Автор Тема:  за алкохола за Хепатит Б  (Прочетена 1945 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dimopetrov

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
за алкохола за Хепатит Б
« -: Юни 19, 2025, 14:23:13 »
  в рамките на 5-6 двна съм изпил 2 малки бири  и една ракия 50 гр ориентировъчно май съм попрекалил вече ше се пазя но мисълта ми е  не е толкова фатално за 1 месец при положение че съм 1 степен увреждане и хапчето си го пия рвдовносамо този месец се поулях де иначе 1 бира или 50 гр ракия на месец .Вие как процедирате?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3242
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: за алкохола за Хепатит Б
« Отговор #1 -: Юни 23, 2025, 09:23:09 »
При Фиброза първа степен може да се консумира алкохол в умерени количества, като според всеки лекар това е различно. Някой ще ти каже една чаша вино/една бира седмично, друг ще каже 50 мл. твърд алкохол дневно, но истината е че няма безопасни за черния дроб количества. Колкото по-малко, толкова по-добре. НО в крайна сметка имаме нужда и от разпускане, така че е разбираемо, особено лятото на човек да му се допие бира. Можеш да пробваш и с безалкохолна, има чудесни варианти (не българските) на пазара.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 69
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Re: за алкохола за Хепатит Б
« Отговор #2 -: Юни 23, 2025, 18:01:06 »
Има доста безалкохолни заместители, та дори и на твърд алкохол, аз също съм почитател на бирата на този етап Стела Артоа безалкохолната най-много ми се доближава до истинската бира, може да пробвате. Нямам идея колко е по-безвредна предвид, че сигурно има половината Менделеева таблица вътре :), но дава някакъв вид спокойствие :)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007