Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 331778 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен koki4e

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #330 -: Декември 14, 2011, 17:53:16 »
 Ели, върха си /както и всички поели този нелек път/, сутрин на мокро - вечер на сухо ! ...... направо ме уби, така откачено не съм се смяла от доста време :clap: а, както е известно никак не ми е до смях. Браво! Само така - сутрин на мокро, вечер на сухо! - жестоко просто! :mocking:
 Можеш да опиташ на влажна кожа, след баня да се намажеш със зехтин, когато е влажна кожата попива бързо и доста я омекотява /няма силна миризма, ако това те притеснява/, просто я храни. Винаги съм страдала от суха кожа / поне в последните 10г./ и съм изпробвала всевъзможни овлажнители и марки, но явно кожата привиква с даден продукт и ефекта е краткотраен, то не бяха био, еко, меко... и какви ли не чудеса, само това устоя на времето и не ме дразни. Успех с масажирането !
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 18:01:33 от koki4e »

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #331 -: Декември 14, 2011, 23:47:25 »
Майтапът настрана, но тези скапани болки ти развинтват мозъка, когато зачестят и проявяват, хм - престъпна упоритост.
Но ще им видя сметката - приготвила съм цяло снаряжение и само чакам да се вестнат.
Нещо се уплашиха обаче - вече трети пореден ден няма никой.
Правете си сметката как съм търкала онзи ден. Утре сутринта ще повторя усмъртяващата болките процедура.
Правя си планове за коледен шопинг през уикенда.
Такава четка ще им дам на интерфероновите проявления, че ще забравят да ме придружат из софийските улички, магазинчета, кафененца.
Хехехе, човек има настроение в заслужено изобилие, когато е изпълнил съветите на старшите и то усърдно и се радва на вълшебния ефект...
:geek_girl:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #332 -: Декември 16, 2011, 21:17:12 »
Искам да издигна паметник на Ерма! И където я видя, ще я черпя!!!  :flowers2:
Ерма, да си ми жива и здрава!
Благодарение на твоите съвети вече цяла седмица или по-точно пет поредни работни дни нямам нито помен от болка в мускулите. Обезболяващите гелове и масажни масла и течният аналгин си седят на шкафчето и чакат, но от врага - ни вест, ни кост.
И всичко това благодарение на четката! Даже не правя масажи всеки ден, а през ден. Влизам в банята, насапунисвам четката и тялото и започвам да търкам енергично във всички посоки. Приятно е и много освежаващо сутрин преди работа. Идват ми тонус и енергия, а за болки хич не се и сещам.
Ама че хубав живот!
Ех, хора, страхотни приятели сте! Направо ми е драго, че се разболях от хапатит, та да ви срещна  :girl_in_love:

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #333 -: Декември 17, 2011, 09:42:19 »
Ех, намерих аз да се похваля.
Тази нощ се събудих с предусещането, че бурята се задава - скочих, намазах се с обезболяващия гел, пих течен аналгин и се грях известно време на печката.
Но уви!
Не само че не можах да заспя повече, ами болките станаха ужасни. Болят мускулите, а сега вече и костите. Никой от родителите и приятелите ми не ми вдига телефона.
Няма да мога да отида за коледни покупки  :sad2:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #334 -: Декември 17, 2011, 09:55:40 »
Така е, Ели. Ефектите идват с цялата си сила когато си поискат. Тъкмо си мислиш, че ти с е разминло след поредната репликация, направиш си някакви планове и хоп - изненада. 

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #335 -: Декември 17, 2011, 10:00:46 »
Елинце, да отложим срещата тогава, душко?

п.с. я си свали няколко глуповати филма, и изкарай целия ден РАЗМАЗВАЙКИ се на дивана. Задължително- кана чай, бисквитки.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #336 -: Декември 17, 2011, 13:17:35 »
Тай тай, и аз като се шприцовам следващите 2-3дена съм като боец от ММА след мач за титлата.
 :carate:
Ама аз много не се вкарвам във филма, свикнах вече и просто си трайкам. След 3тия ден съм като нов и почвам си спортувам, върша си работа, стягам си къщичката (преди 3 месеца се нанесох в новото жилище).
А ти защо предварително почваш да гълташ илячите, някакво спокойствие ли ти носи. Аз чакам да стане напечено и тогава си позволявам некое хапченце. Ама какво ли знам аз, едва на на края на първия месец съм.
Е ся щи мине, до 2-3дена и ще можеш спокойно си харчиш паричките.
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #337 -: Декември 18, 2011, 09:44:50 »
Ели , то така както на моменти човек е супер зле така  на другата сутрин живота изглежда много по приветлив, сигурен съм че тая сутрин си по добре и готова да завземеш магазините по коледа  :wink3:, стягай се и стискай зъби друго не можеш да направиш , следи си резултатите да не са ти под критичните и продължавай стъпка по стъпка към края на това мъчение и на вируса  . Помрънкай си тук щото тук на 1000% ще те разберат какво ти е в тежките моменти , Пиши да видим тая сутрин как си :)

Успех и весели празници ... знаеш по коледа винаги стават чудеса и то хубави  :good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #338 -: Декември 18, 2011, 09:46:59 »
Интересно защо аз не чувствам никакви странични ефекти от интерферона или копегуса.

