Автор Тема:  Старт на лечението - хепатит С  (Прочетена 331773 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mami

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Старт на лечението - хепатит С
« Отговор #345 -: Декември 18, 2011, 20:10:37 »
На дроба не му е много добре от аналгина и антибиотика, затова ти е така гадно, но ще мине, важното в момента наистина е да се овладее бронхита.  Лежи и почивай колкото можеш повече, всичко това е от разстроената кръвотворна система. Казват, че колкото по - силна е реакцията на тялото  толкова по- голям е шанса да се излекуваш напълно. Да бъде! Моя доктор, когато му казах, че съм чела за хепапротекторите и искам да ги взимам, се изсмя иронично и каза, че само ще си давам парите. Не му опонирах, а си  намерих легалон и си го взимам вече трета година. Та съм на самолечение по отношение на помощните билкови добавки. С много ровене и четене (вкл. и хепатитни форуми като нашия) открих астрагалуса. Билка-елексир за имунната система, кръвните клетки, белия дроб, няма да изреждам всичко, ще ти подам два линка сама да се информираш. Благодарение на тази билка не ми намалиха и интерферона, бях на ръба, всяка седмица ме боцкаха да следят. Задържах ги неутрофилите, а след около 2 седмици започнаха да пълзят нагоре, заедно с другите клетки и така избутах до края, че и един месец в повече само с намалени хапчета. Аз си купих тинктура, тя действа най- ефективно. Не е противопоказна при интерфероново лечение, напротив. Има и други с подобно действие, например анжеликата, но астрагалуса е монер едно. Джи - пито ми беше в течение на моите билкови експерименти и не протестираше,  носех му кръвните картинки и ефекта се виждаше черно на бяло. Та с многото думи исках да ти разкажа и за тази възможност да си помогнеш. Аз след празниците ще си направя едно ПСР да видя как му  действа на вируса чесъна. Нали се слави като най-мощния природен антибиотик, антивирус и какво ли не. А в онова място на стъпалото е точката на черния дроб. Та има някаква магия, освен таласъми, надявам се да разгонва и коварните вируси. Ако не ти помогне за друго, поне грипа ще бяга от тебе. Поздрави и всичко най-добро ти желая, Ели! : :flowers:

http://www.naturalnews.com/027223_ASTRAGALUS_immune_system.html
http://www.bilki.bg/index.php?m=1&ws_m=2061

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
« Отговор #346 -: Декември 23, 2011, 23:12:39 »
Здравейте, приятели!
Имам голямото неудоволствие да ви кажа, че въпреки изпития антибиотик на д-р Колчаков, четката на Ерма и компресите с чесън на Мами тази нощ отново се събудих с адската симптоматика на втрисане и болки навсякъде. Пих една голяма лъжица течен аналгин като Анитка, но ми помогна само за 2-3 часа. Сутринта отново вдигнах температура - този път 39,7 и имах чувствата, че ще умра. Нямах сили и възможност дори да си налея чаша вода. Още по-ужасното беше това, че заради приетия на гладно аналгин започнах да повръщам и това ми попречи да хапна и да взема друго лекарство за температурата.
Добре, че дойде скъпото ми приятелче Ирка и цял ден се грижи за мен - слага ми кърпи с вода и оцет, прави ми чайове и закуска. Най-накрая изпих един адвил, а също така употребих и от онези свещички против температура, дето ги ползвахме като деца.
В 18.00ч., след 9-часови мъки свалих температурата и сега лежа в леглото без капчица сили.
Обадих се на доктора и естествено - получих нов антибиотик за 7 дни.
Това е голяма безсмислица, хора - та аз приключих предишния завчера.
Вече направо ми е доста отчаяно. Тази симптоматика при мен не може и не може да бъде овладяна - всеки път става все по-тежко и по-зле, независимо че съм на половин доза интерферон, на антибиотици и т.н.
Как ще издържа още четири месеца....

