Еми сори - рентгеновото изследване излезе гадно. А колко гадно ще разбера утре, когато д-р Колчаков ми назначи консултация с плумолог в "Рилски". Снимката я направих в болница "Доверие", където се нахожда джи-пито ми. Някакъв малоумен рентгенолог ми каза, че съм имала "хроничен бронхит, все едно че 15 години съм била работила на бензиностанция". Погледнах го изумено и го попитах какво по-точно се опитва да ми каже - че това е принципното състояние на белите ми дробове или че имам конкретен нов проблем, налагащ лечение, като му обясних за интерферона, СУЕ-то, последните оплаквания. Съобщих му и това, че през май - точно преди да почна лечението съм имала пневмония, да не би да не е била напълно излекувана, а той се тросна, че не ми бил казвал, че съм имала пневмония, а БРОНХИТ!
Така - вие нещо разбрахте ли от написаното? Пък се и възмути, защо съм го била гледала невярващо, а аз го гледах неразбиращо, като мъглата не се разсея до край. Джи-пито, и той се упражни върху снимката - каза, че бронхитът е нов и трябва веднага да се лекува с антибиотици и понечи да ми ги изпише, но аз предпочетох това да стане утре - след прегледа от специалист.
А иначе - че имам някакъв проблем с белите дробове, за мен вече няма съмнение. От няколко дни усещах, че някак нямам пълен капацитет на вдишване, започваше да ми се гади като изкачвам стълби, а сега това се повтори на връщане към вкъщи докато се опитах да пренеса една торба с покупки от "Билла". Напоследък се чувствах много уморена, загубих апетит, имам черни сенки под очите. Направо съм щастлива, че благодарение на д-р Колчаков се разбра, че ми има нещо, така че да вземем мерки, защото както писах напоследък - чувствам постоянно влошаване в състоянието си.
Иначе втрисанията може и да не са по тази линия, но поне помогнаха да се стигне до рентгена, което си е позитив.
Изследванията ми от днес сочат на левкоцити - 2,11, неутрофили - 0,6, а СУЕ-то е 37. С хемоглобина съм добре, а останалите показатели не са чак толкова важни.