
Пуснах си още два ПСР-а ,съответно в Иван Рилски и в Цибалаб. И двата бяха отрицателни.

Така пред мен стояха четири отрицателни ПСР-а срещу един положителн.
Миналата седмица имах работа в Пловдив и реших да си пусна изследването в Българо-германската лаборатория, в която резултата бе положителен. Обадих се на д-р Дженева и тя издейства да не го плащам. Отоново беше много любезна. Не съм се срещала лично с нея , но имах честта да се запозная с  шефа на лабораторията. Не искам да коментирам външния му вид..... През цялото време ме убеждаваше , че в неговата лаборатория не може да стане грешка...., че тя е с най- съвременна техника...., че другите лаборатории не са толкова прицизни....и т.н. По време на разговора съжалих ,че си пуснах там ПСР-а . Притесних се, че резултата няма да е реален. Предупредих го , че какъвто и да е резултата, при първа възможност ще си направя изследването и в чужбина. При тази моя реплика той ме попита дали имам 75 евро. Щял да пътува до Германия и щял да вземе моята кръв и да я изследва там. Аз естествено му казах, че нямам толкова пари. / Явно ме взе за много наивна./
Както и да е не му дадох никакви пари. Прибрах се и след една седмица ми се обади д-р Дженева. Съобщи ми , че резултата е "категорично отрицателен".
Не знам , как и къде е станала грешка. Но е факт.
Така, че когато си правите ПСР е хубаво да си пускате контролен и в друга лаборатория.
Все пак това е изследването , което е най -показателно и което ни казва какви стъпки да предприемем след това.

Ами ако аз нямах финансовата възможност да си направя трите ПСР-а и до днес щях да си мисля, че лечението ми е било неуспешно. И щях да търся начини за повторно лечение  и т.н и т.н
Не , че сега всичко е сигурно. Знаем , че при хепатита сигурни неща няма. Но все пак аз живея с мисълта , че съм излекувана. И дано да е така.


3
Не вярвах, че ще пиша в тази тема, но уви наложи се.
Резултатът от ПСР-а шест месеца след лечението ми е положителен.

4
Забавни теми / ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
« -: Декември 06, 2008, 10:18:01 »
Днес е НИКУЛДЕН :

 :flowers2:Честит имн ден на всички именници! :flowers2:

5
Завършено лечение / Проблем с килограмите
« -: Ноември 04, 2008, 12:07:31 »
Здравейте приятели,
Както вече писах след края на лечението  започнах прогресивно да  качвам килограми. Ако продължа с тези темпове сигурно ще започна да се търкалям. А не мога да си го позволя. Много се колебаех, но вчера реших да започна диета. Умишлено не споделих с вас вчера, а изчаках, защото не бях сигурна дали ще издържа. Но днес  вече мисля, че не е чак толкова трудно и ще продължа.
Много се притеснявам, дали е уместно точно сега да се подлагам на диета- преди да съм видяла резултата от ПСР-а след шестия месец и преди да съм регулирала нацяло кръвните показатели. Иначе се чувствам добре, жизнена съм . Вие какво мислите по въпроса и какво бихте ме посъветвали.

6
Здравейте приятели!
Покрай моите проблеми с косопада попаднах на едни витамини, за които ми казаха, че са много ефикасни. Ще препиша най-важното от листовката, за да може всеки , който се интересува да получи информация.


                                                           ПАНТОГАР

СЪСТАВ:
Една капсула съдържа калциев D пантотенат 60 мг, l цистеин 20мг,тиамин нитрат 60 мг, медицинска мая100 мг,кератин 20 мг, p-аминобензоена киселина 20 мг,    оц ветител Е132

ДЕЙСТВИЕ
Пантогар  е продукт за орална употреба, който действа благоприятно върхуструктурата на косата и ноктите.Той има ефект предимно в случаи на различни форми на дифузен косопад .Приемът му стимулира растежа на косата,укрепва корена на косъма и води до намаляване на спонтанната загуба на коса. Пантогар спомага за подобряване структурата на косъма, увеличава устойчивостта му към механични  и химични въздействия и увреждания, причинени от продължително излагане на слънце.Той спомага за увеличаване здравината на ноктите и преодоляване на нарушения в техния растеж. Ноктите стават по малко чупливи и тяхната еластичност се увеличава.

