Автор Тема:  Опровергайте ме,ако трябва  (Прочетена 13191 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Опровергайте ме,ако трябва
« -: Март 29, 2009, 11:25:06 »
Предлагам в "Алтернативни методи на лечение" да отпадне даването на адресите на разни билкари. :carate:Мисля,че е излишно да се осланяме на пиенето на разни билкови комбинации и прахчета при положение,че официално нямат одобрение,че не вредят,а дали помагат никой незнае.Ако някой е пил само билки и прахчета без друго лечение, моля да каже.Изключвам онези препарати които имат разрешение за продажба от съответните здравни институции.Явно билкарите,които ги продават са некомпетентни и необразовани достатъчно.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Опровергайте ме,ако трябва
« Отговор #1 -: Март 29, 2009, 11:47:06 »
Предлагам в "Алтернативни методи на лечение" да отпадне даването на адресите на разни билкари. :carate:Мисля,че е излишно да се осланяме на пиенето на разни билкови комбинации и прахчета при положение,че официално нямат одобрение,че не вредят,а дали помагат никой незнае.Ако някой е пил само билки и прахчета без друго лечение, моля да каже.Изключвам онези препарати които имат разрешение за продажба от съответните здравни институции.Явно билкарите,които ги продават са некомпетентни и необразовани достатъчно.
И аз споделям подобно на твоето мнение, но има хора които са в тежко положение и имат нужда от някаква искрица надежда. Жалко е че има шарлатани, които се възползват от това и вземат пари на такива хора, но все пак и на отчаяните хора понякога им помага. Като добавим и плацебо ефекта, може да има резултат от билките все пак  :smile:

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Март 29, 2009, 11:52:18 »
Аз смятам, че всеки сам за себе си трябва да вземе решение дали да  прибегне до алтернативните методи на лечение. Във форума има достатъчно информация и всеки може да прецени. А ако е решил винаги може да намери координатите на интересуващия го билкар. Така че не виждам смисъл да не го улесним чрез форума като му дадем адресите и телефоните.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Март 29, 2009, 12:22:33 »
Не мога да се съглася, че трябва да премахваме тази информация от форума.
Една от основните идеи на форума е да информира, без да бъде съдник на това кое е правилно или не. Това е място, в което всеки може и има право да изкаже своето мнение и да се чуе гласа на всеки.
Именно затова и понякога, въпреки че се появяват мнения, които са крайни и недобронамерени, ние модераторите не можем просто да ги изтрием, защото този човек говори не според нашите разбирания, а това което правим, е да изкажем нашето по-различно мнение по дадения въпрос.
Това, което се опитваме да постигнем, е правото на информиран избор, правото на всеки човек да получи информация по даден въпрос и сам да прецени кое е най-доброто решение за него. Специално в секцията за "Алтернативни методи за лечение" съм сложил тема с предупреждение, че тези методи не са доказали своята ефективност.
Аз самия, когато търся информация например за дадена фирма или някакъв продукт, се опитвам да намеря повече субективни мнения по конкретния въпрос. За мен е важно да чуя мнението на повече хора, независимо дали то е правилно или не, за да ми помогне да си изградя мнение.
Затова предпочитам и никога не съм си позволявал да забранявам писането и споделянето на всякакви методи за лечение. Мисля, че всеки здравомислещ човек ще може бързо да разбере доколко един такъв метод може наистина да му помогне.
А споделянето на адреси и телефони също са част от свободата и право на информираност, което се опитваме да даваме на всички тук.
Единственото, което се опитваме да не позволяваме, е във форума да се раздават конкретни рецепти за лекарства, дози и начин за приемане на лекарства, тъй като това е работа на лекарите. Нека всеки да знае че дадено лекарство съществува (и дори и билка), но не трябва да си позволяваме да изписваме рецепти за него, защото не е правилно и дори е опасно.
Но всеки има право на информиран избор - това е нещото, което се опитваме да постигнем и един от огромните проблеми, свързани с хепатита.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #4 -: Март 29, 2009, 13:06:06 »
Не мисля, че трябва да премахваме тази информация.
Бихме могли обаче да направим тема "Какво да имаме предвед, когато избираме алтернативно лечение".
Така всеки, решил да опита И това, ще може с един поглед да разбере и за рисковете, които евентуално поема. Защото онзи параграф от интервюто с доц. Антонов, в който се говори какво може би съдържат прахчетата, е важно да бъде прочетен. Както и идеите на човека от Гигинци за хепатита.
Дани
Hang in there.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #5 -: Март 29, 2009, 23:07:40 »
Не мисля, че е редно да премахнем тази информция. Това си е направо цензура. Всеки има право да вземе сам за себе си решение как да се лекува. Споделям мнението на Ради и за това няма да се повтарям.
Цитат
Не мисля, че трябва да премахваме тази информация.
Бихме могли обаче да направим тема "Какво да имаме предвед, когато избираме алтернативно лечение".
Така всеки, решил да опита И това, ще може с един поглед да разбере и за рисковете, които евентуално поема. Защото онзи параграф от интервюто с доц. Антонов, в който се говори какво може би съдържат прахчетата, е важно да бъде прочетен. Както и идеите на човека от Гигинци за хепатита.
Дани
Във форума много сме дискутирали за рисковете от такова лечение и има доста мнения на тази тема и от лекари, които са интервюирани и от потребители. В общи линии повечето коментари са в темата "Алтернативни лечение".
Поздрави

