Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

Тълкуване на резултати

<< < (2/3) > >>

Rumi_:
Ааа, сигурно е прав доктора, все пак е специалист. Аз лично написах това, което съм чела и което знам, но не съм специалист. Той никакви ли лекарства не пие за цирозата?

Daydreamer:
Руми, изписаха му около десетина различни лекарства.
Диуретици, хепа-мерц, витамин Ка и още други, в момента не мога да ги цитирам всички.
Но сред тях няма такова срещу вируса.
Той от към два дни ги пие, вече и апетит му дойде, че преди това нищо не искаше да яде.
Другата седмица сме отново на контролен.

Rumi_:
А вие сигурни ли сте ,че той е имал от преди 20-30г. хепатит Б. Казваш, че тия изследвания са от скоро. Ако има такова, сочещо положително HBsAg тогава може хепатита да е в "сива зона" без още да са изградени антитела. Но заболяването му е доста напреднало.

Daydreamer:
Ами уж е сигурно, той така твърди. Руми, какво имаш предвид, че заболяването е доста напреднало?
Най-скорошните тестове: HBsAg - 0759 - отр.
HBsAg интерпретация - отриц.

И аз доколкото успях да прочета досега, тези резултат сочи, че няма вирус и дори, че не е имал.
Не знам, наистина съм доста объркана.... не знам какво да мисля.
Наистина има симптоми на напреднала цироза, но се надявам като спре алкохола всичко да се нормализира.
От ехографията се вижда, че черният дроб е с нехомогенна повърхност.

Радослав Русинов:
Здравей и от мен!
Изследването anti-HBc total, което е отрицателно, ясно показва, че баща ти няма и никога не се е сблъсквал с вируса на хепатит Б. Не знам защо продължавате да му пускате това изследване.
Ако причината за цирозата е алкохола, то е от изключителна важност той да спре на момента с него.
Четейки постовете ти, оставам с впечатление, че не осъзнаваш изцяло сериозността на диагнозата на баща ти. Декомпенсираната чернодробна цироза е последната фаза на чернодробно увреждане! Това означава, че черния дроб на баща ти може да откаже всеки момент!
Диеатата при декомпенсирана цироза също е изключително важна. Общо взето, всяко нещо, което той пие и яде е от изключителна важност, не за здравето му, а за живота му!
Опитай се да прочетеш повече за декомпенсираната цироза и да помогнеш с каквото можеш на баща си. А за спирането на алкохола, мисля че е пределно ясно, че трябва да го направи веднага.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия