Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Deliya

Страници: [1]
1
Диагностика / Re: ФиброТест и в България
« -: Октомври 24, 2012, 23:11:02 »
Здравейте,

ето още малко инфо за лаборатории Синево и моя опит с тях за изследването Fibro-тест. Както всяко по специално кръвно изследване и  този тест си иска подготовка затова проверих в страницата на лабораторията.
- www.synevo.bg-има инфо за какво изследване каква подготовка се изисква има и карта с пунктовете им за вземане на кръв в София.
-обадих се на посочените телефони и ми обясниха така както на Радо че изследването се прави на празен стомах и трябва да знам ръста и теглото си и теста е с 20% отстъпка до края на годината  от посочената на страницата им.
- дадоха ми бар код с име и парола за да си проверя резултатите на страницата на лабораторията след като ми взеха кръв.
Оздачена съм от коментарите на Тита за че не качват резултати на сайта.
- на последно място водещия им лабораторен лекар е доктор Анета Иванова/позната на повечето участници във форума ,които са правили изследвания в МБАЛ Иван Рилски-София, специалист хронични вирусни хепатити и молекулярна биология/.
ето и линка
http://www.synevo.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/
Така че както бях отбелязала в една друга дискусия на тема ваксини , предварителната подготовка е важна. :chat:

Поздрави
Делия2
Здравей Радо,

не бях влизала дълго време във форума и виждам че имаш склоност да се изказваш често неподготвен и да нападаш хора които не познаваш като вадиш фрази от контекста на дадена тема. Аз не съм противник на ваксините когато са наистина доказани и нямат неупоменати странични ефекти и в момента съм на нова реваксинация с "Енджерикс" заради неизграден имунитен след третата ваксина на  Twinrix - Производство на Глаксо Смит Клай , които са спонсори на кампанията ти " Незнаеш кой те зарзява". Препоръчвам на теб и другите форумци горещо да прочетете листовката на Twinrix и да си зададете  :write:въпрос защо се покачват чернодробните ензими както е посочено в листовката и защо медицинските работници и така цитирания от теб доц. Антонов който вече е професор се ваксинира с  "Енджерикс"?
В Twinrix има жив вирус на хепатит А срещу който вирус не изграждаш имунитет въобще. ....А може да попиташ и професора за отговор в подкрепа на мойте думи... Както разбирам ти и форумците незнаете че България е на 4-то място по-оборот от клинични изпитвания в Европа....1 милиард евро упоменато дори и в национална телевизия.
Поздрави Делия

3
Здравей Радо,

не бях влизала дълго във форума.
 Далеч съм от конспирациите всяко нещо си има поддръжници и противници но никога не са излкючени грешки дори и в големите фармацевтични компании.  Както можеш да прочетеш от достоверен източник фирма Бакстър  основния доставчик на материал за производството на ваксини за фармацевтичните фирми в Европа през 2009 година е доставила заразен материал за производството на противогрипни ваксини с опасния за човека вирус на птичия грип H5N1.
Ето го и текста в оригинал както и линка към източника.
http://en.wikipedia.org/wiki/Baxter_Internation

Делия

4
Моята история / Re: Хепатит C
« -: Ноември 17, 2011, 14:38:40 »
Поздравления, :congrats:

аз също съм от хората които успяха да се приборят по естествен начин с хепатит С. Една от основните причини организма ти да се справи с вируса е ниския имунитет по време на заразяването.Това позволява на имунната система да разпознае вируса и да го атакува. В Ст.Загора във ВМИ има добри гастроенеролози.
И още нещо колкото и да пише по форумите че заразяването с хепатит С не се предава по полов път не е много вярно. ...така че не се чуди откъде си го хванала и накарай партнъора ти да се изследва също. Много често при нормален полов контакт се получава претъркване на тъканите и слабо кръвотечение незабележимо с просто око.Така че ето ти още една входна врата за проникване на вируса в организма.По-знаещите тук ще се опитат да ме опровергаят на база неизяснени статистически данни.Така че  в бъдеще бъди предпазлива. Не бързай да си слагаш ваксина за хепатит А и Б докато не ти се стабилизира имунната система.Аз направих тази грешка. В листовката на ваксината пише че се съобщава за постмаркетингови наблюдения на повишени АСАТ И АЛАТ след поставяне на ваксината в някой случай. Тъй като те заразяват с омаломощен  жив вирус на Хеп А и Б и при слаба имунна система вместо да изградиш имунитет може и да се заразиш...Това ми го казаха лекари.
Поздравления още веднъж за отрицателния ПСР.
Делия  :girl_wink:

