Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 331779 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #300 -: Декември 07, 2011, 17:04:32 »
Непременно пиши! Аз мисля, че лекарите просто се презастраховат!
Иначе и аз напоследък имам силни мускулни болки, студени тръпки, схващам се, болят ме костите и гръбнакът! Но  пък СУЕ-то ми е в нормите.

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #301 -: Декември 07, 2011, 17:43:23 »
Ивка, извинявам се, че без да искам съм те усъмнила в твоите резултати. Всъщност, не е невъзможно и моят да е бил верен. Просто доц. Антонов се усъмни заради много скорошния тест в "Рилски", който показваше съвсем друго число. Но ако погледнеш поредицата ми, ще забележиш, че в резултат на нетрадиционното лечение имам и по-драстичен спад - от 2 680 000 на 9000, това само за три непоследователни седмици.  Тогава доц. Антонов беше смаян. Много хубаво ми беше тръгнало нетрадиционното лечение - всъщност то се провеждаше към един християнски храм. Осъзнах обаче, че няма да съумея да се концентрирам в нужната степен, защото проблемите ми далеч не се свеждаха до хепатита. А в основата на това лечение е психиката, вярата, концентрацията върху проблема и решаването му.
Но сега влагам много надежда в традиционното лечение. Старая се да гледам на нещата колкото се може по-позитивно и да вземам всички възможни мерки, за да подобря състоянието си и да си осигуря максимални шансове за успех. Същевременно се моля да не изпитам по-съществени негативи, които да наложат помощта или въобще ангажирането на близките ми с моето заболяване. Дано не дразня някого със своя "ентусиазъм" - просто всеки има свой начин за справяне със ситуацията. Моят е този.
Ще се радвам много скоро да се видим и да се запознаем. А ти от кой град си?

Ако имаш повечко време да обясниш за това алтернативно лечение дето така е ударило вируса за толкова кратко време!? Че ми стана доста интересно, а и аз съм за алтернативната медицина.
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #302 -: Декември 07, 2011, 17:54:06 »
Ели, върде възможно е ти да се чувстваш по-добре с намалени дози. Хубаво е че си минала на рентген. Втрисанията, леката температура при мен беше точно след 5м. дооооо преди около месец./дори след лечението/ По някога имаше дни в които отсъстваха тези неприятни усещания, но при мен СУЕ хвърчеше - 60,70,80. Всички изследвания направих както знаеш и най вероятно при мен се получаваше от силната анемия./еритроцити, хемоглобин, хематокрит/

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #303 -: Декември 07, 2011, 18:25:40 »
Ели,такива втрисания и температура имах някъде около седми месец от лечението.Няма да ги забравя никога,бях на едно обучение,хората се забавляваха вечер,а аз си правех компания с климатика,толкова студено никога не ми е било. :winter:
Дано всичко със дробовете да е наред :doubleup:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #304 -: Декември 07, 2011, 18:35:21 »
Ели, колко всъщност ти е СУЕ-то? Това е важно! Нещо се притесних за теб!!!  :scream:
Да не би да са ти сбъркали лабораторните резултати - повтори ги!
Ех, че гадно!!! Така искам всичко с теб да е наред!!!!!!!!!!!!!!!!!
И ако не дай си боже има проблем той сигурно ще повиши все пак левкоцитите ти също, там има ли промяна?

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #305 -: Декември 07, 2011, 19:18:12 »
Еми сори - рентгеновото изследване излезе гадно. А колко гадно ще разбера утре, когато д-р Колчаков ми назначи консултация с плумолог в "Рилски". Снимката я направих в болница "Доверие", където се нахожда джи-пито ми. Някакъв малоумен рентгенолог ми каза, че съм имала "хроничен бронхит, все едно че 15 години съм била работила на бензиностанция". Погледнах го изумено и го попитах какво по-точно се опитва да ми каже - че това е принципното състояние на белите ми дробове или че имам конкретен нов проблем, налагащ лечение, като му обясних за интерферона, СУЕ-то, последните оплаквания. Съобщих му и това, че през май - точно преди да почна лечението съм имала пневмония, да не би да не е била напълно излекувана, а той се тросна, че не ми бил казвал, че съм имала пневмония, а БРОНХИТ!
Така - вие нещо разбрахте ли от написаното? Пък се и възмути, защо съм го била гледала невярващо, а аз го гледах неразбиращо, като мъглата не се разсея до край. Джи-пито, и той се упражни върху снимката - каза, че бронхитът е нов и трябва веднага да се лекува с антибиотици и понечи да ми ги изпише, но аз предпочетох това да стане утре - след прегледа от специалист.
А иначе - че имам някакъв проблем с белите дробове, за мен вече няма съмнение. От няколко дни усещах, че някак нямам пълен капацитет на вдишване, започваше да ми се гади като изкачвам стълби, а сега това се повтори на връщане към вкъщи докато се опитах да пренеса една торба с покупки от "Билла". Напоследък се чувствах много уморена, загубих апетит, имам черни сенки под очите. Направо съм щастлива, че благодарение на д-р Колчаков се разбра, че ми има нещо, така че да вземем мерки, защото както писах напоследък - чувствам постоянно влошаване в състоянието си.
Иначе втрисанията може и да не са по тази линия, но поне помогнаха да се стигне до рентгена, което си е позитив.
Изследванията ми от днес сочат на левкоцити - 2,11, неутрофили - 0,6, а СУЕ-то е 37. С хемоглобина съм добре, а останалите показатели не са чак толкова важни.

