31
Моята история / Re: Здравейте :)
« -: Април 11, 2011, 19:34:58 »
Честито за хубавата новина!!!
Непременно да почерпиш!
Много здраве ти желая!
Поздрави,
Мери
Непременно да почерпиш!
Много здраве ти желая!
Поздрави,
Мери
За контакти с администраторите на форума, пишете на: hepactive@hepactive.org
От тук може да видиш всички публикации на този потребител.
Сокът от моркови е един от най-благотворните сокове, особено за черния дроб. Той е най-добрата органична вода, от която се нуждаят нашите клетки и тъкани. Изключително бързо се усвоява от организма. Извънредно богат е на витамин А, В, С, Д, Е и К, живи алкални елементи – натрий, калий; калций, магнезий, желязо, фосфор, хлор, сяра, силиций. Всички те ни лекуват. При приемане на големи количества морковен сок може да настъпи прочистваща криза, защото е способен да разтваря жлъчните камъни, шлаки и затлачвания в черния дроб и то толкова силно, че бъбреците и червата да не могат да смогнат да ги изхвърлят( и затова постъпват в кръвта и оцветяват кожата в оранжево – което пък е доказателство за затлачване на организма с токсини и шлаки).
Р. Русинов: Какво мислите за пиенето на аминокиселини под формата на хранителни добавки и в частност за глутамина?
доц. Антонов: Специално глутамина е добър вариант. Той съхранява чернодробната клетка, така че нямам негативно, а позитивно мнение за него. Но общо взето, аз поне съм привърженик на богата на белтъци храна. Това пак са аминокиселини, но предпочитам те да се приемат в естествения им вид, т.е. сирене, извара, месо. От месото за предпочитане е то да е без сланина, може да е телешко и свинско, но да е без сланина. Препоръчвам и храненето с извара, кисело мляко, сирене. Не препоръчвам лимони и портокали, особено грейпфрут. Другото, което масово се използва, са морковите. Морковите, ако човек си ги хапва по един на ден, няма страшно, но когато е с болен черен дроб и пие по една чаша морковен сок на ден, тогава това не е добре. Може да се стигне до хипервитаминоза А, която прави стеатофиброза, дори цироза на черния дроб. Така, че морковите трябва да се спрат. Прекаляването с моркови е масово допускана грешка, защото витамин А е антиоксидант и е необходим за растежа. Обаче, когато човек направи справка, ще види, че ако на ден се взимат повече от 2500 единици, той става токсичен. Трябва да се ядат и зелени зеленчуци, а не само червени зеленчуци, като червените зеленчуци трябва да са по-малко.
Сещам се за един пациент, който беше пил Геритамин /Geritamin/ две години, заради косата си. Беше прежълтял и едва на поредните разпити за анамнеза се сети, че пие Геритамин.
А завишените ти ензими може да се дължат на доста неща,например,алкохол,лекарства,не добри хранителни навици....все пак е добре да потърсиш причината.
Референтни граници: При измерване в оптимизирани условия и 37 °С, горната референтна граница за АсАТ е 35 U/l, а за АлАТ - до 40 U/l.
Здравей и успех и от мен.Но защо чак след две години правиш ПСР.Какви други изследвания ти се правят в болницата след края.Питам защото на мен ми остават още три инжекции пегасис и също се лекувам в Ив.Рилски и немога да разбера веднага след края на инжекцийте ли трябва да отида в болницата или мога да го отложа във времето.Немога да открия никой по телефона в болницата и за това питам тук.Моето лечение е 6 месеца и се води неуспешно.Също ми казаха, че след неуспешното лечение трябва да минат още 6 месеца за да кандидатствам за ново.
:     Гласувай за сайта!  Оцени сайта!
Посетители след 12 Февруари 2007