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #339 -: Декември 18, 2011, 10:03:18 »
Щото си ЖеУезен явно  :wink3: , пожелавам ти все така да го минаваш леко лечението , то е различно при всички ...при мен беше доста тегаво и тежко .. по цял ден розови маймуни и сини жирафи ми се разхождаха пред погледа ... бях почнал да виждам с 25% повече от другите хора  :wink3:

Успех и весели празници

пс
Като казах ЖеУезен та се сетих виц :

-Що Перничани не ги погребвали .... щото ги претопявали  .. и те са ЖеУезни :wink3:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #340 -: Декември 18, 2011, 11:25:32 »
 :laugh:
Оф, а бе и аз мислех, че днес всичко ще е забравено, но не би.
Трудно заспах, а после цяла нощ събуждане - студено ми е, топло ми е, пие ми се вода, ходи ми се до тоалетна и да - болят ме мускулите и ставите.
Събудих се с тези болки и супер-неприятното усещане за студ и втрисане, а след малко трябва да сложа интерферона. Миналата седмица тази комбинация се оказа почти смъртоносна.
Бранкокс, ти си минал само 4 месеца от лечението. Дотогава и аз нямах кой знае какви странични ефекти. Почнаха ми през 6-тия месец. Според мен при теб няма и за кога тепърва да се проявят. Имаш само два месеца до края, пък междувременно си направил и  кратка почивка.
Искрено ти желая страничните ефекти да те подминат. Лекуващите се мъже с генотип 3 като тенденция карат и приключват лечението леко - виж Дриймър, мисля, че и Дими беше с генотип 3.
Аз затова още повече се чудя какъв беше зорът да ти спират лечението на 4-тия месец.
Памче, благодаря за подкрепата! Само вашето разбиране и помощ ме държат все още.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #341 -: Декември 18, 2011, 12:27:41 »
Искаха да ми спрат лечението заради психиатърката с която говорих.Незнам какво толкова съм и казал но ми написа в епикризата някво състояние на "мрачни мисли" - аз споделих с нея че сам имал такъв период наистина но тои беше преди повече от 4 години.Той ме пита доц.Антонов -имам ли проблеми с "нервите" покрай лечението и аз му казах че не чувствам нищо -се едно не се лекувам-и той тогава само ми каза че явно нямам критична самооценка което ме правило "опасен случай" и той бил твърдо за спиранее на лечението ми .Дотук добре -Желев ми каза че имам над 80 процента шанс да изчистя вируса завинаги.И само десетина дена след това Антонов ми каза че шанса е 50 на 50  и затова реших да си продължа лечението.Просто няма защо да го спирам след като както вече казах не усещам никакви проблеми.

Неактивен mami

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
« Отговор #342 -: Декември 18, 2011, 14:00:43 »
Ели, имаш достатъчно съвети, но и аз ще споделя как воювах с болките. Може да ти хареса метода ми. Както се сещаш с връщането на вируса се върнаха и те, плюс безсънието, плюс нервите и т.н. Прочетох за компреси с чесън при болки в стави и мускули. Ето как :  6 скилидки се бланшират във вряща вода за минута-две. Веднага се посмачкват и се слагат по 3 върху две марлички, салфетки, каквото имаш и това се лепва във вдлъбнатината на свода на стъпалата (по средата с една дума.) Отгоре завиваш с някакъв найлон, обуваш чорапки и така си лягаш. Стъпалата предварително намазваш с нещо мазно, че чесъна гори. Сутринта сваляш. Вярвай ми, така спокойно и пълноценно не съм спала сигурно и като бебе. Това бе първата реакция, здрав, дълбок сън до сутринта. После постепенно дроба спря да се обажда, все по успешно раздвижвах крайниците, все по- рядко чупех чинии. Не зная дали е само от чесъна, ваимам и алое с мед и вино и легалон. Но за съня съм сигурна, защото след 2 месеца  спрях компресите заради жегите (а и няма кой да ми каже колко време могат да се правят) и безсънието полека се върна. Но болките - не! (шшт, да не чуе дявола) Стискам ти палци да устискаш до края, малко остава! Поздрави!

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #343 -: Декември 18, 2011, 14:52:43 »
Благодаря ти, Мами. Това ще го опитам още утре. Днес не мога, тъй като както ми беше супер зле, изведнъж реших да си измеря температурата все пак. Досега все си мислех, че нямам температура, защото поначало рядко вдигам. Когато обаче термометърът подмина 39 градуса и живакът продължаваше да скача нагоре, ми стана ясно, че доста съм сглупила, като не почнах антибиотика, дето ми го дадоха хората миналата седмица.
Веднага се обадих на д-р Колчаков и решихме, че почвам антибиотика на мига, а интерферонът ще го сложа по-късно днес, като ми спадне температурата, в доза 90мкг. Изгълтах поредната супена лъжица аналгин.
В момента лежа като парцал в леглото - втори пореден ден. Гади ми се на стомаха - вероятно от аналгетиците, с които злоупотребявам напоследък.
Все пак един скъп мой приятел дойде да ме види, а сега чакам и братовчедка ми. Съвсем различно е, когато до теб има близък човек.
Още утре ще си купя чесън и ще започна с компресите на Мами.
Така - с четката на Ерма, течния аналгин на Анитка и компресите на Мами + антибиотик и половин доза интерферон току-виж съм дошла на себе си.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #344 -: Декември 18, 2011, 17:29:28 »
Ели, не се тревожи! Много добре е, че си започнала антибиотика. :congrats: Няма как, щом са ниски гранулоцитите  по- хубаво е да не рискуваш. Ще отшуми инфекцията.  :bye2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007