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #347 -: Декември 23, 2011, 23:54:21 »
Ели, искренно ти съчувствам,интерферона си показва зъбите.
Според мен само се тровиш с тези антибиотици.
Не може ли да намалиш още малко дозата на интерферона и рибавирина.
Защо не пробваш със хомеопатични хапчета някакви.
Последните месеци е най-гадно,
натрупват се лекарствата и става страшно,но ти си герой и ще изкараш до края.
Спокойни празници ти пожелавам :flowers:

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #348 -: Декември 24, 2011, 09:38:36 »
Ели, съжалявам че се чувстваш толкова зле :-(
Антибиотиците превантивно ли ти ги изписват, заради ниските неутрофили или имаш установена някаква бактериална инфекция?
Защото, дано да нямаш инфекция - най-добре е според мен онзи прословут изолатор, който ти предложиха преди време, но в домашни условия разбира се.
Никакво излизане, никакъв контакт с хора по улиците, намалени дози и лежане, докато организмът ти се закрепи. А ако се наложи да отидеш до магазина, сложи си маска.
Ако все пак имаш някаква инфекция - как ти сменят АБ, без антибиограма?
Какъв АБ си пила и с какъв ти го замениха?

Стискай зъбки мила, малко остава
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #349 -: Декември 24, 2011, 16:11:42 »
Абсолютно профилактично! Вече втори антибиотик. Но на никой не му се рискува с температура, гонеща 40 градуса. Антибиограма не могат да ми направят, Ани, защото не знаят на какво. Прегледаха ми белите дробове - нищо, пък и в останалите дни от седмицата - когато не ме нацели това торнадо, съм съвсем ок. Ето например днес съм екстра - след вчерашния кошмар.
Много неприятно и дано отмине скоро, защото 4 месеца са страшно много време през ден-два да си с такава температура и адски болки - до припадък просто.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #350 -: Декември 24, 2011, 16:37:16 »
Ели, тежко доизкарваш това лечение. :sick: Тия силни лекарства плюс антибиотици??? Витамини не вземаш ли някакви? Много, много трябва да се пазиш! :congrats:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #351 -: Декември 24, 2011, 17:13:44 »
 :cupid: Ели, много ми е тъжно, че така се мъчиш!!! Дано това мъчение с температурата и болките престане! Виж, аз не съм лекар, но да не би тази тежка реакция да е от натрупания копегус? Ти си така слабичка и ако не ядеш редовно, което сигурно е така с тези болки и повръщане - дали пък да не махнеш едното хапче копегус за една седмица и да не видиш дали не е от това. Дали наистина това ще повлияе много на крайния изход от лечението ти? Защото нали уж интерферонът коригира страничните ефекти на копегуса (ако греша ме поправете) и ако той е намален, а ти си 45 кг с мокри дрехи... не знам! Нали уж е според килограмите. Според мен е важно да имаш сили за да пребориш вируса, а не само да се спазват високите дози, но това да срива имунната система на организма ти. Гушкам те и ти желая лека, приятна и спокойна  :girl_in_love: Коледа!
« Последна редакция: Декември 24, 2011, 17:22:05 от Орфей »

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #352 -: Декември 24, 2011, 18:39:55 »
Ели, аз изкарах така първите няколко месеца и добре, че бяха разтривките с оцет иначе нямаше оправяне с температурата.
Браво на Ирка, че е била до теб. Сам човек не би се справил в тази ситуация. От опит знам колко е страшно.
Май наистина трябва да намалиш дозите до по-поносими. Никакво излизане по празниците. Стой под завивките и се опитвай да си представяш каква чудна безинтерферонова и безхепатитна Коледа ще е следващата. Ако ще е някаква утеха за теб - ще ти правя компания - мен ме е тръшнал гаден грип отново.
Пожелавам ти една спокойна Бъдни вечер! :hug1:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #353 -: Декември 27, 2011, 11:08:08 »
И на мен ми се иска да ти дам някакъв много полезен съвет, но не знам с какво бих могъл да допълня останалите, които вече са писали. Основният проблем са тези ниски неутрофили и състоянията, които могат да са директно опасни за здравето ти. Именно заради това трябва да си много внимателна и да се следиш изкъсо, както и да си в постоянен контакт с лекуващия лекар. Което обаче ти си го правиш много добре и много отговорно.
Другото е какво да правиш, когато се чувстваш много зле и най-доброто е да имаш някой близък човек до себе си. А и да се оплачеш във форума, ако няма на кой.
Намаляването на дозите винаги е някаква опция, но тук пак трябва да се намеси лекуващия лекар.
Стискам палци нещата да се закрепят и тези кризи да намалеят!
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #354 -: Декември 27, 2011, 11:29:50 »
Ели, и на мен, като на Радо и другите ми се иска да ти дам някой работещ съвет, защото ясно си представям как се чувстваш и се тревожа за теб. Засега те подсещам заедно с антибиотиците, които явно се налага  да пиеш, да вземаш и някакви пробиотици, напр. Лактофолор. Не зная дали лекарите са се сетили да ти ги изпишат, но антибиотиците наред с вредните, изтрепват и полезните бактерии в стомашно-чревния тракт и в резултат рискът от гъбични инфекции е огромен. Пък нали, няма нужда  :wink3:
Примерно можеш да си вземеш и от тези http://www.vodorasli.com/probiotik.htm
Мисля, че трябва да има начин да ги поръчаш и по Интернет. А иначе-присъединявам се към останалите-лежиш в къщи, пилешка супа и непрекъснат контакт с лекуващия лекар и форума  :chat:
Стискам палци скоро да ти просветне, Ерма

