Не мога да се съглася, че трябва да премахваме тази информация от форума.
Една от основните идеи на форума е да информира, без да бъде съдник на това кое е правилно или не. Това е място, в което всеки може и има право да изкаже своето мнение и да се чуе гласа на всеки.
Именно затова и понякога, въпреки че се появяват мнения, които са крайни и недобронамерени, ние модераторите не можем просто да ги изтрием, защото този човек говори не според нашите разбирания, а това което правим, е да изкажем нашето по-различно мнение по дадения въпрос.
Това, което се опитваме да постигнем, е правото на информиран избор, правото на всеки човек да получи информация по даден въпрос и сам да прецени кое е най-доброто решение за него. Специално в секцията за "Алтернативни методи за лечение" съм сложил тема с предупреждение, че тези методи не са доказали своята ефективност.
Аз самия, когато търся информация например за дадена фирма или някакъв продукт, се опитвам да намеря повече субективни мнения по конкретния въпрос. За мен е важно да чуя мнението на повече хора, независимо дали то е правилно или не, за да ми помогне да си изградя мнение.
Затова предпочитам и никога не съм си позволявал да забранявам писането и споделянето на всякакви методи за лечение. Мисля, че всеки здравомислещ човек ще може бързо да разбере доколко един такъв метод може наистина да му помогне.
А споделянето на адреси и телефони също са част от свободата и право на информираност, което се опитваме да даваме на всички тук.
Единственото, което се опитваме да не позволяваме, е във форума да се раздават конкретни рецепти за лекарства, дози и начин за приемане на лекарства, тъй като това е работа на лекарите. Нека всеки да знае че дадено лекарство съществува (и дори и билка), но не трябва да си позволяваме да изписваме рецепти за него, защото не е правилно и дори е опасно.
Но всеки има право на информиран избор - това е нещото, което се опитваме да постигнем и един от огромните проблеми, свързани с хепатита.
Поздрави,
Радо