Автор Тема:  Лечение с Мавирет  (Прочетена 2303 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Лечение с Мавирет
« -: Февруари 13, 2021, 14:13:41 »
Здравейте и от мен. Днес започнах лечение с Мавирет, с хепатит С съм, генотип 3.Може ли някой минал през това или минаващ да каже повече за странични ефекти, ако има, хранене.... Може ли да се пие кафе, фрешове, въобще има ли някакви ограничения освен жълт кантарион и грейпфрут. А да се пият ли пробиотици за стомахчето и витамини за подсилване? Много въпроси станаха, но ми е едно притеснено и вълнуващо. Пък и четох, по е при моя генотип 3,може по трудно да се изчисти и се позамислих????

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение с Мавирет
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2021, 12:12:00 »
Здравей,

Мавирет е пангетипен медикамент, тоест има еднакво действие при всички генотипи, така че не се притеснявай. Друга комбинация е с чувствително по-ниска успеваемост към генотип 3, вероятно си чела за нея.
Фрешове може, стига да не съдържат грейпфрут; не се пие и жълт кантарион. Това са двете ограничения, нищо друго.
Успешно лечение.

п.с. 3 или 6 м. след края на лечението се прави вирусен товар, за да се види дали лечението е изчистило вируса. Ще се разберете с лекуващия си лекар за това.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007