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #355 -: Декември 27, 2011, 13:58:17 »
Здравейте, милички и честита Коледа на всички!
Последните новини от мен са обнадеждаващи.
Бях запланувала малко, но пъстро и щастливо парти вкъщи за Коледата - в неделя, на 25.12. Общо 6 гости + мене - Седморката на Ели  :girl_in_love: Макар и на пресекулки поради влошаването на здравето успях все пак да направя нужните покупки за хапване и пийване, за украса на дома, пък и моя празничен тоалет най-сетне. Планирахме с приятелките ми от ранен следобяд да започнем с разхубавяването на къщата и готвенето на многото манджи, с хубавата музика, доброто настроение и разбира се - подаръците!
Обаче пръв с подаръка си се класира интерферонът, който ме разбуди в 6.30 сутринта и ми поднесе досадната си поредица от усещане за студ-втрисане-болки-температура и просване в леглото като за форевър.
А сега идва другото "обаче", дето интерферонът не го беше очаквал. Планирана, незабавна, мощна ответна реакция, която не можа да го размаже съвсем, но го посмачка дотолкова, че в 14.00ч. бях на крак с вече понижена температура, почистих и подредих къщата, а след това си направих ефектна прическа /новата ми къса коса е, хм, такава, на която би завидяла и Виктория Бекъм :girl_wink:/ и си облякох тоалета, придружен с новите авторски обички - подарък за Коледата един скъп приятел. Почнахме да готвим и аз лично направих вегетарианска рецепта от курса по аюрведическа кухня - нещо ароматно, вкусно и различно; баница с късмети - просто великолепна, пък и паричката се падна на мене  :girl_wink:; кекс с бисквити и ябълки по рецепта на съседката ми леля Фифи. Ирка приготви пържоли, които преди това накисна в марината от лимонов сок, кимион и други засукани съставки, а също така и салата по моя рецепта - именно : пресен спанак, овкусен със зехтин и лимон, поръсен със синьо сирене, сурови орехи и добавени резенчета круша. А Митко донесе най-фамозния шоколадов чийзкейк - шедьовър на майсторската му ръка, пред който всички ахнаха, хлъцнаха и си облизаха пръстите.
Получих страхотни подаръци - книгата "Коледна нощ в Париж" на любимия ми писател Съмърсет Моъм, едно пуловерче с любимия ми десен в стил Джаки Кенеди, а то е графитено на средно големи бели и розови точки, колие с пеперудка, чийто крилца проблясват с красиви и ефирни цветно-прозрачни камъчета, една нежна кремава орхидея, свещички от най-любимата ми фирма в Ню Йорк с мириса на миналата Коледа в Ню Йорк, книжка с извадки от култовото произведение на Мевляна "Маснави" и японска кутийка за бижута с малко огледалце.
Но най-големият подарък несъмнено беше доброто ми физическо състояние и възможността да бъда сред приятелите си на чудесния празник!
Как го постигнах или най-новият епизод от сериала "Отчаяни пациентки" :
1. В последните седмици интерферонът беше показал известна систематизираност при изявите си, която ми даде възможност да се зачисля към една от 2-те групи пострадали според информацията във форума, а именно "интерфероново абстинентни". Тоест ужасните симптоми се появяват в дните преди инжекцията, а не в дните след. Слава Богу, по повод на първото ми подобно втрисане, което си беше точно в тогавашния ден на инжекцията-петък и преди да я сложа, доц. Антонов ми беше предписал 3-дневен антибиотик и беше отложил инжекцията за неделя. Значи, сега най-рисковите дни са събота и неделя. Тази седмица ме удари един ден по-рано - в петък /сигурно защото д-р Колчаков беше намалил интерферона на 90мкг. и тялото сърдито бързаше да покаже, че не е съгласно  :girl_haha:/, в съботата ме пропусна. Така че неделният атентат беше предвидим и очакван;
2. Напоследък интерферонът се дисциплинира, като взе да се проявява в един и същ времеви диапазон, а последните два пъти даже в един и същи час - 6.30 сутринта. За щастие нещо ме разбужда точно 10 минути преди фаталния ефект. Усещам студ, но най-голямата грешка е да се сгуша в леглото, защото бурята се разгръща за отрицателно време, а после вече нямаш сили да мръднеш. И така, станах и изтичах в кухнята - хапнах един сухар с вода, за да не стане като миналия път с аналгина на гладно, повръщането, невъзможността да поема нови лекарства при втората атака, а тя е към 10-11часа. Пих един адвил и употребих от свещичките против температура. Легнах си обратно. От адвила човек трудно може да заспи, понеже той много изпотява и докарва усещането, че всичко ти ври и кипи, но за сметка на това не оставя шанс на температурата и е доста по-щадящ към стомаха;
3. Около 10ч. усетих старта на второ действие. Веднага хапнах още няколко хапки, изпих нов адвил и пак свещичка. Легнах си обратно и през цялото време пиех много вода и чай. Мерех температурата, която много се опитваше, но не можа да мине 38,6 и взе да пада надолу. А падне ли на 37 и нещо - значи рундът е спечелен.