ПОКАЗАНИЯ:
Дифузен косопад /загуба на коса с неизяснени причини/
Дегенеративни промени в структурата на косъма /тънка, нееластична,  чуплива, без блясък и побеляваща коса/
увреждания на косъма от слънчева светлина
Нарушения в растежа на ноктите

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Свръхчувствителност към някоя от съставките
Препоръчително е да не се приема през първата половина на  бременността
Не са наблюдавани нежелани реакции при прием на Пантоган по време на кърмене

7
Завършено лечение / СПЕЧЕЛЕНА БИТКА
« -: Октомври 11, 2008, 09:36:47 »
Здравейте приятели, :bye:
нямам търпение да споделя с вас добрата новина. Послидният ПСР, който си пуснах месец след края на лечението е отрицателен.  :dance: Много съм щастлива, въпреки, че все още нищо не е сигурно. Ще трябва да изчакам да минат шест месеца  от лечението за да отдъхна спокойно. Надявам се и тогава да прочета " ВИРУСЪТ НЕ СЕ ЗАСИЧА"
Радвам се, че спечелих поредната битка с омразния хепатит :carate: Вярвам, че ще спечеля и войната с него.
От все сърце пожелавам на всички вас да изпитате тази радост. Защото го заслужавате. А го знам от опит. Не е честно след всички усилия , които полагаме, да се окаже ,че са били напразни -
На всички пожелавам успех и сили да се преборят с хепатитния вирус.
Надявам се на предстоящата ни среща всички да се поздравим с хубави резултати. :bravo2:
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:

8
На лечение съм / Проблем с косопада
« -: Юли 23, 2008, 19:29:08 »
Здравейте!
Току що се прибирам от фризьор. Фризьорката ми  ме оплаши много , като ми каза че по главата ми има много гнезда , където няма коса. Споделих с нея че това е в резултат на интерфероновото лечение, но тя се усъмни. Каза че ако е от лекарството няма да се образуват такива петна а ще пада като цяло.
Моля ви споделете при вас как е. Има ли някой с моя проблем
Защото ако няма трябва да вземам мерки и за косата си.

9
Здравейте ! Обръщам се към всички които могат да ми помогнат. От здравната каса не съм си получила протоколите за  вторите  шест месеца, а в сряда трябва да си сложа инжекцията. От къде мога да си купя Пегасис, тъй като копегус ми остана- намалиха ми дозата от 5 на 3 таблетки и оттам ми останаха излишни. Благодаря ви предварително

10
Здравейте и от мен. Вчера / 27.02./ посетих ендокринолог в  София - ВМА - д-р Цветанова. Поводът бяха изследванията ми. TSH -0.01    FT3-10.76 , направени след шестия месец от началото на  лечението. Преди лечението  тези стойности бяха в норма . След третия месец също и изведнъж сега много извън нормата.  Назначиха ми лечение с ПРОПИЦИЛ по 2 таблетки дневно за 1 месец. Това е твърде ниска доза , но предвид хепатита не може да  се увеличи. Ще изчакам да мине този период и ще видим какви ще са тогава резултатите . Надявам се да се нормализират. Трябва ли да се консултирам с друг специалист? Можете ли да ми препоръчате някой. Защото много от ендокринолозите не са наясно с хепатит с и от там и проблема , че не могат да реагират адекватно на  лечението.

11
Здравейте и от мен! Съжалявам , че не съм влизала от доста време във форума, но имах кошмарна седмица. Аз също имам чувството , че всички странични реакции от интерферона се проявяват при мен. Имам адско главоболие, гади ми се, болките в ставите и мускулите на краката станаха почти непоносими. Мисля , че имам проблеми със зрението и оттам и с главата. Дори в момента усещам напрежение в очите.Трудно ми е да се концентрирам и съм много отмаляла. Чудя се как вие - работещете успявате да ходите на работа. Как издържате.
За капак днес си направих рутинните изследвания, които се правят през две седмици. Резултатите са доста тревожни.Преди лечението АСАТ-а ми беше стигнал 40, а АЛАТ-а 50. След първите две седмици АСАТ-34 АЛАТ-45. Днес , четири седмици след началото АСАТ-54 АЛАТ-78. Друго тревожно е, че Гама-ГТ винаги е било в норма, а днес е 43. Не знам какво точно трябва да следя от останалите изследвания. Хемоглобина ми е нисък 103.

12
На лечение съм / Как се поставя инжекцията?
« -: Октомври 14, 2007, 11:59:08 »
Здравейте! Имам въпрос по отношение на  инжексията. Медицинското лице, което ми я поставя ми каза , че е рисковано да я слага в бедрото. Може ли някой да ми обясни дали това е така и да ме посъветва, тъй като вече ръката започна да се зачервява, а до колкото знам ще стане доста по-зле. А с къса пола мога и да не ходя, но с блузи без ръкав е почти невъзможно. Предварително благодаря!

13
Моята история / нов член
« -: Октомври 05, 2007, 19:57:42 »
Здравейте! от известно време се опитвам да се включа във форума, но безуспешно. надявам се,че сега ще успея. с хепатит с съм. започнах лечение на 26 септември. няма да ви описвам как протича до сега лечението, тъй като всичко вече ви е известно. някъде прочетох ,че се препоръчва козметичната фирма nioxin за косата. бихте ли ми дали повече информация ? предварително ви благодаря!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007