5
Здравейте Радо и Аника,
Благодаря за поздравленията и аз се зарадвах много на резултата  :yahoo:но сега има нещо друго което много ме притеснява.  :ashamed2:
След като разбрах за хепатита си бях посъветвана от лекаря който ме наблюдава да си сложа ваксина против  хепатит  А и Б, от както си сложих втората ваксина  и чернодробните ми ензими започнаха да се покачват непрекъснато  :shocked1: и да изпитвам тежест в дясното подребрие и започнах да получавам кожни обриви които до сега не съм имала.
В момента ме е страх да сложа последната  ваксина дори преминах с 3 седмици дата за поставяне.
Преди това ензимите ми бяха в норма.
Имал ли е някой подобен проблем моля да сподели и след колко време след поставяне на ваксината АСАТ и АЛАТ са влезли в норма.
Взех и прочетох отново листовката на TWINRIX разпространявана от GSK и в раздел, като си пазя опаковките от двете ваксини.
Постмаркетингово наблюдение пише:
Изследвания
Отклонения във функционалните чернодробни показатели.

Какво означава това?????  Че са ме заразили с активен вирус  на хепатит Б!!!  :oops:
Сега ще ходя да си пускам Anti-HBC core .Надявам се да е отрицателно.
В това време се разрових в нета и открих много интересно четиво на тема ваксини , от което ми настръхна косата. Слагам линка и се надяваме да е полезен на повечето потребители.
http://sersemi.com/ipb/index.php?s=0d0c20d292c6b84c1e88c9ee7609ffc2&showtopic=1650

Поздрави
Deliya
 :flowers:

6
Здравейте,
Взех си резултатите от „ Вирутест” и бях приятно изненадана от резултата.
 :dance:
В момента  от 16.06 .2011 втори отрицателен PCR
PCR HCV RNA не се открива  първия беше на 15.01.2011 също отрицателен.

В момента ;
ASAT 21 U/L  0  – 34
ALAT 25 U/L  0- 55
ГГТ- 34 U/L    0- 50
АФ- 68 U/L   40- 150
CRP 0,6 mg/L   0-5
Във връзка с резултат имам три въпроса:
Първия е трябва ли да правя последващ PCR и след какъв период от време?
Втория  ми въпрос при втори отрицателен PCR означава ли че имунната система се е справила и вируса няма да  възобнови активността си? За хепатит Б като ДНК вирус знам че малки количества аниген остават в черния дроб и ако ти падне имунната система вируса може да се активира но за хепатит С като РНК вирус неможах да намеря информация. :book_read:
Третия ми въпрос е  аз независимо че съм с орицателен PCR  съм здрав вирусоносител  и трябва да пазя  хората от обкръжението си от досега с моята кръв така ли е? Моля за помощ!
Поздрави  :smile:
Делия


7
Здравей Радо,
Имах възможност да наблюдавам как се хигиенизират машинките в зъболекарските кабинети и то малко по- обстойно след като ми откриха, че съм прекарала хепатит С. Аз не пиша често на но непрекъснато чета във форума и се интересувам. И все още съм леко озадачена как 20 години никой  не е открил че съм карала хепатит С особенно след като имах тежка операция през 2003 и знам със сигурност, че ми правих изследвания за хепатити тогава. Нещо няма логика в предположенията на докторите от Токуда но то това е тема с продължение която ще сложа там където и е мястото.
Сега да се върнем на зъболекарите. Гледах как пръскат с някъкъв препарат машинките от които се стича разтвор премесен с кръв а и това след като се по изтече ти слагат машинката в устата да ти работят зъбите. Когато сядам на стола ме питат знам ли да ли имам алергии но никой не ме пита за хепатит. Колко от нас до момента в който са ни открили хепатита са знаели че са носители на вируса и неволно са заразявали всеки седнал след тях на зъболекарския стол?
Колко от нас знаейки в момента, че са носители на вируса казват в зъболекарския кабинет или когато им правят кръвна манипулация казват на персонала този факт и така че  да предпазват другите около себеси ?
Аз предлагам да се преброим.
Аз самата  от както знам при всяка манипулация с кръв постъпвам отговорно и казвам че съм прекарала хепатит С .Дори си купих комплекти за еднократно употреба за преглед при зъболекар.
Трябваше  да ми правят компютърна томография с контраст защото все още не могат да разберат защо имам завишени показатели на чернодробните и на панкреаса  ензими , след като съм изчистила вируса...пак тема с проъджение която ще сложа във форума... :chat:
Не мога да ти опиша отношението на персонала в болница Лозенец все едно се екипираха за среща с извънземен а подмятанията за хепатит и други болести предаване по кръвен път бяха грозни меко казано.
 Друго което ме направи впечатлени когато ми вземаха кръв в Токуда в лабораторията сестрата преди да посегне към  иглата пипаше ваничка пълна с употребявани спринцовки и игли нищо че беше с ръкавици. Ако не и бях направила забележка нямаше да си смени ръкавиците....
За  мен до този момент всичко гореизброено  бяха малки детайли на които не бях обръщала внимание  и не считах за важни затова и след като открих статията в нета реших да я сложа във форума.
Поздрави :bye2:
Deliya

