Автор Тема:  Озонотерапия - има ли ефект?  (Прочетена 59238 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
Озонотерапия - има ли ефект?
« -: Юни 04, 2008, 11:50:44 »
Здравейте, имам хроничен хепатит В, които в момента е активен. На ламивудин съм, но търся начина да намаля нивото на активност на вируса по-бързо. Някой пробвал ли е озонотерапия? Какви са отзивите? Има ли успех? Ето няколко "клиники", които предлагат въпросната терапия в България:

http://www.ozon-terapia.com/
http://www.integramed.org/Ozon.htm
http://www.hmc-oxygena.com/10bg-ozone.html

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Озонотерапия - има ли ефект?
« Отговор #1 -: Юни 05, 2008, 11:53:39 »
Виж, мои лични набльдения са, че нивата на вирусното натоварване зависят предимно от работата на имунната система в даденият момент. Така, че ако са ти били много високи по някое време, в друго време, когато организма ти е по-силен, може да са доста по-ниски.
Това от мен.
Поздрави! :bye: :bye: :bye:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 05, 2008, 17:28:17 »
Никой не е пробвал озонотерапия май...аз ще съм първи. Ще Ви кажа дали има ефект. Не занам от какво зависи активността на вируса ... при мен се активизира спонтанно ... за първи път от 9 години ми се наложи да пия антибиотик и може и от това да е ... Някой да е преминал курс с ламивудин/зефикс? Ще ми се да знам каква е вероятността от мутация на гадното вирусче?  :sad2:

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #3 -: Юни 06, 2008, 08:43:37 »
Синът ми беше на 6 месечен керс Зефикс - никакво подобрение, но и няма мутация!!!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 09:11:03 »
jabber- от къде разбра,че се е активирал вируса? Високи ензими или ПСР? А посъветвал ли си се с медицинско лице относно озонотерапията?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 06, 2008, 12:29:45 »
Относно Озонотерапията се допитах до няколко гастроентерелози и до личния ми лекар. Отговорът беше, че не познават метода и не ме съветват да пробвам. От друга страна хората, които предлагат Озонотерапията са практикуващи или отказали се от традиционната медицина лекари с месицинско образование и твърдят, че методът се прилага от 40 години в Германия и от 20-25 години в Русия заедно с традиционната терапия и има много добри резултати.

PCR-a ми 01.02.2008г. е 290000 копия/мл. :sad2:, което е сериозно доказателство за активността на вируса.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #6 -: Юни 06, 2008, 15:41:32 »
...за първи път от 9 години ми се наложи да пия антибиотик и може и от това да е ...
Здравей,
би ли казал името на лекарството, което си вземал, преди да се активизира вируса. Аз имам една теория за ибупрофен-базираните лекарства, която е доста трудно да се докаже, затова ми е интересно.
А иначе за озонотерапията нищо не мога да кажа засега, най-вероятно може да ти помогне за подобряване на състоянието на черния дроб, за убиването на вируса - не знам.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 09, 2008, 13:01:07 »
Синът ми беше на 6 месечен керс Зефикс - никакво подобрение, но и няма мутация!!!

Радвам се, че няма мутация. Под "никакво подобрение" какво имаш предвид? Активността на вируса намаля ли след Зефикс или не?

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 09, 2008, 13:07:20 »

...би ли казал името на лекарството, което си вземал, преди да се активизира вируса...
[/quote]

Опитвам се да си спомня името на антибиотика, които пих, ни не се пелучава :). Ще питам личния лекар при следващия преглед и ще ти пиша.

Неактивен tania

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 09, 2008, 13:09:39 »
След приема на Зефикс, репликацията на вируса започна да става все по-голяма и стигна до 580 000 000 копия. Не зная дали Зефикса има нещо общо - никой не казва!

