Автор Тема:  Моята история  (Прочетена 5076 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eXplode

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Моята история
« -: Март 12, 2015, 17:48:38 »
Здравейте на всички и едно голямо БЛАГОДАРЯ, че ви има ! Казвам се Петьо, на 24 години, от гр.Плевен съм, но в момента пребивавам в Русе (студент). По повод кръводаряване за бабата на един колега и приятел, ми откриха хроничен хепатит Б. След 2 години тичане по кабинети и болници, най - накрая дойде и моят ред за интерфероново лечение с Пегасис 180. Първата инжекция мина добре, като се разминах само с температура и малко парене на очите. Утре вечерта ми предстои втората, която ще се опитам да си сложа сам. Всичко, което правите тук е невероятно и мотивиращо! Искам да отбележа, че при мен не е имало някакви тежки моменти (да чукна на дърво), животът си ми тече както до сега - не се чувствам болен или "различен", а напротив ! Имам малко въпроси за Пегасис, които дойдоха след като прочетох малко информация от форума. Първият и най-важен е : Оправил ли се е проблема от 2007 година с т.нар. "дупка" при изписването на интерферон ?

Неактивен Ния

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моята история
« Отговор #1 -: Март 14, 2015, 00:17:13 »
Здравей,не знам схемата на лечение при хепатит В , но при лечението на "С" ,задължително трябва при изписването на първата рецепта веднага да си вземеш лекарствата, но да изчакаш 2-3 седмици и тогава да ги почнеш. Това се налага поради забавянето на вторите протоколи и риска да останеш без тях-е те това е дупката.   Аз се обърках в началото-не схванах правилно идеята и забавих
вземането на лекарствата от аптеката , а не  употребата им И останах между двата протокола без тях. Добре ,че от болницата спасиха положението и ми дадоха. Успех  :congrats:

Неактивен eXplode

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 14, 2015, 14:52:52 »
Благодаря за отговора ! От здравната каса ми казаха на 5-тия месец да си подам всички документи, но аз мисля още след 4-тия да пробвам, за да не се наложи да чакам, че като знам системата в България каква е.... Иначе и личната, и от аптеката казаха, че няма да имам проблеми с изписването на рецептата и взимането на интерферона :)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Март 15, 2015, 18:34:57 »
Здравей,

документите ще ти бъдат оправени и написани от болницата в 5-тия месец, но ще можеш да ги подадеш след като вземеш лекарствата за 6-тия месец. Трябва да върнещ стария протокол с всички 6 печата, т.е. Здравната каса иска да бъде сигурна, че си взел всички лекарства. Здравната каса ще има срок от 1 м. да ти одобри новия протокол, а ти ще имаш 4 инжекции по документи. Ето защо се прави тази дупка- ако случайно касата се забави, да имаш някакъв излишен запас от 1-2 инжекции.
Успешно и леко лечение от мен :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен eXplode

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 20, 2015, 14:28:56 »
Благодаря за пояснението. Тъй като не се съобразих с това, ми остава да се надявам да не ме забавят...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007