Благодаря ти от сърце и, да, ти ми беше казал за солите и пробвах с 3 вида тенофовир, вкл. Вемлидито от Турция взех, при мене беше жестоко парене по лигавиците, но и видимо се зачервяваха и подуваха, бях като залята с киселина и такива неврологични оплаквания- примерно че кожата ми изгаря, че ме заливат с кофа с гореща или ледена вода, болки да не мога да вървя и изгарянееееееееееееее, кашляне, задушаване. Не знам как оживях. Настръхвам като видя написано името на лекарството някъде, както и вече от проба на всякакво ново след преживяното. Смея да кажа, че това е в топ на най-страшните преживявания, които съм имала в живота.
Току-що получих втори отказ от клиника: Здравейте,
С колегите подробно разгледахме Вашия случай. Становището, което сте ни
изпратили от гастроентеролога е достатъчно, за да се кандидатства към
ЦАР. Проблемът, заради който ние не бихме могли да Ви съдействаме е все
пак наличието на хроничен хепатит. Според Наредба 28 за дейности по
асистирана репродукция, при наличието на ембрион/и, чиито родител/и имат
хроничен хепатит, медицинският център, в който се намират и отглеждат
ембрионите трябва да разполага със специализирана апаратура, тъй като
съществува риск от настъпването на кръстосана контаминация. За съжаление
МЦ "Неовитро" не разполага с такава апаратура.
Иначе междувременно бяхме при Балабанска и си взех епикризата, резултатите, седнахме, обсъдихме и ми издаде документ, в който написа, че няма противопоказания за извършване на ин витро, но ми каза в прав текст, че няма никакво лекарство, с което да може да ми повлияе през бременността, каквото и да стане и затова Бог да е с нас... (отрече Зефикс като вариант).
С тези думи завърши.
Виремията ми в момента е 63969 Iu/ml
Количественият е 3515.
Ще ходим пак в "Надежда" за втори преглед, защото на първия не успяхме да коментираме със Стаменов тези неща.
Просто там се чака по 6 часа, за да влезеш за 5 мин, в които няма време за нищо... и като ме прегледа така ме боля, че исках само да се махна.
Може би има шанс за Надежда, защото там базата е доста голяма. Четох тая наредба 28 за асистирана репродукция и е доста завъртяно написано,но те си имат юристи и явно си ги тълкуват тези текстове, аз не ги разбирам.