Автор Тема:  Коронавирус - реална заплаха или паника причинена от медиите  (Прочетена 7957 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Интересно ми е какво става с разните изследвания, ако се окаже че и в България има корона?
Добре ще е и да споделяме какво може да се пие превантивно, когато ни се налага посещение във ВМА например, където явно ще става изолацията на болни. Какви витамини и прочие за подсилване на имунитета могат да пият болни от хеп.Б или Ц, както и при такива, които са на лечение.
Не искам да подсилвам паниката, но току-що разбрах по неофициален източник, че имало 2-ма пациенти със съмнение за коронавирус в Токуда. Това разбира се, може и да са слухове за момента, но не пречи да се подготвим предварително и за такова развитие.

Неактивен izabel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 70
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
И аз да пиша тук.Сега, когато сме под карантина ,как ще си направим протоколите ,как ще си вземаме лекарствата и изобщо как ще става всичко това?Моля ,ако някой знае да напише инфо!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
За мен ситуацията не е за подценяване, превантивно няма какво да се пие, някой беше писал тук че лекарството за Хепатит В може да ни предпази-ами не може. Стойте си в къщи, спазвайте висока хигиена, не се събирайте с други хора, приемайте неща, които подсилват имунната система - лимон, джинджифил и тн.
Относно протоколите - не мисля, че някой знае как да процедира в момента, това надали е най-належащия проблем в момента на Касата. Аз си мисля за хората с тежки заболявания, за които тази извънредна ситуация може да им коства живота, не защото ще се разболеят от корона, а може да имат нужда от трансплантация, планирана операция. Ако някой изпадне в остра нужда от лекарство за В или С, нека ни пише, ще се опитаме да съдействаме.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
Педи малко прочетох, че: "Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях да ги получават."

Някой знае ли подробности?
Сега в понеделник трябва да правя междинните изследвания (само хематологичните и биохимичните) за протокола, а новия протокол трябва да го взема юни месец. И сега не зная да отивам ли да ги правя, че и малко ме е страх. Не зная колко хора ще има в лабораторията...

• Global moderator
    • Профил
На сайта на Касата има текст, според мен обаче той не гласи, че протоколите се удължават автоматично до 12м, а че болниците трябва да създадат организация за  извършване на изследванията, нужни за прптокол, а ако се окажат под карантина, да насочат пациентите към други болници. Има и списък на болестите при които е възможно издаването на 12 м. протокол, но аз не видях хепатита сред тях:

https://www.nhif.bg/news_page?id=420369&page_id=home

Според мен всеки следва да се свърже с лекуващия го ГЕ и да се уточни какво ще се прави.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
Аз тъкмо приключих с моите лекарства за хеп.ц. Отказаха ми да ходя за изследванията на края на лечението (Токуда). Нямам идея дали ще рефлектира някак върху нещо, нямам идея и дали съм излекуван и кога ще разбера. Но е разбираемо - всякакви профилактични и прочие са забранени в момента заради извънредното положение.

Между другото четох, че китайците имали положителен резултат при лечение на корона вирус с набор от лекарства за хеп.Ц. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0024320520302253
Но предвид достъпността им, надали е кой знае колко успокояващо.

• Global moderator
    • Профил
Така или иначе изследването, моето ще покаже дали си успешно излекуван, се прави на 3 или 6 м след края на терапията, така че въобще не е спешно.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
А, аз по-скоро защото знам че май е задължително, даже към протокола съм подписал декларация, че ще ходя на задължителните изследвания. Иначе ми е ясно, че важното е по-късно. Но на фона на всичко това, моето са бели кахъри. Форс мажор.

• Global moderator
    • Профил
Изследването по Изискванията на Касата се прави на 3 или 6 месец, не се притеснявай, така или иначе не ти е дошло '' официалното '' време за пср.

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
Току що по Канал 1 казаха,че протоколите на хронично болните автоматично се удължават с 1 месец заради създалата се ситуация с извънредното положение.Лекарите и аптечната мрежа били уведомени,като това означава,че всеки може да вземе предписаното му лекарство още един път допълнително извън шестте месеца без да има нов протокол или рецепта,а само с рецептурната книжка.Някой с подробна и достоверна информация да потвърди?

Неактивен richard

• Немедицинско лице
  • Публикации: 69
    • Профил
https://www.nhif.bg/news_page?id=420376&page_id=home линка е към страницата на НЗОК с разясненията  за продължаване с 1 месец на протоколите с изключение на някои заболявания

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007