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Юни 09, 2008, 13:14:53 »
Днес се консултирах с вирусолог и гастроентеролог относно Озонотерапията. Те направиха аналог с барокамера, коятоса прилагали като поддържащо лечение на хепатит и казаха, че не виждат никакъв проблем да се направи курс процедури с озон. Аз ще действам, ако някой иска да се присъедини да заповяда. Смед процедурите ще Ви кажа какъв е резултата. Стискайте палци.  :dance:

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #11 -: Юни 09, 2008, 13:19:53 »
След приема на Зефикс, репликацията на вируса започна да става все по-голяма и стигна до 580 000 000 копия. Не зная дали Зефикса има нещо общо - никой не казва!

Леле, а аз си мислех, че моята репликация е висока (290 000 копия). Преди колко време се случи това със сина ти? Какво направихте след това? С толкова висока репликация той как се чувства? Ще ти пиша веднага, ако Озонотерапията помогне за намаляване на репликацията при мен. Колко е голям сина ти?

Неактивен tania

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Юни 09, 2008, 13:24:13 »
Наистина, пожелавам ти успех! И дано ти си първия преборил гадния вирус по нестандартен начин!!! И да повлечеш крак!!!

Неактивен tania

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юни 09, 2008, 13:35:57 »
Синът ми е на 24 г. Разбрахме че има хрон. хеп. В през 2003 г. Тогава се разболя приятелката му от В, но с видими симптоми/така че не хронифицира/. При откриването на вируса коп. бяха 5 800 000, нараснаха на 13 000 000, и т.н. до 580 000 000 през октомври 2007 г. През цялото време ензимите не бяха много високи, случвало се е АСАТ да баде в норми а АЛАТ е бил с най-ниски стойности -58, а най високи 123.
Има две биопсии - липса на фиброза и на каквото и да е увреждане, заключение неактивен хроничен хеп. В, а репликацията - Ужас!!!! Пробваха го за разни програми, но не беше подходящ за нито едно лечение. Проф. Чернев очакваше спонтанна сероконверсия, но уви, вирусът продължи да се размножава. Стоим и чакаме или да падне вируса, или да се покачат ензимите, или да се стигне до фиброза, или да се изчисти от самосебе си, или да измислят ново лекарство,или,или, или!!!! А той как се чувства? Не споделя да е по-различно от всякога, твърди че се чувства добре, но със сигурност знам че лесно се уморява /не работи физическа работа/, спи му се повече и не знам какво още! Трудно е за млад човек да живее с мисълта за това което носи, за него е още по-трудно да ме обременява и затова не споделя тревогите си и оплакванията си!!!

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Юни 09, 2008, 15:01:39 »
Права си, че е трудно да се живее с тази гадина. Аз съм на 29 и ми го откриха когато бях на 20. Трябва да призная, че първите реални опраквания получих едва преди 6 месеца. До тогава водех нормален живот и имаше периоди в които дори забравях за гадината, но уви това време отмина ... сега след последната биопсия (преди 2 месеца) откриха начална фиброза и начален активен хроничен хепатит В. Въпрасната фиброза ме притесни доста и дори успя да ме сломи духом, но сега пак съм готов да и се опълча с всички сили и този път съм твърдо решен да пробвам всички методи на лечение които ми се предлагат или които открия сам. До сега бях резервиран към всякакъв вид терапия, защото вируса беше капсулиран и не ми вредеше. В тази връзка искам да споделя, че ваксинация срещу хепатит А не е никак лоша идея, защото едно активиране на имуната система срещу вируса на хепатит А може да я накара да забележи и това което пропуска да види, а именно вируса на хепатит В. Ако имате достъп до проф. Чернев попитайте го какво мисли по въпроса. Ако ти имаш някаква идея за метод на лечение ще се радвам да го споделиш. Сина ти е прав да те щади като не то казва как се чувства и дали му е тежко или не ... особено, ако живеете заедно си представям, че е тежко и за двама Ви. Аз също не споделям много с родителите ми и избягвам да ги товя и с този проблем ... В крайна сметка "живота е това което се случва с нас докато ние правим планове за него" :).  Ако има срещи на хората от този форум с удавалствия бих се запознал с Вас. Право ли ли сте тест за хепатит Е? Трябва много да се вномава с него!!!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007