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #306 -: Декември 07, 2011, 19:33:02 »
Ам така, иди на специалист да ти се постави правилната диагноза, нали знаеш, че то това е най-трудното и най-важното за правилното лечение. Нема се плашиш, опитва се да те сгази нещо дребно на фона на Хепатита ;)  Айде горе главата и се надявам утре да напишеш, че е било фалшива тревога.
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #307 -: Декември 07, 2011, 19:36:10 »
Ели,мисля че е време да забавиш темпото и да си дадеш малко почивка.
И аз се надявам да е фалшива тревога и всичко да отмине бързо. :flowers:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #308 -: Декември 07, 2011, 20:15:42 »
Мерси на всички за загрижеността! По-добре ми стана като си сготвих едно хапване с чудодейното масло-ги  :hungry:
Орфейче, ще ми отговориш ли на личното съобщение, моля?
Проди, да не ти обяснявам сега за това алтернативно лечение, защото то е мислимо самостоятелно, но не и в комбинация с традиционното, пък ние сме вече на ход с него, нали. Гледай си здравето, силите и настроението и 6 месеца няма да ги усетиш. Мъж си, силен си, а даже и аз докъм 6-тия месец бях в прилично състояние. Горе-долу тогава почнаха по-сериозните проблеми, но сега, като оправим белите дробове, току-виж живна  :witch:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #309 -: Декември 08, 2011, 10:04:29 »
Ели, веднага пиши щом разбереш точно какво става!!! Имаш ли кой да се грижи за теб в този труден момент!? Нямам лично съобщение от теб никъде, дори проверих другите си две пощи да не би случайно да е там! Моля те прати ми го пак!!! Гушкам те силно, всичко ще приключи пролетта, дотогава само трябва да сме живи!

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Публикации: 203
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #310 -: Декември 08, 2011, 10:48:37 »
Защо дишаме трудно по време на лечение? До сега сме го говорили като нормален страничен ефект. Ако дишам трудно, трябва ли да отида на лекар или продължаваме да го броим за нормално.

Случващото се с Ели е много тревожно за всички.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #311 -: Декември 08, 2011, 11:20:30 »
Аз мисля, че дишаме трудно от падналия хемоглобин и малкото червени кръвни телца, които са носителите на кислород до клетките ни. Представям си го, че пречейки с лекарствата да се дели вирусът ние пречим и на деленето на кръвните клетки и особено се намялава броя на тези клетки, които имат кратък живот и бързо делене! Но при Ели това СУЕ е опасното, това е показател, че нещо не е наред!

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #312 -: Декември 08, 2011, 20:19:27 »
Време е да вдигнем повсеместната тревога за хора в 7-ми-8-ми месец от лечението  :party:
Днес ходих в "Рилски" и общо взето не ми установиха нищо. Крайният резултат обаче е 5 дни на антибиотик, за всеки случай.
Плумоложката беше в шок от кръвната ми картина - през секунда ме питаше : "Това сигурна ли сте, че е от лекарствата?; а това?; и това ли???". Казва, "Имате лимфоза - това е знак за инфекция", а аз отговарям : "Не, просто неутрофилите ми са много ниски и оттам процентът на лимфоцитите се получава толкова висок"  :laugh:
Хроничният бронхит се оказа факт - бил типично явление за настоящи и бивши пушачи, но нямал особености, нито бил изострен в момента. Никакви хрипове или въобще - шумове при дишането. Е, предписаха ми всички възможни изследвания, но ще ги направя като свърша антибиотика - това е принципът при интерфероновото лечение, ако някой все още не е разбрал.
Пояснявам, че дилемата между потенциалния негатив за черния дроб от няколко дни прием на антибиотик и риска от бум на каквато и да било инфекция в организма на човек с неутрофили 0,6 е 100% решима в полза на антибиотика. Доц. Антонов и д-р Колчаков бяха напълно единодушни по този въпрос.
Така че продължаваме напред с малко чужда помощ.
Мерси на всички за вниманието!  :love5:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #313 -: Декември 09, 2011, 10:13:09 »
Ели, много се радвам, че си добре и взимаш мерски! Това СУЕ някой каза ли откъде е дошло? От неактивен бронхит?
Може би все пак не е зле да минеш и на генеколког. Не се сърди, просто се притеснявам за теб, въпреки че не съм лекар! Все пак СУЕто е високо! Дали ако пуснеш Ц-реактивен протеин това ще даде сигурност, че нищо страшно няма. Не знам. Пиши скоро!
« Последна редакция: Декември 09, 2011, 11:02:32 от Орфей »

Неактивен mami

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
« Отговор #314 -: Декември 10, 2011, 11:05:14 »
Ели, радвам се, че си се взела в ръце. Аз някъде към 9-10 месец успях да задържа спада в кръвната картина и даже някои неща леко запълзяха нагоре. Но бях с намален рибавирин, а на своя глава си включих билкови екстракти стимулиращи дейността на гръбначния мозък, та не мога да кажа кое повлия.  Естествено джи-пито знаеше за това и нямаше против. Ако те интересува, ще ти ги напиша. Поздрави!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007