Черният дроб > Статии и новини, свързани със здравето на черния дроб

 Кои медикаменти не е препоръчително да се приемат при хронични хепатити?

<< < (2/2)

pamche:
Здравейте ,
Бих желал да обмениме малко опит.
Ползването на различните лекарства при простуда и грип , нали не трябва да натоварваме черния дроб , та какво мислите ? Какво използвате когато настинете , хванете грип или дигнете температура зимните месеци ?
Лично аз за сега ползвам предимно "осцилококцинум" 
Успех на всички

Радослав Русинов:

--- Цитат на: pamche в Януари 23, 2009, 21:53:05 ---Здравейте ,
Бих желал да обмениме малко опит.
Ползването на различните лекарства при простуда и грип , нали не трябва да натоварваме черния дроб , та какво мислите ? Какво използвате когато настинете , хванете грип или дигнете температура зимните месеци ?
Лично аз за сега ползвам предимно "осцилококцинум" 
Успех на всички

--- Край на цитат ---
Здравей,
Надявам се че темата, в която преместих поста ти, ще даде отговор на въпроса ти.

Поздрави,
Радо

лиана:
Здравейте!
Първо искам да поздравя с днешния празник всички именници и не само, и да им пожелая преди всичко много здраве, а останалото сами ще си го постигнат.  :flowers:

Не съм сигурна дали не трябваше да отворя нова тема, но искам да отправя предупреждение за едно лекарство, което само след два дни прием ми се отрази много зле. Става въпрос за баклофен.
Да припомня, аз съм с хроничен хепатит С от сравнително скоро и фиброза Ф0-1 определена на фиброскан. Имам проблеми с врата, последно казаха шипове и в момента ходя на физиотерапия. Въпреки предупреждението ми, че имам проблем с черния дроб, лекарката ми изписа баклофен и каза, че мога спокойно да го пия. Аз и казах, че имам стеатоза и ми е казано да внимавам с лекарствата. Може би трябваше да бъда по-откровена, но ми писна да обяснявам навсякъде и тъй-като няма досег с кръвта ми при манипулациите, реших да спестя информацията за хепатита. Първия ден пих 2 пъти по 1/2таблетка  и веднъж 1таблетка (изписан ми е 3по1 таблетка от 10мг), а втория ден вече 3по1т. Вчера бях на работа и още сутринта забелязах, че по-трудно фокусирам екрана на компютъра и усещах тежест и напрежение в очите. Мислех, че може още да не съм се досъбудила, но за всеки случай намалих приема на 1/2 таблетка отново. Приех две дози по 1/2т. Усетих и тежест в дроба и като цяло ми беше лошо. Премерих си кръвното, но беше с нормалните за мен по-ниски стойности. Това, което ме учуди беше ниския пулс- 65, а нормално не знам точно колко ми е, но по спомени ми е висок пулса, над 75. Вечерта след работа си направих леките упражнения за гърба, които са ми необходими след цял ден на стола. Обикновено ми отнемат 35-40 минути, но вчера ги правих над час, защото започна да ми се гади. Сигурно трябваше да ги пропусна, но след това ми стана по-зле. Гадене, замайване,лош вкус в устата. Пих доста вода и си легнах без вечеря. Днес исках да си пусна едни чернодробни ензими, но освен че в неделя в моя град не открих работеща лаборатория, сега са празници и лабораториите също не работят. От снощи не съм пила баклофен и няма и да го пия. Щом след два дена и половина прием в непълна доза ми се отрази така, не смятам че трябва да го пия. Днес съм по-добре, дори закусих. Довечера съм нощна смяна и утре след работа ще си пусна за всеки случай едни ензими.
Това е, ако прецените, че поста ми не е за тук, моля преместете го.

Rumi_:
Здравейте и от мен и Честит Цветен Празник на всички! :flowers2:

Лиана, аз също от три месеца вече след травма на коляно съм с с болки и най вероятно със скъсан менискус.
Двамата ортопеди, които посетих веднага изписват кортикостероиди, нестероидни медикаменти защото възпалени стави
се лекуват така, но аз категорично отказах и инжекциите и хаповете. Естествено предопредих за диагнозата за да обоснова отказа.
Много от лекарствата са вредни за черния дроб, особено за ревматоидни болки и проблеми, но ортопедите, невролозите  така лекуват. тези лекарства влияят и стомаха, сигурна съм.
От двудневния прием не може да се увредиш много, но все пак трябва да сме предпазливи.
Освен това шипове и ставни проблеми си остават хронични. По- добре физиотерапия.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия