Автор Тема:  Започнах лечение...  (Прочетена 45032 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Започнах лечение...
« -: Ноември 29, 2013, 10:00:51 »
Здравейте,ето че дойде и моя ред да си прехвърля в раздел "На лечение съм".
Вчера беше първата ми апликация на Пегасис -в ръката и 1200 мг Копегус. Нямах температура ,но се чувствах все едно валяк беше минал през мен! Не спирам да ви чета и днес мисля да говоря с лекарката за някой неща. Интересува ме какви и на колко време са кръвните изсл. ,къде е най добре да си поставям инжекцията. Направих си имунизация за Хепатит В, кога ще разбера дали о.к всичко с нея и мн.др. неща Надявам се всичко да е наред, а на всички вас пожелавам бързо и леко преборване на гадинката!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Започнах лечение...
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2013, 13:07:12 »
 :smile: пожелавам ти леко лечение и само отрицателни ПСР  :flowers: за изследванията дават табличка ,на нея пише всичко  :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2013, 19:33:22 »
Мерси Рали,често те чета и всеки път си мисля за силата на духа ти!!! Да права беше,днес ми дадоха всичко. Сега започвам да се ровя за подходящи храни-с една дума ще се опитам да водя здравословен начин на живот :) Днес разбрах и с какво вирусно натоварване съм започнала лечението -500 000Ul/ml ,а на 03.06 беше 61 100UI/ml, но това май е без особено значение:) По-леко понасяне на лечението за съфорумците и безкомпромисен финал  за гадния вирус :carate:

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Декември 13, 2013, 21:09:57 »
Здравейте имам въпрос.
Джипито ми даде рецепти за 3 месеца.
Лекарствата ми са за 28 дни. ( копегуса е 168 таблети-28 дни точно)
В аптеката обаче ми казват,че не може рецептите да са за 28 дни( джипито е упоменало,че са за толкова), а са за месец-тоест 30 дни. Няма проблем да ми ги дават по рано, но по документи ще са на 30 дни. Та въпроса ми е следния.
Тъй като датите на вземане на лекарства се отбелязва в протокола- това може ли да ми създаде проблем за следващите документи ,защото излиза ,че за 2 дни нямам лекарства !
Ох, не знам дали обясних правилно - абе с една дума няма проблем да си  вземам интерферона и копегуса, когато искам и няма да остана без лечение,но документално дали не е проблем за последващи протоколи, защото по  изпълнението  на рецепта в аптеката за два дни нямам копегус- датата от рецепта до рецепта е 30 дни ?
 И знам,че четох някъде за това ,но не го намерих и сега съм яхнала метлата. То,че съм емоционално е едно, ама май започва и лечението да ми се отразява-ризница за усмиряване или леген  за сълзи-това ми е втория дерт!  :crying2:
Успешно лечение, по малко дертове и много предпразнично настроение за всички !

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Декември 14, 2013, 12:02:08 »
Ния, каква дупка си остави от взимането на лекарствата и започването на лечение? Аз си бях оставила само една седмица и не ми стигна доникъде, та се наложи на два пъти да търся лекарства назаем.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 14, 2013, 17:42:33 »
Аз си бях оставила дупка от 4 седмици и в края на лечението се засякоха точно дните

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 15, 2013, 09:45:06 »
Добро утро от мен  :smile: Лори, Мара, благодаря ви за отговорите.
Първата ми рецепта е на 15.11. първата ми апликация на Пегасис е на 28.11. -тоест 2 седмици,решението ми е излязло на 6.11.13 до 05.05.14.
Достраша ме да изчакам повече, защото трябва да си подам вторите протоколи до 05.04.14-един месец преди да изтече решението за първите.
В началото на март си запазих прием в Иван Рилски за проследяването на вирусното натоварване на 3 месец.
Ако не бях започнала на 28 ноември (тогава успях да си запазя дата за прием на 1 апликация),трябваше да е след нова година и много се забавях от излизане на решението, което е на 6 ноември.
Въпроса ми обаче беше-има ли значение ,че от аптеката ми дават по документ лекарствата на 30 дни, а не на 28 -това отбелязват и в протоколите( иначе си ми ги дават по- рано), и това може ли да ми създаде проблем пред касата за следващото решение.
Трябва ли да настоявам да нанасят издаването на 28 ден или и на 30 не е проблем ?
Благодаря ви предварително и успешно лечение на всички  :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 15, 2013, 18:39:32 »
Ти не можеш да им настояваш да ти ги вписват с два дни по-рано, след като е писано, че трябва да са на 30 дни. Отговорността е за тях при евентуална проверка, радвай се, че ти дават лекарствата на 28 дни.