8
Здравейте отдавна не бях писала във форума но чета повечето неща които се публикуват. Този цитат открих във facebook....И имам въпрос " Как хората да се предпазват като не са защитени дори в медицинските кабинети?"  :ashamed2:

" Стоматологичните огледала сеят хепатит В. Това съобщи през "Стандарт" д-р Станимир Хасърджиев. Той се позова на проучване на Американската стоматологична асоциация, според което и най-модерната стерилизация не може да убие вируса на хепатита, който се е скрил в подложката на огледалцето. Така, ако стоматологът е обслужил пациент с хепатит, може да зарази друг пациент, без да знае. Здравните инспектори също няма да установят при проверката опасността, тъй като те не разглобяват помощните стъкълца.
Съвместно с Българския зъболекарски съюз ще инициираме създаването на кабинети, свободни от хепатит, обясни д-р Хасърджиев. Стоматолозите, които приемат тази идея, ще работят с инструменти за еднократна употреба - огледала, пинсети, сонди.
Тези материали струват стотинки, могат и пациентите да си ги купуват, отбеляза д-р Хасърджиев. Той допълни, че в Германия стоматолозите сменяли дори турбината при работа с нов пациент. Това обаче у нас скоро няма да стане, защото е много скъпо, изтъкна защитникът на пациентите. Родните стоматолози, които се включат в инициативата, ще се ваксинират задължително срещу хепатит В.9
Здравей Силвия ,

Благодаря за бързия отговор . Вчера ваксината я имаше в големите дистрибуторски фирми и днес беше в аптеките.Аз ще си двете ваксини наведнъж и третата след два месеца ще си купя.Надявам се ваксината да не изчезне пак от аптечната мрежа.
:daydream:
Поздрави
Делия
 

10
Здравей Радо,
Днес официално си взех ПСР от Вирутест във ВМА.  От всичко изчетено във форума разбрах ,че в тази лаборатория определят генотипа на хепатит С  . Сега виждам че освен генотипа има и количествено измерване за вируса.  Това което ме озадачава е че при мен няма определен генотип .  :chat: Какво трябва да означава това т.е изчиствайки вируса от организма няма как да се определи генотипа? От дискусиите във форума който прочетох , освен количествен трябва да се направи и качествен ПСР за 100% потвърждение. Дали да го направя сега с изследването за anti-HBc total  или  след 6 месеца ? :ashamed2:
Резултатите по- долу са от Вирутест.
Резултати:         
         
Хепатит С вирус         
Метод на изследване: Real time PCR -Cobas TaqMan HCV Test,v.2.0 Roche Molecular System.
         
Показател   Резултат   Линеен обхват    Чуствителност
HCV RNA   не ce открива    25IU/ml-391 000 000 IU/ml   25 IU/ml
HCV генотип         

Благодаря за моралната  подкрепа. Сега четейки по-спокойно  постовете виждам че наистина  си се лекувал във ВМА . :wink3:
Бих желала да попитам откъде мога да закупя  комбинирана ваксина за хепатит А и В. Изглежда че е изчезнала не само в аптеките но и в някой от големите дистрибуторски фирми я няма. Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарна.
Поздрави
Делия

11
Здравей Anmar,
изследванията са правени в лабораторията на Токуда. Лекарите все още на са казали нищо само пуснаха ензима заедно с другите изследвания на база мои оплаквания за постоянна тежест в дясното подребрие и лесна умора а и аз си ги свалих от нета вчера следобед.
Прочетох ,че високата стойност на този ензим е показател за заболяване на панкреаса… но искам лекарите да определят диагнозата.
След 7- ми февруари ще знам повече тогава ще ходя със всички изследвания при доктор Дечева в Токуда. :smile:
Делия