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #6 -: Април 12, 2009, 15:18:59 »
Аз считам, че след като някой е публикувал нещо във форума, то той е сметнал информацията за полезна или поне за интересна. Това означава, че и други хора могат да намерят в тази информация своята истина.
Никой не може да определя кой, как и какво да прави в живота си и поради тази причина, аз считам, че ролята на форума е да информира, да отразява мнението на хората и техните виждания, които разбира се, са различни!
Считам, че не трябва да бъде изтривана информация без значение каква е тя!
Да, аз не подкрпям лечението на хепатит с билки и смятам, че това са градски легенди, но форумът е длъжен да информира хората, а не да налага определени рамки!
Като цяло аз заставам зад информирания избор!!  :congrats:

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #7 -: Април 12, 2009, 17:05:49 »
Смятам че алтернативното лечение все пак си е лечение...незнам дали има успешно проведено лечение на хепатит от някой знахар, но със сигурност може да се предложат полезни неща в тази секция!
Ако някой е попаднал на шарлатанин, нека го каже тук. Всеки медал си има 2 страни: ако дадена билка не ти е подействала на тебе, кое гарантира че няма да подейства на мен???
В края на краищата и интерферона не помага на 100%...
Така че аз мисля, че леко се изсилваш с това...ако някога, някъде, някой ти е пробутал нещо което не ти е помогнало, сподели с всички тук, може да има разностранни мнения!

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #8 -: Април 14, 2009, 08:26:50 »
Не става въпрос дали на мен някой ми е пробутал нещо.Въпросът е,че във вида в който се продават тези билки не показва състава им и евентуални странични ефекти.Незнам,защо но като чуем думата билка си представяме нещо безобидно,а дали е така.Билколечението е сериозна наука,но не във вида в който се предлага от тези знахари.Небих се поколебала да пия такива прахчета или да ги предложа на свой близък,ако съм сигурна че наистина са толкова ефективни,но такова доказателство липсва.Обикновено прахчетата се пият заедно с официално даденото лечение и нищо не доказва,че ефекта идва от тях.Освен това човека никога не боледува само от една единствена болест,така че това също трябва да се има в предвид когато посягаме към билките или лекарствата.Аз също искам диагнозата Чернодробна цироза да не е част от мисълта ни в къщи ежедневно,но не бих се доверила на хора които се страхуват да разкрият съдържанието на комбинациите от билки за които навсичкото отгоре взимат точна сума.Незнам дали знаете,но при онези билкари и знахари при които познанието се предава от поколение на поколение,нещата които предлагат(не продават) нямат цена.Но съм съгласна че понякога плацебо лечението има ефект,но не и при вирусни хепатити.Тава не е заболяване,което да може да бъде контролирано чрез емоция.Това,че чернодробните ензими се подобряват за момент нищо не значи,докото гадината се разхожда и размножава войната продължава.И един Легалон в достатъчно добра доза може за 10 дена драстично да промени чернодробните,защо трябва да се взимат прахове ,които не познаваме.Ами ако след година две използване на прахчета или реза например се окаже,че сте вкарали в организма си друга гадина,която обичайно живее в говедата например,или сте променили функцията на други жлези като надбъбречна и хипофиза например....Тогава какво ще правите?Сега като пиша и си давам сметка,че не трябва да се маха темата с билкарите ,а четейки я всеки да си даде ясна сметка към какво посяга .Аз лично не вярвам на неизвестното.Само остава сега да се включат и ордата на гледачките. :crying2:
Аз знам,че нищо незнам

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007