Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
малинке не от си4ко това аз биах с хепатит б попитаи модератора
2
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« Последна публикация от BigBang - Юни 24, 2017, 21:38:08 »
След месец чакане да ми дойде денят в който имам среща с специалист най сетне дойте и отидох но се оказа че доктора беше по хранисмилателната система и ми назначи кръвни иследвания и коремна екография (ecografia abdominal) и ме препрати към друг доктор по чернодробни заболявания.

За кръвните иследвания имам среща след десет дни, и до още 10 би трябвало да ми излезнат резултатите - генотип и тн... ,
обаче за радиографията ми казаха че трябва да получа до месец или месец и половина писмо по пощата с дата на която да отида в болницата и да ми я направят, след това трябва да чакам ново писмо по пощата в което да са ми насрочили среща при доктор по чернодробни заболявания.
Ще отидя тези дни до личният лекар да го питам ако си направя радиография в частна клиника дали важи и дали ще си спестя тези два месеца.  :angry1::fool3:  :sad3:

Питах въпросният доктор относно диета , лечение и тн.. а той ми каза че единственото докато чакам е да спазвам здравословен живот, и най важното никакъв алкохол!.
Относно витамините и билките ми каза че не пречат стига да се вписват в значението на здравословен живот /да не се прекалява/
Относно лечението ми каза че в днешно време има лечение за всички стадии и типове но лекарствата са скъпи и затова трябвало да се направят много иследвания за да може да се конкретизира самото лечение.
На въпроса за критериите за лечение той не беше сигурен, каза че другият лекар по чернодробни заболявания щял да ме запознае с детайлите.
3
Диагностика / Re: Обръщане на фиброзата
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 23, 2017, 10:16:27 »
Четох това за кръвопреливането, но ако е работещо, няма да сме 240 милиона страдалци по света, чакащи чудото, ами направо щяха да ни боднат по една кръв и да се приключва  :whistle:
Може би разковничето се крие в мулти таргетирана терапия с няколко медикамента, всеки от който да отговаря за различни неща-повишаване имунния отговор, унищожаване на заразените клетки и спиране репликирането на вируса. Сложна работа, но се работи по нея.
4
При С не се изгражда имунитет. Изчистило е антителата.
5
Искам да попитам още нещо. Това значи ли че е преборило вируса или просто е изчистило антителата предадени му от майката?
Питам защото в случай, че е преборило вируса следва да има вече имунитет???
6
Здравейте!
Тези дни отидохме да направим теста за антитела на синът ми. И наистина тестът показа, че е отрицателен, както го предчувствах. Това е най-щастливата новина за мен. Плаках от радост. Огромен товар падна от плещите ми.
Искам да благодаря на всички вас за подкрепата и адекватните съвети!
Благодаря ви от сърце!!!  :love5:
7
Моята история / Re: ОВХ Б
« Последна публикация от Dimo - Юни 22, 2017, 14:48:43 »
Здравей, мен ме изписаха края на февруари, но натоварване тежко фитнес и т.н. поне до 6 месец се пази. Започва да боли като го натоварваш ч. дроб и сам ще си усещаш.
8
Общи теми / Re: Директно кръвопреливане
« Последна публикация от Velimira - Юни 22, 2017, 13:58:34 »
Ето една извадка, която ми се струва интересна :
Нормалният серум съдържа IgG, IgM и IgA антитела, които се наричат ​​естествени антитела, тъй като те се индуцират без преднамерена имунизация и са независими от експозицията на антигените. Те се считат за ключови за имунорегулаторните ефекти на имунния глобулин при имунно-медиирани нарушения. [6] Природните автоантитела изглеждат по-полиреактивни от имунните антитела; Природните антитела често могат да се свързват с различни антигени. [6] Природните автоантитела могат (1) да се свързват с патогени; (2) помагат за отстраняване на вродени или променени молекули, клетки и тумори; (3) предизвикват ремиелинизация; И (4) инхибират растежа на автореактивни В-клетъчни клонове.
Оригинален текст : http://emedicine.medscape.com/article/210367-overview

Търсенето продължава!
9
Диагностика / Re: Обръщане на фиброзата
« Последна публикация от Velimira - Юни 22, 2017, 08:38:03 »
На 36 съм. Миналата година ми го откриха октомври месец. Реално от април тази година имам втория положителен тест за вируса. Задействах се възможно най-бързо. Сега е ред на биопсията, която доста ще ме затрудни,тъй като съм с 8 месечно бебе,а нали после не трябва да вдигам тежко...Взех да свиквам с мисълта и съм твърдо решена да се преборя.. Имам дете за гледане!  :baby3: Търся алтернативи,като кръвопреливане, пуснах тема за това,но може би никой не е наясно...
10
Диагностика / Re: Обръщане на фиброзата
« Последна публикация от болен-здрав - Юни 22, 2017, 00:42:28 »
 Здравей!

На колко години си, откога си диагностицирана, как се развива болестта? При всеки е строго индивидуално. Аз съм доволен от Д-р Балабанска, имам добро впечтление!
  Мисля, че си на прав път, важно е да си под лекарско наблюдение, важно е да си спокойна и да приемеш съдбата! Горе главата, от лошо по-лошо има!
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007