Това е третия случай във форума, при който човек с
неактивен хроничен хепатит B успява да постигне
HBsAg сероконверсия и същевременно
отрицателен ПСР (HBV ДНК) след използване на алтернативен метод на лечение. Отрицателен HBV-ДНК тест съчетан с HBsAg сероконверсия (отрицателен резултат за HBsAg изследването, съчетан с положителен резултат от anti-HBs изследването) е най-добрия резултат, към който се стремят всички хора с хроничен хепатит B.
В първите 2 случая на постигнати подобни резултати при неактивен хепатит B ставаше въпрос за
котешки нокът и за
фунготерапия. В този случай резултата е постигнат с хранителната добавка Хепанорм. Ето и споделената история:
Искам да ти разкажа накратко за моя хепатит Б.Разбрах,че го нося през 2009г,но колко време преди това незная.Отначало 6 месеца по препоръка на Антонов си следях само ензимите,които винаги за били в норма,последва през 2010 гПСР,който беше 10781 копия.След още 6 месеца вируса не се засичаше.Тази година пак направих ПСР и пак беше отрицателен.Август месец реших да си направя изследване за антитела Anti Hbs и беше 100 IUL,a изследването за хепатит Б отрицателно.Отидох при Антонов и той остана много учуден.Казах му,че пия една хранителна добавка Хепанорм,въпреки,че той е доста скептичен към алтернативната медицина.Той ми каза да повторя изследването в друга лаборатория и вчера го направих беше Anti Hbs 1000IU/L.Радвам се много,че успях да го изчистя,но останах неразбрана от моето семейство по отношение сериозноста на болеста.Дъщеря ми вика,мамо в какъв филм се беше вкарала.Хепатит В е наистина тихия убиец,нито разбрах как съм се заразила и кога съм го изчистила.
Искам да споделя със съфорумците, че аз също пих продължително време Хепанорм, прибл. година и половина, преди да започна лечението. Препоръча ми го д-р Атанас Гълъбов, хомеопат, при когото ходех, докато чаках лечение. Това са пробиотици, има ги под разл. форми, аз пиех това:
http://www.shopmania.bg/khranienie/p-biomilk-khiepanorm-250-g-1236351
Колкото до резултата, ензимите ми през цялото време бяха в норма, но аз съм със "С", хронифицирала отдавна, и ензимите ми рядко бяха високи.
Все пак, чувствах се добре, когато го пиех, имах повече енергия и Кати сега ме подсети да го започна пак 
Поздрави,
Радо