Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Превенция и заразяване / Re: Въпрос
« Последна публикация от anti-HBs - Ноември 10, 2023, 10:19:05 »
Много малък, нищожен риск. Повечето патогени, които ни заразяват през устата/стомаха не са в кръвта. А и количеството кръв необходимо да ни зарази при евентуална рана в устата, трябва да бъде доста по-голямо - няма да стане от капка, а в случая няма и капка.

Бъдете спокойна - рискът от изядената храна от сервитьора най-вероятно е по-нисък от този при пътуване на дете в метрото или при игра на детска площадка.
12
Превенция и заразяване / Въпрос
« Последна публикация от dari2012 - Ноември 03, 2023, 13:17:00 »
 Здравейте! Има ли риск от инфектиране ако се  консумира храна, по която може да има малко количество кръв. Случаят е следният- сервитьорът, който поднесе на детето ми порцията, имаше бинтована ръка и под бинта прозираха малки петна.  Въпреки че не бях съгласна тя я изяде, но на мен не ми дава спокойствие мисълта, че така може да се зарази . Има ли действителен риск или мога да бъда спокойна?
13
Диагностика / Re: Бременност и тест за хепатит Б
« Последна публикация от danonche - Ноември 02, 2023, 17:28:05 »
Много ти благодаря, Силвана! Бъди здрава! :)
14
Диагностика / Re: Бременност и тест за хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Ноември 02, 2023, 16:47:09 »
Здравей,

Това, което си чела засяга ПСР тестването, а твоят тест е друг тип. Не се притеснявай, щом е под референтната стойност, значи е отрицателен, без значение, че има число след нулата.
15
Диагностика / Бременност и тест за хепатит Б
« Последна публикация от danonche - Ноември 02, 2023, 14:50:10 »
Здравейте! Първо искам да благодаря за този прекрасен форум, в който има толкова много полезна информация., както и на всички, отделящи от времето си, за да помогнат.
Бременна съм в 17 г.с и ми пуснаха стандартните изследвания - ХИВ, хепатит Б, сифилис. Тестът ми за хепатит Б излиза със стойност 0.31, като референтните стойности са: < 1.0 (negative). Виждам, че тестът е негативен според референтните стойности, но се притесних заради стойността, която все пак се открива. Звъннах в лабораторията - Рамус, за да ги попитам дали тестът е бил количествен и те ми казаха, че е такъв. Четох мнение на Радо, в което той обясняваше, че количественият тест измерва количеството на вируса в чернодробната клетка и много се притесних. Това значи ли, че макар и отрицателен, в черния ми дроб е открито някакво количество вирус? Много съм притеснена. Ще помоля за разяснения от някой, който е компетентен относно тези тестове. Ще се радвам и ако Силвана се включи, защото се притеснявам за себе си и бебето. Благодаря Ви предварително. Прикачвам и изследванията.
16
Моята история / Re: Роднина с остър хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Октомври 23, 2023, 23:14:35 »
Здравейте,

все пак е важно да уточним, че хепатит В НЕ СЕ предава при нормален битов контакт, прегръдки и тн.
17
« Последна публикация от Cats123 - Октомври 23, 2023, 22:54:44 »
Благодаря много.
Аз и детето ми сме имали контакт с нея в началото на септември.  Личната ни пусна Нbs AG , отрицателно е и при двете ни. Още нещо да пускаме ли ?
18
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Октомври 23, 2023, 22:44:28 »
В РЗИ ще им пуснат каквото е нужно. Иначе hbsag, cor total, anti hbs.
19
Диагностика / Прием на добавки при хронична инфекция на Хепатит Б
« Последна публикация от Лени - Октомври 23, 2023, 21:34:12 »
Здравейте!
Тъй като се установи,че имам ниски стойности на следните витамини:
В 12
Витамин Д
и ФЕРИТИН( депото на желязото в клетката)
се налага да приемам  добавки.Прегледа при хепатолога ми чак Февриари,за да обсъдя това с нея( Балабанска).
Пиенето на тези,добавки и най- вече желязото ще натоварят ли много черния дроб? Ще се наложи да ги приемам периодично за дълго време.Не съм на лечение за хепатита и не приемам други лекарства.Нямам други сапътсващи заболявания!
Пия през две седмици Достинекс за висок Пролактин.
20
Моята история / Роднина с остър хепатит Б
« Последна публикация от Cats123 - Октомври 23, 2023, 20:50:05 »
Здравейте!
Баба ми беше приета в болница, за лечение на Covid , като при приемането са и пуснати изследвания за хепатити, тъй като е имала пожълтяване на кожата. С остър хепатит Б е , като за жалост лечението не дава резултат.
Не знаят как и кога може да се е запазила, предполагат , че е при преливане на кръв преди време.
Може ли да ми кажете какви изследвания трябва да си пуснат майка ми и баща ми , тъй като са в едно домакинство . От РЗИ са им казали да отидат , но след 20 дни, сега било още рано.
Благодаря.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007