Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
На лечение съм / Re: ДАРЯВАМ ТЕНОФОВИР
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Май 04, 2026, 20:39:36 »
Вече са дарени.
2
На лечение съм / Re: ДАРЯВАМ ТЕНОФОВИР
« Последна публикация от Брокол - Април 14, 2026, 12:45:49 »
Здравейте, лекарствата ако са налични бих се възползвал.

3
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 25, 2026, 10:06:55 »
Абе аз ако имах антитела, изобщо нямаше да им придирям дали са 8 или 15, важното е че има :)
Радвай се и бъди спокойна.
4
« Последна публикация от Velimira - Март 24, 2026, 21:07:13 »
Да. Обикновено пускам само в Токуда. Резултата от Бодимед ме озадачи и затова пак пуснах в Токуда след 3 дни. Даже звънях в лабораторията да питам за резултата от HBs Ag , защото не ми кореспондира съотношението единици/копия като при предишни изследвания. Казаха ми, че работят с нови тестове и затова е така. Но пък ми се иска да вярвам, че антителата са повече ...
5
На лечение съм / ДАРЯВАМ ТЕНОФОВИР
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 24, 2026, 19:21:29 »
Здравейте,

разполагам с три опаковки тенофовир полфарма, чиито срок е до април 2026г, които искам да даря на пациенти, които са вече на лечение (да си осигурят някакъв запас).

Две уточнения:
- независимо с кой тенофовир сте на лечение, може да заменяте с друг генеричен. Тоест - ако сте на тенофовир виатрис може да пиете и тенофовир зентива или полфарма. Активната съставка е еднаква.
- счита се, че има лекарствата имат допълнителен срок от още 6 м. след изтичане на официалната дата.

Който желае да се възползва да ми пише тук или на ЛС и ще се уточним.
6
Превенция и заразяване / Re: Моля за съвет
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 24, 2026, 18:19:03 »
Вирусният му товар е нисък, но той се мени буквално всеки ден и ние няма как да знаем кога е нисък и кога висок. Ако е с нулев, то тогава на теория следва да е невъзможно предаването на вируса. Никой не знае защо и как се активира вирусът-може да е от стрес, съпътстващи заболявания, спад на имунна система или просто така..
7
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 24, 2026, 18:16:26 »
Пускай антитела в една и съща лаборатория.
8
« Последна публикация от Velimira - Март 24, 2026, 15:23:56 »
Имам един въпрос - веднъж тялото разпознало вируса на Хепатит Б и започнало да образува антитела, може ли този процес да спре? В предишния пост писах, че резултата от Токуда (клиничната лаборатория, не тази в отделението) е 6.75. 3 дни преди това обаче пусках изследвания в Бодимед - там резултата ми е 15! След 1 месец пусках изследвания свързани с артрита в МиЛаб и пак пуснах Anti HBs - резултата пак е 15. И сега не знам на кое да вярвам. Знам, че при хронични носители като мен това е прекалено малко като единици, за да му отдавам толкова значение, но все пак надеждичка  :smile:
BodiMed 13.2.2026 : HBsAG - 920 IU
                               Anti HBs - 15 IU

Токуда 17.02.2026 : HBs Ag - 1435.25 IU
                               Anti-HBs - 6.75 IU
                               HBV DNA - 3919 mIU

MiLab 12.03.2026 : Anti HBs - 14.5 IU
9
« Последна публикация от Marion - Март 24, 2026, 11:50:39 »
Благодаря ви много за отговора!

Ще съм много благодарна ако помогнете с разчитане на изследванията и през двете години. Възможно ли е ХБВ ДНА да стигне 0 стойности? И ако стигне 0, заразен ли е все още?  Преподлагам, че вероятността да тръгне и в другата посока е същата, т.е. да се увеличава?

Относно ваксината, права сте и сериозно започнах да се замислям над това. Държа на този човек, но все още има много несигурност в нашата връзка. Опитвам се да преценя и да се информиран максимално.

Има ли възможност вирусът отново да стане активен и при какви обстоятелства?

Благодаря!

10
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 24, 2026, 09:17:00 »
Здравей,

ще бъда директна-наистина ли смяташ, че някой непознат за теб човек в онлайн форум може да ти даде адекватен съвет дали да продължиш връзката си или не?

Мога да ти помогна за разчитане на изследвания и със съвет за ваксинация (хепатит В не се предава САМО по сексуален път, нямаш си идея колко често става при зъболечение, козметици и други мед. процедури).

Никой не може да ти каже със сигурност дали партньорът ти е безопазен или не, дори и лекар не може (потърси сама информация в чужди източници, ще се изненадаш колко малко се знае за хепатит В все още), никой не може да ти ГАРАНТИРА дали един неактивен носител може да предаде вируса или не. Има случаи при които единият парнтьор е със супер висок вирусен товар години наред и въпреки това не е заразил партьора си, но това нищо не значи обратното.

Искаш ли да рискуваш и да живееш в страх? Тогава не си слагай ваксина. Защото дори и да прекратиш тази връзка, не знаеш следващата дали няма да се окаже същата... или зъболекарят да не е използвал автоклав да стерилизира инструментите. Това се случва и в чужбина, потърси доклада на Европейския център по зарази и ще се изумиш, че къмто 20% от инфекциите стават в болнични заведения и при процедури (по спомен цитирам).

Ако обичаш и държиш на този човек и държиш на себе си, си сложи ваксина. Така се решава всичко. Тя се слага на новородени от 1992 г. и е най-доброто, което можеш да направиш за себе си, че и за децата си. Съжалявам, че аз не съм имала възможността да я сложа и вместо това да живея с хепатит В, но както да правиш, съдба. Ти обаче имаш избор.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007