Автор Тема:  И детето ми започна лечение  (Прочетена 39498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lili9306

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 55
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: И детето ми започна лечение
« Отговор #45 -: Април 24, 2010, 19:24:12 »
Привет на всички!
Имам нужда да споделям с вас, защото аистина разбирате за какво става дума.
Вече започнахме втория шестмесечен курс на лечение с Роферон. Документите подадох в РЗОК на 22.02, а протоколите получих на 31.03. с условието да преставя отново изследване на ТSH и при необходимост консултация с ендокринолог. В поданите документи резултата на 17.02. беше 0,19 UI/ML, но на 29.03. вече беше  0,045 UI/ML, а Free_T4 - 28.54. Ходихме на преглед при ендокринолог - естествено постави диагноза Хипертириодизъм, изписа й да пие Пропицил /3х1/ за шест месеца, като начало. Антителата МАТ /ТРО/  са в норма 9,77 при граници  /0 - 34/.
Отслабна видимо /няма никакъв апетит/, почти постоянно е с главоболие, косата й остана наполовина- това може би са резултати от лечението и от нарушената функция на щитовидната жлеза.А сега от Пропицила сигурно има сърбеж по тялото и главата.
 Мисля че успяхме да ограничим доста косопада с витамини Приорин екстра. Изпи една опаковка от 30 капсули и наистина вече не събирам по една шепа коси от пода. Поръчала съм опаковака от 60 капсули, за да пие още два пъти по месец. Не зная дали някой от форума е пил тези витамини /аз от интернет рабрах за тях/, но при нас подействаха.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #46 -: Април 24, 2010, 19:40:58 »
Здравей!

При мен косопада беше най-осезаем след третия месец на лечението и след шестия видимо намаля. Не съм пила никакви витамини, а ползвах само ампули ANASTIM на DUKRAY.
Аз съм на интерферон вече трета година и мога да споделя, че косопад почти няма и дори не ползвам вече и ампулите.
Хубаво е да се консултирате с лекуващия за витамините, които взима.
Надявам се и проблемите с щитовидната жлеза да отшумят след края на лечението.
Относно отслабването - трябва да направите всичко възможно да се храни добре.
Пожелавам успешно приключване на лечението!

Поздрави и успех!
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #47 -: Април 24, 2010, 21:56:43 »
Лили,
това са станичните ефекти. Виждам, че правиш всичко възможно, за да ги преодолеете.
Остава ми само да ти пратя една силна виртуална прегръдка.
Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #48 -: Април 25, 2010, 23:52:35 »
Здравей, Лили!
Доколкото видях, във форума никой не е споделял опит от използването на точно тези витамини. Ще се радвам след края на лечението на Лили да споделиш какъв е опита ви с тези витамини в отделна тема, за да могат и други хора, които са на лечение или им предстои лечение, да научат за тях.
И аз мога да те посъветвам същото за отслабването, Лили трябва да се храни, дори и да няма апетит. Препоръчвам ти да прочетеш тази част от статията за страничните ефекти при лечение на хепатит C, мисля, че може да ти е много полезна: Симптоми, свързани с яденето и храната.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Вили-1982

• Немедицинско лице
  • Публикации: 78
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #49 -: Май 04, 2010, 18:39:58 »
Здравей,
искам да пожелая успешно завършване лечението на дъщеричката ти!
Виждам,че си споменала за въпросните витамини за коса Приорин.Искам да кажа,че аз разбрах за тях наскоро от сестра ми,която е исключително доволна от тях и на само тя,както се оказа-рових се из нета бая и попаднах на много добри отзиви за тях.Ние от година живеем в Австрия и тук по аптеките ги има.Надявах се да ги намеря и в Словакия,кадето се лекувам,но се оказа,че там ги няма.Идната седмица и аз ще взема от тях и живот и здраве ще споделя за ефекта,та да може евентуално и други да се въсползват.Моето лечение е още в самото начало,но косата ми е болна тема :sad3:
 Поздрави,
Вили
:flowers4:
Когато имаш нужното и не му даваш необходимото,оставаш с нищото-и чак тогава осъзнаваш същноста на млакото,което е трябвало да дадеш!

Неактивен Вили-1982

• Немедицинско лице
  • Публикации: 78
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #50 -: Май 04, 2010, 18:53:36 »
Искрено ви пожелавам да преодолеете страничните ефекти,колкото се може по леко и много кураж и двете ви!
 :flowers:
Когато имаш нужното и не му даваш необходимото,оставаш с нищото-и чак тогава осъзнаваш същноста на млакото,което е трябвало да дадеш!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007