Изводи : За събота и неделя трябва да имам предварително приготвена храна в хладилника, да не си правя планове за срещи, шопинг, забавления - освен по изключение, каквото се надявам да бъде Новата година, на нощното ми шкафче да има чинийка със сухари, кана с вода, адвил или други лекарства с ибупрофен, термометър и свещички в хладилника. И без паника! Положението е овладяно! Ако има и приятел, който да ме навести в тези дни, ще вземат да станат чак чудесни! Пък аз имам страхотни приятели и съвсем се убедих в това в последно време. В този кръг от скъпи за мен хора поставям и вас - приятелите ми от форума. Благодаря ви за вниманието, грижата и съпричастността - мисля, че почвам да вземам превес над интерферона, рибавирина, а дай Боже - и над хепатита!

Желая на всички щастливо посрещане на Новата година!
 :flowers:
« Последна редакция: Декември 27, 2011, 14:11:29 от eli13 »

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #356 -: Декември 27, 2011, 15:00:39 »
Браво Ели! Нека всеки ден да е празник! :flowers:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #357 -: Декември 27, 2011, 19:07:21 »
Страхотна си -  :carate:, възхищавам се как се борш и как се справяш с трудностите от лечението!
Стискам палци да ти е така добре и сред обичани хора и на Нова година!  :flowers:
Аз също си чакам днешния Интерферон почти с нетърпение, преди дори като си го сложех и ми ставаше весело, ама сега и от него имам леки странични ефенти.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #358 -: Декември 28, 2011, 17:34:34 »
Приятели, тъкмо в момента, в който що-годе овладееш едни странични ефекти от лечението, се пръкват други - още по-страшни.
Снощи получих остро депресивно разстройство, което беше паническо. Предпочитам да не описвам онова, което преживях, но то беше ужасно. Никога досега не съм изпитвала такъв страх, паника и необясним ужас. Диагнозата ми беше поставена днес сутринта от началника на Неврологията в Трета градска болница, който е наш семеен приятел. По телефона уточниха лечението с д-р Колчаков и сега съм на антидепресанти и транквиланти освен антибиотиците...
Ами честито!
Да видим какво ни чака занапред  :angry3:

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #359 -: Декември 28, 2011, 19:42:57 »
Е,
щом  човекът е началник на неврология, не ми се спори.

Важно е да разбереш как психиката ти ти влияяе на  чисто физическите усещания, да приемеш, че е така,  да разбереш какво те натоварва.
Аз мога блиц да ти кажа какво те натоварва тебе - не е лесно, а и е противоестествено, девет месеца да вееш байрака на супержената.  Дзън, дзън - и ти се оказа обикновен човек,  не можеш да чуруликаш през цялото лечение, никой не го и очавка от теб. Не знам как въобще я прие тази роля, но предполагам, че доста те умори. Пий си хапчетата сега,  защото за момента това  е единствената ти опция, но ще дойде  време (не много скоро), когато ще се наложи да огледаш нещата издълбоко, и най-добре  да го направиш  с помощта на терапевт, а не с химия.

Дани
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007