Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« Последна публикация от Morgan8675 - Декември 11, 2018, 23:29:53 »
HBV DNA:
29.09.2017 - 180 000 iu/ml
17.11.2017 -  76 000  iu/ml
07.03.2018 -  94 000  iu/ml

ALT - 13

Коремен ултрасаунд скан:
30.10.2017 - нормален

Фиброскан:
01.12.2017 - 6,6 kPa

Чернодробна биопсия:
15.03.2018 - леко хронично възпаление и фиброза - 2/6

  Като заключèние от леко хроничното възпаление на чèрния дроб след биопсията препоръчвам пациента да започне с Тенофовир,алтернатива би могъла да бъде използване на пегилиран интерферон за една година, но тъй като няма АЛТ който е повишен, вероятността за сероконверсия е много ниска.
  Абзаца от горе е заключението на доктора в писмото,което сега ми звучи малко нелогично тъй като след биопсията от март ми каза че черният дроб е много добре а сега е изтъкнато като основна причина за започване на Тенофовира.
 
2
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Fikret - Декември 11, 2018, 18:46:22 »
Ами добре когато го сменим ще се свържа с вас
3
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Декември 11, 2018, 18:31:49 »
Можеш да я дариш на сдружението, като ние от своя страна даряваме опаковките на пациенти, които ни пишат, че са в недостиг. Наскоро така дарихме 2 опаковки тенофовир майлан  на една пациентка.
0988 722 988.
4
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Fikret - Декември 11, 2018, 16:32:44 »
А да объркал съм се. Аз от самото начало съм при него. Надявам се всичко да се оправи и да намерят добро решение. И друго да те питам когато ми сменят лекарството ще ми остане 1 опаковка от Тенофовир. Как да се свържа с теб ако някой има нужда да му я дадем
5
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Декември 11, 2018, 11:12:47 »
Бараклуд е препарата :)

И Антонов е професор  :girl_wink:
6
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Fikret - Декември 10, 2018, 22:36:11 »
Благодаря ти Силвана. Ами да говорих и доц. Антонов и ми каза че ще ме включат на baraklude. Силно се надявам да постигнем някакви добри резултати
7
Общи теми / Re: Здравейте
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Декември 10, 2018, 21:33:58 »
Трябва твоите нефролог и гастроентеролог да се чуят и разберат по между си. Има и други препарати, на които могат да те превключат, за да не си на тенофовир, защото той не е ок при бъбречни проблеми.
8
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Декември 10, 2018, 21:31:06 »
Велимира, изключително рядко е някой да спре тенофовир след няколко години, обикновено е дългогодишна/доживотна терапия. Аз поне не познавам някой, който да е спрял, а се лекувам от близо 9 г.и сдоста пациенти се запознах покрай стажа ми.
9
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« Последна публикация от Velimira - Декември 10, 2018, 19:49:39 »
Здравей, какви са новите ти резултати? Правиха ли ти HBV DNA? Не е задължително доживот да пиеш лекарства. Възможно е да се пребориш с болестта за няколко години, но най-важното е, че ще забавиш увреждането на дроба, което от последния ти Фиброскан е минимално. В България също се предлага Тенофовир, но по здравна каса. Поне тук, изследванията и прегледите ги правят на един път и евентуално ще чакаш само за протокол и одобрение от касата.
10
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« Последна публикация от Morgan8675 - Декември 09, 2018, 21:32:47 »
Здравейте,не съм писал близо година но, около раждането на първото ни дете и работата все не оставаше време да отворя темата.За съжаление това повлия негативно на състоянието ми.Последните 6 месеца спрях регенериращите хапчета и котешкият нокът с идеята че и с тях и без тях се чувствам еднакво добре.Правех леки почивки м/у тях преди и държах горе-долу прилични показатели.През юли лекуващият ме лекар ми препоръча да започна лечение с хапчета заради повишаване на нивата но,поради факта че трябва да ги пия за цял живот отказах категорично.Докторът ми предложи и алтернативно лечение с инжекции всяка седмица но предупреди че може да повлияят негативно на съня ми,да се появят проблеми на нервна почва,чести изпотявания и други странични ефекти който аз категорично отказах.Преди 2 седмици бях отново на рутинният преглед и докторът ми показа графиката на монитора която е завишена в пъти от предходната година и ми препоръча незабавно да започна лечение.Каза че нивата ще спаднат до минимални показатели и ще предпазя черният си дроб от увреждане.И тук идва дилемата пред мен която споделих с него а сега и с вас.
  Ако започна с въпросните хапчета Тенофовир който се предполага че може да пия цял живот ,но пък след Брекзит аз и семейството ми възнамеряваме да се прибираме завинаги в България,има ли възможност да използвам същите в България?
  Може ли да започна с въпросните и да продължа с други в България?
  Започнах отново да пия имуностимуланти и регенериращи хапчета.Може ли да се окаже прекалено негативно върху здравето ми ако откажа Тенофовира и опитам до април да сваля нивата,да спечеля време поне малко с котешкият нокът и т.н.?
Давам си ясна представа че съм аматьор в познанията за вируса все още и за това ще съм благодарен да споделите вашите мнения и да взема най правилното решение.
  През април направих биопсия и резултатите според доктора бяха много дори.Каза че няма увреждания а преди седмица пристигна и писмо с резултатите ми за последните месеци което изисках да ми изпратят.Ще се радвам ако някой има желание да ги погледне и да сподели какво е положението.Това е една от основните причини поради която ще се приберем в България.Искам макар и малко късно да науча повече за хепатита и какво би било най-добро за мен и семейството ми.
  В края на поста искам да ви споделя и нещо положително.В края на последната ни среща с др. Готто ,той сподели че два пъти в годината посещава конференции свързани с хроничния хепатит Б. В тях широко се обсъжда да се удвоят средствата за лечението на хепатит Б поради факта че хепатит Ц вече се лекува а болните от Б са много повече.Увери ме че до няколко години е сигурен че ще може да се лекуваме от вируса а когато някой ти вдъхне поне малко кураж е достатъчно човек да излезе с усмивка че дори и от лекарският кабинет... :)
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007