Автор Тема:  нов член  (Прочетена 28615 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
нов член
« -: Октомври 05, 2007, 19:57:42 »
Здравейте! от известно време се опитвам да се включа във форума, но безуспешно. надявам се,че сега ще успея. с хепатит с съм. започнах лечение на 26 септември. няма да ви описвам как протича до сега лечението, тъй като всичко вече ви е известно. някъде прочетох ,че се препоръчва козметичната фирма nioxin за косата. бихте ли ми дали повече информация ? предварително ви благодаря!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
Re: нов член
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2007, 20:16:22 »
Zdrasti i dobre doshla v foruma. nadiavam se vsi4ko da e nared s lechenieto ti.

Az polzvah Nixon. tova e marka shampoani i preparati za kosa, no dokolkoto znam se prodava samo v usa. mislia che i drugi hubavi shampoani biha svarshili sashtata rabota tui kato dori i da imash lek problem s kosata toi shte e vremenen i kato svarshish lekarstvata vsichko shte se opravi.

a inache e po dobre ako spodelish kak proticha lechenieto ti, kak se chuvstvash i t.n. Povecheto hora koito poseshtavat foruma go chetat imenno zaradi tova da se zapoznaiat s bolestta i lechenieto i. i mnogo malko sa go minali...

pozdravi

Stefan

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2007, 20:35:49 »
 Здравей и добре дошла! Не се притеснявай даже напротив! Пиши ако можеш подробно всеки аспек в твоето лечение. За всеки един е интересно да разбере как протича лечението при възможно повече хора. Няма да е излишно даже да опишеш всеки един ден как протича ;)

Пожелавам ти успех в лечението и възможно най-малко странични ефекти!

Поздрави!

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2007, 21:33:49 »
Благодаря! За сега нямам някакви особени проблеми. Лечението започна в болницата , под наблюдение. Първият ден ми сложиха само интерферона, за да видят как ще го понеса. Очаквах четири часа след инжекцията да се проявят някакви странични реакции, но напротив. Имах преди това главоболие, което изненадващо спря. До сутринта нямах никакви проблеми и се чувствах много добре. Взех и хапчетата рибавирин и отново нищо. На следващия ден имах адско главоболие , придружено с гадене,и леки болки в ставите. Така също започнаха да ме болят и бъбреците. В сряда ми сложиха втората инжекция. целият ден се чувствах много добре, но вчера главоболието беше непоносимо. Наложи се да взема аналгин , който малко ме успокои. Изненадата беше снощи късно . Без никаква причина/ чувствах се сравнително добре, а и съм много силен характер/ изпаднах в едно състояние, което не мога да си обясня. Бях някакси объркана, необяснимо отчаяна и безсилна да продължа лечението. Всичко продължи около минута, две. Необяснимо е , защото нямах някакви силни болки или нещо друго, което да ме извади от равновесие. Напротив. Днес всичко е наред. Единствено се чувствам отмаляла и без сили, но това е най -малкият проблем.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3192
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2007, 22:20:44 »
Здравей  и от мен :)
Съжалявам да прочета,че се чувстваш така, но доколкото знам, няма как да се избегнат страничните ефекти,така че стискай зъби и се бори. Според мен просто не трябва да спираш да си повтаряш, че всичко ще свърши и ,че е за добро.Все пак преследваш голяма цел, а тя е да се излекуваш напълно. Затова ти пожелавам всичко да стане по-поносимо и успех с лечението.

п.с. можеш ли накратко да ми обясниш колко време ти отне момента от подаването на документите до получаването на лекарствата? Интересува ме за какъв период от време да се подготвя психически, тъй като чакам отговор вече 2 месеца.

Поздрави,
Силвана

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2007, 22:50:02 »
Здравей! съвсем случайно разрах , че са ме заразили с вируса май месец 2006г. и оттогава започнах  с други алтернативни методи на лечение. Изпих билките от с. Гигинци, без резултат. Година и половина пиех хомеопатични лекарства, които сменях през приблизително месец и половина, разбира се  лекар - хомеопат ми ги предписваше. Разбрах , че няма да се получи и февруари2007 направих биопсия и подадох документи за лечение. Тогава току що здравната каса беше отпуснала лечение и реших да не губя време, а да започна традиционното лечение. Обадиха ми се и ми съобщиха , че съм одобрена. На 31 август си взех протоколите за лекарството.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2007, 22:54:53 »
Относно шампоана. В Германия също го има и мога да го поръчам да ми го донесат, но не знам какво да търся. По принцип аз ползвам шампоан, балсам и маска . има ли  и как са наименованията им

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3192
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2007, 23:36:50 »
Значи както аз разбирам около 6 м, това е доста бързо,като чета повечето постове тук,минимума е година.
Стискам палци, пиши как си.

Силвана

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2007, 15:16:22 »
Аз имах късмет, че здравната каса отпусна лечение февруари месец. Доколкото ми е известно миналата година не беше отпуснала. За теб е от значение кога е следващото отпускане, защото има лимит, а и доста чакащи. Оформи си всички необходими документи и ги подай в здравната каса , за да си в листата на чакащите.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2007, 00:22:47 »
Здравейте! имам един въпрос и ще ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете с информация. Навсякъде чета за генотип 1,2 и 3 на хепатит С. Когато си правих изследване за генотип в резултата пишеше" не се генотипизира". Какво значи това. Има ли и други такива случаи. За мен е важно да знам, тъй като ми предписаха лечение една година , както
 е при генотип1.                       