12
Здравей Анита,
Благодаря за окуражителните думи но  аз и моите родители все още не можем да преживеем шока от  двете новини следващи една  след друга. Ще ни трябва време за да се успокоим. Аз четох почти денонощно във форума и пътя който всеки един е извървял за да се справи с вируса.  :carate:Взех решение да отида в Токуда защото  живея близо до болницата а и четох че Радослав Русинов се е лекувал там.
 Д-р Цонев също каза че съм имала късмет да се справя с вируса и то без да разбера.
 :dance:
Аз обаче все още се притеснявам . Ще си върна спокойствието след като и втория ПСР е отрицателен.
Стискайте ми палци. :doubleup:
Благодаря
Делия

13
Здравей Тедибонд,
Благодаря за отзивчивия отговор. Даде ми поне малко спокойствие . Аз  също не знам какво значат означенията на края. Мисля че може би са някакви гранични стойности за определяне количеството на антитела в кръвта.
Изследванията са правени в лабораторията в МБАЛ Токуда.  Тази седмица след като ми направят изследванията за автоимунен хепатит  и тези който имам ще ходя пак на преглед.
Надявам  се и  този тест да е отрицателен.
Четох за Алфа амилазата днес в нета  :browse:това е идикация за рядко заболяване на панкреаса…но това не е тема за форума.
Поздрави
Делия

14
Здравейте,
миналата година  Ноември 2010  след профилактични изследвания ми откриха повишени стойности на
Асат 38.8
Алат 79.6,
Холестерол 5.66 mm ol/l 3.6-5.12
в този период имах неприятна среща с улична котка /и то черна/ :ashamed2:която се настани на терасата на апартамента който живея. Защо Ви разказвам това???
В опит да се отърва от некания гост бях одрана леко по крака и започнаха да ми излизат обриви.Това ме отведе в НЦЗПБ. Там ми пуснаха изследвания за токсоплазмоза които направих в Цибалаб за мое щастие отрицателни.Подаръка от котката беше гъбично заболяване микроспория.И то диагностирано от  веритинарен а  не  човешки лекар който ми постави грешна диагноза. :chat: В НЦЗПБ ми пуснаха един куп вирусни изследвания включително и за хепатитни вируси.
Резултата беше  в положителен за Хепатит С – Имоноензимен метод ЕЛИСА за откриване на anti-HCV. Изпаднах в ужас  влязох в нета и попаднах на Вашия сайт  :browse:, който много ми помогна в този един месец.Върнах годините назад и знам кога съм била заразена при кръвопреливане на 16 банки кръв и кръвопреливане ръка в ръка през 1990 година но живея благодарение на тези кръводрители.
 Много съм благодарна на Създателите на сайта  и им желая успех в борбата с гадните вируси.
Следвах стъпките и съветите Ви.
 Отидох в болница Токуда при доктор Цонев.Той ме изпрати да ми направят ПСР. След един месец чакане звъннах на доктор Цветанска в ВМА и тя ми каза радостната новина че в кръвта ми НЕ СЕ Открива наличие на вируса и че аз съм от онези 20% които спонтанно са изчистили вируса от организма си :girl_angel:.Д-р Цветанска ме  посъветва да направя повторя  теста за  Хепатит В и Хепатит С и след шест месеца нов ПСР и да си поставя ваксина против Хеп А и В.
Във вторник 1 Февруари 2011 ще ходя да си взема резултата.До тук добре. :smile:
 Между другото ме пращат за изследване на Автоимунен Хепатит   в  МБАЛ „Иван Рилски” и откриха начална форма на чернодробна стеатоза. А аз спортува и почти не ям мазни храни и съм едва 48 кг.Втори ужас!!!! :scream:
Тъй като все още се уча да разчитам показателите  може ли да ми помогнете .Особено ме притесняват показателите за хепатит В. Ще се радвам ако някой може да ми помогне.
Това са резултатите от вчера 29 Януари 2011

Холестерол   5,5   mmol/l   3,5   6,2   -
Триглицериди   0,69   mmol/l   0,6   2   -
АСАТ   33,0   U/l   0   40   -
АЛАТ   36,0   U/l   0   55   -
ГГТ   21,0   U/l   0   50   -
АФ   69,0   U/l   40   150   -
Липаза   45,0   U/l   7   60   -
a-Амилаза, панкреатична   69,0   U/l   8   53   H
               
HB s Ag   0,24   Index   0   1   -
HB s Ag Text   Nonreactive               -
HBsAg   (-)               
               
Anti-HCV   5,02   Index   0   1,5   H
Anti-HCV Text   Reactive               -
Anti HCV   (+)               

Поздрави
Делия

 :flowers:

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007