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #8 -: Декември 15, 2013, 18:44:05 »
Здравей!
С дните -  28 или 30 няма да имаш проблем, ако нямаш такъв с времето.
Сгрешила си, че не си взела веднага лекарствата, а само поставянето им да отложиш.
Заедно с всички документи трябва да подадеш в ЗК и протоколите  с печати за получените 6 дози Пегасис и колкото ти се падат Копегус/при мен бяха 5/ Т.е. ако първия ти протокол е от 6-ти ноември би могла да подадеш документите около 1-ви, а сега ще ти е трудно. Настоявай да ти анулират тримесечните рецепти и да ти издават ежемесечно - на 28-ми дени  - така няма да имаш проблем с аптеката.
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Януари 07, 2014, 20:18:54 »
Благодаря за отговора  ios57 :smile: ! Май,май, ще трябва да си набавям сама 1-2 игли Пегасис, но ще го мисля тогава !
Сега :smile:,искам с малко закъснение да ви честитя Новата година и да ви пожелая да сте много силни , да имате леко лечение и отрицателни резултати на контролите и на финала !
Честит празник и на именниците, здраве, късмет за вас и семействата ви ,усмивки и хубави дни !

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #10 -: Януари 07, 2014, 22:06:15 »
 :smile: здравей,също така внимавай да не ти изтече срока на протоколите,те важат точно 6 месеца,тоест,ако протоколите ти са с дата 6.11.2013 то можеш да си вземеш последните инжекции от аптеката не по късно от 5.05.2014. След тази дата протоколите са невалидни .  :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Януари 16, 2014, 19:00:18 »
Меси Рали,последните лекарства ще ги взема на 15.04 ,а протоколите са ми до 05.05. Надявам се да съм подала навреме документи за вторите и до тогава да са излезли, за да не остана без лекарства.
Да споделя как върви и при мен-  болки в костите,гадене и повръшане на 2-3 дни, но най много ме мъчат киселините-изгаря ми всичко. Мога ли да пия нещо за това ?
При проследяването на кръвните показатели на 2 седмица и на 1 месец, почти нямам изменения. Това леко ме притеснява, защото си мисля,че може би не ми се поддава както трябва организма на лечението, абе с една дума съм се филмирала, че може и да не ми го продължат :sad3: Имам ли някакво основание ,как мислите ???

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Януари 16, 2014, 20:49:55 »
Хехехе, как ще ти спрат лечението заради почти непроменени кръвни резултати?! Няма такава опция, за непродължаване изискванията са други. Също така кръвната картина не е обективен показател за това доколко ти влияят лекарствата. Щом имаш странични ефекти - значи действат. И моите показатели останаха учудващо добри докрая, но това не повлия отрицателно на крайния резултат. Ползата от лекарствата се измерва с ПСР-а, това е.

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Януари 17, 2014, 17:45:26 »
Мерси за бързия отговор  Лорей , но май не си изказах правилно съмненията:) Исках да кажа ,че леко ме притесняват нормалните показатели и възможно ли е това да означава, че не се поддавам на лечението? И понеже си го втълпих,следващата ми мисъл беше ,че ако не се поддавам няма да имам спад в вирусното натоварване и съответно няма да има втори 6 месеца!  Разбрах ,че излешно се притеснявам-мерси ! Нещо за този огън в стомаха,някой знае ли какво мога да пия , или трябва да се консултирам с професор Антонов. Спокойна вечер и леко понасяне на лечението на всички ♥

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Януари 25, 2014, 07:38:25 »
Здравейте отново, имам въпрос,на някой налагало ли му се е да пътува зад граница по време на лечението? Ще трябва да си взема една инжекция и част от гадните розови хапченца. Тъй като пътуването ще е кратко,ще съм само с личен багаж и се притеснявам да не ми създадат проблем за това , че качвам спринцовка в самолета. Трябва ли да имам преведен документ или не ? Благодаря и леко лечение на всички  :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007