Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

Тълкуване на резултати

(1/3) > >>

Daydreamer:
едравейте на всички

Нов член съм във форума и все още се ориентирам .....
Наскоро диагностицираха баща ми с декомпенсирана чернодробна цироза.
Знам, че той от 20-30 години е имал положителен австралийски антиген.
Резултати, които излезнаха във връзка с диагнозата са следните:
IgG - 25.03 g/l ref. 7-16
IgM - 2.97 g/l ref. 0.40-2.30
IgA - 7.74 g/l ref. 070-4.00

HBsAg - 0759 - отр.
HBsAg интерпретация - отриц.

Анти HBc - total /CORE/ - отриц.
Анти HBe - отрицателен

Въз основа на горните резултати, лекаря заключи, че става въпрос за алкохолна цироза и изчистване от вируса.

Според вас дали е възможно това или е възможно да се намира в някакъв прозорец или изследванията да не засичат вируса?
Благодаря ви!!

Rumi_:
Здравей  Daydreamer,
аз много не съм наясно с хепатит В, но от тези изследвания се вижда, че вирус в кръвта няма. Твърде е възможно твоето предположение, но изследванията за Имуноглобулини  са завишени/ IgG - 25.03 g/l ref. 7-16, IgA - 7.74 g/l ref. 070-4.00,IgM - 2.97 g/l ref. 0.40-2.30
Това не е добре. Показват антитела, които увреждат  собствения организъм. Може да се мисли за окултен или автоимунен хепатит, но трябва да му се направят допълнителни имунологични изследвания. Лекарите преценяват.
Алкохолната цироза по-лесно се лекува от тази, предизвикана от вирусните хепатити.
Къде се лекува?

Daydreamer:
Здравей, Rumi!  :smile:

Благодаря ти за бързия отговор. Баща ми се лекува при д-р Георгиев, Медлайн-Пловдив.
Чувала съм, че е добър специалист. Той не му е назначил допълнителни изследвания във връзка с вируса.
Гледа го на ехограх, на контрастен ехограф и скенер и му пусна допълнителни биохимични, при които чернодробните
показатели са увеличени. Миналата година правихме в Токуда HB s Ag, HB s Ag Text и отново бяха отрицателни.
Голяма шок изживяхме с тази лоша диагноза и сега леко съм се обнадеждила, че цирозта не е хепатитна, а само
алкохолна, защото в този стадий вируса не може да се лекува.
Иначе общото му състояние е горе-долу добро.
Има малко количество асцит, няма варици, но протромбиновото време му е доста удължено.
Все още не знам обаче дали цироза е В или С.
Много искам да вярвам, че няма вирус и да се съсредоточим върху борбата с алкохола.  :carate:

Rumi_:
Пак да напиша, макар че не съм запозната с хепатит Б, така като гледам изследванията,той няма хепатит, но няма и създадени антитела за Б.
При това положение проф. Чернев ми беше обяснил, че може хепатита да е окултен.
Аз съм била и с коинфекция/хепатит ц+ б/, но за хепатит Б имам изградени антитела т.е. организма се е справил с тази инфекция сам.
При вас са отрицателни. А анти HbsAg правено ли му е ? Колко са ензимите? ПСР правен ли му е?
Нека по-разбиращите от хепатит Б да се включат и нещата ще ти се изяснят.

Daydreamer:
Единствените изследвания във връзка с вируса, които са били назначени, са тези, които съм посочила. Не знам защото докторът пренебрегва хипотезите за окултен или други вид хипатит.
Освен следващия път, когато ходим на изследвания самоинициативно да искам допълнителни.  :book_read:
Моля за съвети кои показатели да искам да бъдат изследвани.
Дали някой е запознат как стоят нещата при декомпенсирана алкохолна цироза с малко количество асцит?
Прогнозата добра ли е ако се спазва диета и не се приема алкохол.
Асцитът се повлия от диуретиците, също така имаше и течност в краката.
Благодаря на Руми и на всички  :flowers:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия