Здравей Вели! Аз съм с диагноза автоимунен хроничен хепатит с първична билиарна цироза от месец юли 2008г. Прочетох какво си писала и виждам, че имаш същите симптоми и резултати като мен и вероятно си с моята диагноза. ще ти напиша накратко какво се случи с мен преди година. Най-напред получих сърбежи по гърба, които преминаха по цялото тяло, после усещах умора, липса на апетит, но нищо не ме болеше и не знаех какво да правя. След 4 месеца урината ми потъмня и чак тогава джипито се досети, че е нещо вътрешно и ми направиха изследвания - АСАТ и АЛАТ бяха над 100, ГГТ-също и това ги насочи към чернодробен проблем. Последваха изследвания за вирусен хепатит - отрицателни и чак тогава дойде диагнозата автоимунен хепатит. Влязох в болница, изпратиха кръвни проби в лаборатория по имунология и изолираха антителата АМА и АГМА.Направиха ми биопсия и диагнозата се доказа напълно. Лечението започна с метилпреднизолон и урзофалк, нямаше ефект, включиха имуран след 4 месеца и отново нищо, чак след 6 месеца болестта започна да отстъпва. През март тази година влязох в ремисия-всичките ми изследвания са абсолютно в нормални граници, върнах си килограмите, защото бях отслабнала много. При гастроентеролога, при когото се лекувам сме общо 4 жени с тази диагноза, две от тях вече са само на урзофалк и са много добре, аз все още взимам имуран и урзофалк. Научих всичко за болестта, което може да се научи, говорих и с други болни жени и съм малко по-спокойна отколкото в началото. Ако имаш нужда от информация относно тази"изчанчена" болест пиши ми, ще ти обясня каквото те интересува. Пожелавам ти успех в намирането на гастроентеролог, който да се заеме с теб, това е най-важното. Не разбрах откъде си, аз съм при най-добрия гастроентеролог в Пловдив, мога да ти дам координати....ако искаш обади ми се, ще ти дам и имейл за връзка