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2007, 00:29:40 »
 За питането ти за генотипите не знам, да видим какво ще кажат Радо, Стефан и др.
Но за лечението с интерферон е нормално да изпадаш в такива депресии. Възможно е да изпитваш и желание за самоубийство, да изпадаш в по-дълбоки кризи. Нямам идея какъв съвет да ти дам да се справиш с това! Просто бъди силна!

Поздрави, Емо!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Октомври 07, 2007, 20:27:02 »
Без никаква причина/ чувствах се сравнително добре, а и съм много силен характер/ изпаднах в едно състояние, което не мога да си обясня. Бях някакси объркана, необяснимо отчаяна и безсилна да продължа лечението. Всичко продължи около минута, две. Необяснимо е , защото нямах някакви силни болки или нещо друго, което да ме извади от равновесие.
Здравей и от мен, Елена!
Този страничен ефект, който си изпитала е свързан с депресията. Средно към 25-30% от пациентите на интерферон проявяват симптоми, свързани с този страничен ефект. Затова, имай ги предвид и се опитвай винаги да ползваш подкрепата на близките си в такива ситуации.
Тук ще ти сложа цитат за този страничен ефект от една страница, която Стефан цитира и ще използвам като достатъчно информативен източник:
Цитат
Interferon and Ribavirin Treatment Side Effects

Depression

Depression develops in 20-35% of patients treated with interferon and ribavirin. This can be one of the major morbidities associated with treatment, and practitioner screening for the development of suicidal or other destructive ideation is essential when patients develop symptoms of depression. Comanagement of patients with a prior history of depression or other mental illness by mental health professionals, with appropriate therapy before treatment, is very important.(6)

Management

1.  Patient education, close monitoring during therapy, reassurance, and treatment of other symptoms as outlined above.
2.  Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) have been found to be effective in treating the depression associated with interferon therapy,(6) with typical dosage of fluoxetine (20 mg orally daily), paroxetine (20 mg orally daily), sertraline (50 mg orally daily), and other agents being options for individual patients. Manufacturer recommendations regarding side effects and treatment guidelines for each medicine should be consulted.
Няма как да си подготвена за всичко, което ще ти се случи по време на лечението и не разчитай само на собствените си сили, а и на помощта и подкрепата на близките си.

Относно шампоана. В Германия също го има и мога да го поръчам да ми го донесат, но не знам какво да търся. По принцип аз ползвам шампоан, балсам и маска . има ли  и как са наименованията им
Дай на близките ти в Германия тази информация и те да се обадят по телефона или да идат на този адрес и да ти купят шампоан. Това е адреса на представителството в Германия, където да се информират откъде най-близо могат да закупят продукти на Nioxin:
Цитат
Адресът е взет от тази страница: European Distributors of Nioxin

Germany

ADVANCED COSMETIC TECHNOLOGIES
Thomas Ochsenkie
Markus Herzig
Buro Freiburg
Augustiner Platz 2
79098 Frierburg IM Breisgau
Germany
PH: 011-49-761-38999740
FX: 011-49-761-38999742
ochsenkiel@actcosmetic.de

Здравейте! имам един въпрос и ще ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете с информация. Навсякъде чета за генотип 1,2 и 3 на хепатит С. Когато си правих изследване за генотип в резултата пишеше" не се генотипизира". Какво значи това. Има ли и други такива случаи. За мен е важно да знам, тъй като ми предписаха лечение една година , както
 е при генотип1.                       
Когато си говорихме, ти ми спомена за този вариант като резултат от изследване - "не се генотипизира" и явно стандарта, който е приет в този случай е 1 година. Това не трябва да те притеснява, явно лекарите в този случай нямат избор, освен да заложат на сигурно, а именно на лечение от 48 седмици. Не съм попадал на информация по темата в интернет, но ще се опитам да се разровя и ако намеря нещо, ще го публикувам във форума.

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2007, 20:31:08 »
Ще се наложи да изтрия постинга на Светла /slan4eva/ от тази дискусия, тъй като се дублира с този пост: Вчера взеха кръв за изледвания за хепатит.....

Радо

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #13 -: Октомври 07, 2007, 20:54:20 »
Година и половина пиех хомеопатични лекарства, които сменях през приблизително месец и половина, разбира се  лекар - хомеопат ми ги предписваше. Разбрах , че няма да се получи и февруари2007 направих биопсия и подадох документи за лечение.
Искам да те помоля, ако не е проблем да публикуваш тук или в секцията за Алтернативни методи на лечение адреса и контактите на хомеопата, който си използвала. Знам само, че кабинета му е в София. Доколкото разбрах от теб, въпреки че лекарствата му няма как да изчистят вируса от кръвта, много са ти помогнали да подобриш цялостното си състояние и са намалили доста чернодробните ензими.
Много ще е полезно да имаме адреса на още един хомеопат, който може да предложи нещо за облекчаване на черния дроб.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2007, 22:46:56 »
Здраве Радо! Благодаря за информацията. Първо за хомеопата. Казва се д-р Ванков. Мисля ,че малкото му име е Иларион. Не помня адреса. Намира се съвсем близо до Първо районно управление. Имам телефона му:0888373600. И наистина, от неговото лечение се чувствах много добре като цяло. Въпреки , че с хепатита нямаше успех. Искаше ми се паралелно с интерферона да можех да ползвам и хомеопатията , но не мога да си позволя този риск.
За шампоана- намерих в интернет информация за продуктите, но тъй като с английския съм на Вие не мога да разбера кои точно продукти са ми нужни. От коя серия.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007