Автор Тема:  Токсично увреждане на черния дроб  (Прочетена 13810 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен diana_bd

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Токсично увреждане на черния дроб
« -: Ноември 22, 2011, 10:20:08 »
Здравейте,
Пише Ви една отчаяна дъщеря,чийто баща от септември тази година е с токсично увреден черен дроб.
Баща ми е на 62 години и преди 2 години претърпя сърдечна операция-клапно протезиране на аортна и митрална клапи.След операцията получи имунно заболяване -болест на Шонлайн Хено което излекувахме с кортикостероиди за една година ,но получи през това време и диабет та сме и на инсулин.Едва от пролетта на тази година нещата при него се успокоиха и той прекара едно чудесно лято,до септември когато изведнъж пожълтя и се почна една неспирна сага.Приеха ни в окръжната болница на градчето в което живеем със съмнение за хепатит.Кръвните резултати бяха отрицателни и завеждащия на инфекциозното отделение реши,че след като сме клапно протезирани проблема ни е в антикоагулантите които приемаме /Синтром по направена схема/и ни препрати във кардиологично отделение.Там лекарите се чудеха какво да ни правят защото се оказа че нямаме кардиологичен проблем и се почнаха ехографи,скенери при които нямаше никакви отклонения само кръвните ни изследвания показваха повишен билирубин.Когато билирубина стигна до 400 единици ни препратиха към ВМА София.Там ни приеха в гастроентерология ,направиха ни биопсия след която получихме кръвоизлив и се наложи тежка животоспасяваща операция.Бяхме една седмица в КАРИЛ и полека взехме да се въстановяваме от операцията.Резултата от биопсията беше токсично увреден черен дроб но така и не се разбра от какво.Билирубина се покачи до 800 единици и ни предложиха да правим ултрафилтрация на кръвта.Направихме няколко процедури след които билирубина падаше с 200-300 единици но после пак се покачваше.И така ни изписаха от ВМА със 650 единици билирубин и с пожеланието да имаме късмет.Вече цял месец се борим с коварната болест у дома.Правим изследвания един път седмично и последните са директен билирубин-295 общ 566,8 алат-218,8 асат 167,9,като тези резултати са по добри от всички предишни.Нямаме асцит но се появи портална енцефалопатия-баща ми взе да забравя,да губи ориентация за време ,по раздразнителен е .Сега намаляме белтъчините в храната.
  Обръщам се към всички вас,с огромната молба за ПОМОЩ И СЪВЕТИ,как да се справим с това предизвикателство на съдбата и ако е рекъл господ да оцелеем.

Предварително ви благодаря!
                                                                                       Диана Димитрова Гр.Хасково  тел.0887308523
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 15:11:38 от Радослав Русинов »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: ТОКСИЧНО УВРЕЖДАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2011, 14:36:12 »
Здравей, Диана!

Положението на баща ти е доста тежко и сложно! Не ми се вярва самата ти да вярваш, че от един пациентски форум ще можеш да получиш помощ, която да може да реши проблемите.

Моят съвет е да потърсите специалист, който се е занимавал точно  с токсични хепатити, след като диагнозата е такава!

Поздрави и успех Ви желая!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: ТОКСИЧНО УВРЕЖДАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2011, 15:02:30 »
Бaща ти е бил на възможно най-доброто място за лечение. Незнам как бихме могли да сме ти полезни. Тук имаме опит с вирусните хепатити, а случая на баща ти не е такъв.
Съжалявам, че не можем да ти помогнем. Съвета ми е да контактувате с лекарите от ВМА. Доколкото знам там е единствения апарат, който прочиства кръвта при увреден черен дроб.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3182
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Токсично увреждане на черния дроб
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2011, 22:52:54 »
Здравей Диана,

Малкото съвети които мога да дам са:

1. повторете изследванията за хепатит В и С
2. обърнете се към втори специалист- хепатолог (Токуда- доктор Балабанска, Иван Рилски-доцент Антонов).

Наистина не знам какво друго да посъветвам, вашият случай е много специфичен и ние нямаме опит , т.е. няма как да ви посъветваме какво да предприемете. Но това което според мен е задължително е посещение при друг лекар, за второ мнение. Със сигурност състоянието на баща ти е сериозно ( порталната енцефалопатия е признак на чернодробна недостатъчност;или усложнение вследствие цироза) затова е наложителна друга консултация. И строга диета.

Ако има с какво друго да помогнем- насреща сме.

Силвана

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2011, 07:32:20 »
Здравей Диана,

Знам, че човек когато е пред такъв проблем е много притеснен. Вашият случай е сериозен.
Това което бих могла да ти кажа е при възможност може да се консултирате и с проф. Чернев от Александровска болница./въпреки всичко/
Миналата година когато бях аз там, в моята стая имаше жена с такава диагноза. Беше почти излекувана, но след като е лежала 3-4м. в отделението. Не беше в тежко състояние и дори очакваше да я изпишат. Подробности незнам, но тя разказваше, че е била доста дълго на системи. Дано ви помогнат. :bravo2:

Неактивен diana_bd

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2011, 12:46:33 »
Благодаря на всички за съветите и моралната подкрепа!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007