Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
надали е в остър хепатит с нормални ензими. ..

И да е, хепатит В се предава по кръвен и полов път, така че няма как по битов контакт да стане предаване на вируса. Знам, че всички сте в шок, но имайте предвид, че в такъв момент близките а и самия пациент са много чувствителни и трябва да бъдете внимателни с думите...

Само въз основа на тези изследвания нищо не може да се каже.

Съветвам ви да прочетете нашата брошура и да гледате клипа по темата: https://www.hepactive.org/informacionni-materiali

12
Диагностика / Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит В
« Последна публикация от Ина - Ноември 12, 2024, 10:40:33 »
Благодаря Ви за бързия отговор Силвана.
Доколкото разбирам, само по тези изследвания ,не може да се разбере ,в момента ли е болен ,носител ли е,прекарвал ли го е някога ,заразен ли е?!
Незнам какво да мисля,дали и аз съм заразена ,детето...близки ....Мога ли аз да си пусна изследване за да разбера дали съм заразена,и евентуално да се ваксинирам
Извинявам се още веднъж ,за многото въпроси ,в главата ми е пълна каша
13
Трябва да се направи ПСР изследване за количеството на вируса и Фиброскан за оценка на черния дроб (ехографът не е достатъчен). Тогава ще се знае има ли хроничен хепатит, няма ли, какво следва...

Недейте в Плевен, ако можете посетете Токуда (д-р Балабанска, доц. Цонев). За един ден ще направят всички изследвания по Каса, единственият минус е че трябва да пътувате до София, освен това Токуда имат такса от 195 при постъпване, но личното ми мнение като пациент е, че си заслужава (аз се лекувам там от 2015). Записването става през регистратура по тел.
14
Диагностика / Помощ при разчитане на резултати хепатит В
« Последна публикация от Ина - Ноември 12, 2024, 08:15:16 »
Здравейте,извинявам се предварително ако съм сбъркала в пускането на тема или в задаването на неправилни въпроси.
На 16.10 при профилактични прегледи на съпруга ми ,излиза Ag=HBsAg- >250 +positive,
ASAT-25,  <44
 ALAT-24<44
Изследванията са правени в Рамус ,след тези резултати личната го насочи за ГЕ ,от малък град сме  и посетихме ГЕ в гр.Плевен.От ехографското изследване, няма нищо притеснително така е казал лекаря.Пусна му нови изследвания отново  направени в Рамус
virus surfaceAb=HBsAb -0,17mlu/ml.  -<10
virus core Ab=HBcAb-6.01s/co-   <1.0
virus surfaceAg=HBsAg(qualitive)>250+   - <0.05
В шок съм и аз ,и съпруга ми ...а сега на къде
15
Общи теми / Re: Успокоително средство
« Последна публикация от Lidiq - Ноември 09, 2024, 21:49:18 »
www.hepatology-druginteractions.org
В този сайт може да си направите справка кои медикаменти са съвместими с Епклуса.Аз направих справка за Кс@накс и Ат@ракс и се оказа, че са съвместими.
16
Здравей,

При евентуален инцидент антителата следва да се активират и започнат да се увеличават, независимо че не са на приетото ниво от 100 единици. Тялото има клетъчна памет и тя се включва в такива моменти.

Не би трябвало да има проблем, но ако ще ти бъде по-скокойно, отиди след 6 седмици да се изследваш в РЗИ, поне това могат да предложат...
17
Превенция и заразяване / Предпазни мерки при евентуален инцидент
« Последна публикация от Berethor - Ноември 04, 2024, 18:59:50 »

Здравейте,

Аз съм с ДЦП  с 3 дози HBV ваксина по рождение с паднали антитела до 0.5UI/ml(с подсилваща доза от преди 3 седмици)
Майка ми е носител и се грижи за мен и баба ми, която е с автоимунно заболяване и не иска (а вероятно и не е препоръчително) да слага ваксина
Бих искал да попитам как следва да се реагира при кръвен инцидент между двама души. Звънях в РЗИ – Стара Загора да ги питам, но оттам се оказаха малко неотзивчиви и казаха, че мога и само и единствено да се тествам. Не споменаха нито ваксина, нито имуноглобулин.
Въпросите ми са:

1.   Ако с някой от живущите в къщата, или гост стане инцидент (кръв попадне където не трябва , върху другия) , на 112 може ли да се звъни, или ще ме върнат?
2.   Може ли да се счита, че след 3 седмици съм си възвърнал антителата (в оптимистичния сценарии, в който не съм non-responder)?
3.   Ако кръв попадне върху мека мебел или лакирана повърхност, пак ли варианта е разредена белина?
Майка ми е с вирусен товар 700 UI/ml (мерено преди 2 месеца увеличено от 48 UI/ml и HDV спаднал до неоткриваеми нива)

Терапия не е изписана.

Благодаря предварително!

18
Как да живеем с хепатита / Re: мнение за Тенофовир за хепатит Б
« Последна публикация от richard - Ноември 03, 2024, 18:20:07 »
Добре е да се намалят преработените храни, джънк фууд,газирани напитки,колбаси,алкохола товари дроба излишно и мисля че е добре да се спре,добре е да оставате леко гладен а не да се тъпчете,"спартанско" хранене, ако ме разбирате,разбира се наднорменото тегло мисля че не е препоръчително,лека физическа активност е задължителна,не е добре да се залежавате,разните така наречени хранителни добавки са само пари на вятъра(лекарско мнение),важна е и психическата нагласа,да е позитивна и т.н....
19
Как да живеем с хепатита / Re: мнение за Тенофовир за хепатит Б
« Последна публикация от dimopetrov - Ноември 03, 2024, 17:53:55 »
благодаря за отзовалите се.Бях се отчаял че трябва да спазвам строга диета дето се казва бетер веган без сирене,кашкавал пълномаслено домашно мляко и т.н.   :dance: Някак съм по спокоенл щом и не е така стряскащо положението с храненето пък и няма чак такова отражение лекарството на черния дроб макар че при всеки е различно.хайде със здраве и да си  пишем само по хубави поводи :congrats:
20
Ами всички брошури са ориентировъчни, няма персонализирани такива. Това вече се нарича консулт с лекар ;)
Четеш различни източници, ориентираш се, СЛУШАШ тялото си... то знае най-добре от каква храна има нужда, от какви количества, понася ли ти алкохола... може да не е вредно да се пие такъв в разумни граници, но първо какво са разумни граници и второ прецени как ти се отразява на теб? Аз до скоро нямах проблем да пия, вече не е така и дори от чаша вино не се чувствам добре. Не трябва да мислим само за хепатита, ами да вземем и други фактори - години, начин на живот и работа, стрес, как почиваме, как се движим... ментално как сме..
Разбирам те напълно, че искаш някакви конкретни насоки за теб, но това ще го разбереш сам за себе си с течение на времето. Ще почерпиш опит от хората тук и ще можеш да си направиш план за действие. Просто трябва малко време :)

За ВМА- знаем и сме я сложили в списъка с клиники за лечение на сайта, няма как да ъпдейтваме брошурите постоянно :)

Здравей,

прочети брошурата ни за хепатит В.

то брощурата е ориентировъчна и информативна.При всеки е различно.Интересува ме като хранене  спазва ли се строга диета като примерно да не се ядат мазни,пържени и канцерогенни храни които натоварват черния дроб като например течен щоколад който съдържа  палмово масло.сега докато чакам одобрението от ЗК са ми изписали Диета 5 което включва дори ръжен хляб или неговите алтернативи без бял хляб което в днешно време е трудно да се намери такъв истински ръжен.мисля че тази диета трябва да се спазва като цяло и да се консумират повече плодове къде на сок къде с ядене.

Ще бъда благодарен да кажете ващите впечатления от храненето,ако пушите,пиете в какви граници т.е. колко си позволявате

Едно допълнение от мен за тези които са от Варна и околиято и се надявам администраторите да го включат в списъка за лекуване - има фиброскан във Военно морска болница във Варна и правят протоколи към ЗК и наблодение със изследвания по ЗК престой 1 ден за изследванията.Дори ми казаха че след още първата година мога да се прехвърля при тях за наблюдение по ЗК.доколкото  разбах има вече и фиброскан и в бившата транспортна болница беше ако не се лъжа
.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007