Мен през 2019-та началото на лятото ме хванаха, но с други симптоми, а имах и придружаващи заболявания. Общо взето се чувствах като отровен, с усещане като постоянен махмурлук без да близвам алкохол от години, но това ми състояние се засили 1-2 месеца след прием на антибиотик, защото все нещо като болен се чувствах и една лекарка ме принуди да го пия без нужда. Имах проблем с очите също, треперене постоянно, даже едното око ми трепкаше около месец... кашлица постоянна... но аз съм и пушач.
Отидох при личната - тя ми пусна кръвни, тогава се оказа че АЛАТ, АСАТ и ГГТ са 2-3 пъти над нормата и после общо взето сам се сетих (като взех да чета), че може да е хроничен хепатит, изследвах се за Б и Ц и Ц-то беше положително. После в Токуда - фиброскан, оказа се че съм с Ф2 (средна фиброза), имах проблем със стомаха, но не е било гастрит, а от самия черен дроб, понякога човек си мисли, че е от стомаха, а се оказва, че ако не работи добре черния дроб се маскира като стомашно заболяване, а и всъщност той отговаря за ензимите при храносмилането, така че може да възникне и стомашен проблем. Отделно при цироза имаше и някакви проблеми допълнителни - разширени вени се получават в стомаха, може това да е при теб.
Та аз спрях всякакви химии, кафе и прочие, много плодове и зеленчуци, но май от тях пък гъбясах (прекалявах с плодовете, а те имат повече захари)... както и да е... пих и Хепамерц, който личната ми изписа, но не знам дали е било правилно, но пък тогава за първи път от години след 2-3 седмици прием се почувствах без мъгла в главата и по-свеж. Не знам дали е било от хепамерца или диетата, която си наложих. Оказа се че това се изписва точно за подобряване на състоянието при енцефалопатия при цироза (т.е. токсини в мозъка, заради неспособността черния дроб да ги изчисти).
После пих зепатиер и хепатита изчезна, но не и всички симптоми - оказа се, че съм имал завишен калций (в Токуда не бяха го пускали това и нямаше как да знам), и от него още симптоми, които не ми минаха. Това лято се оперирах от паращитовиден аденом, който е причинявал повишения калций, така че не съм съвсем типичен случай и при всеки е индивидуално.
Не съм си слагал никакви ваксини, защото при мен явно химикалите ме удрят по-силно, отделно имам завишени лимфоцити от години, нещо което не се оправи след лечението и не знам дали нямам някакво допълнително имунно объркване, затова и не смея да си слагам ваксини.
Но това, не значи че ти не трябва да слагаш, въпреки, че аз лично в твоето състояние бих се пазил от всякакви излишни токсини и химикали...
Та хапчетата (зепатиер) ще помогнат да се махне хепатитния вирус, който ти е прецакал черния дроб, но самия черен дроб и останалите неща, които са се увредили, ще трябва да ги лекуваш и да се пазиш допълнително с диети.
Всъщност черния дроб може да се възстановява, но най-вече с правилна диета, почивка, умерени упражнения и движение и спокойствие
Хубавото е, че поне няма да се уврежда допълнително от самия вирус, затова е важно да се мине това лечение и да се изчисти.