Автор Тема:  И аз започвам лечение  (Прочетена 3380 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен alex77

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
И аз започвам лечение
« -: Септември 22, 2009, 22:15:33 »
Днес почвам лечение с интерферон Пегасис 80mg, и рибавирин,  тук в Испания, Мадрид.  Днес вечерта ми е първата инжекция.
Искам да знам мога ли да пия с лечението витамини, нещо по повод проблеми със зъбите, и трябва ли да знам нещо повече.
По принцип работя като шофьор и това ме притеснява дали симптомите оказват влияние върху шофирането?
« Последна редакция: Септември 22, 2009, 22:54:05 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Re: Zdraveite pochvam lechenie molia za savet!!!!!
« Отговор #1 -: Септември 22, 2009, 22:27:26 »
Повечето хора, които се лекуват работят и това не им пречи на работата. За страничните ефекти може да вземеш един аналгин. При всеки страничните ефекти са различни и не се знае кой ще е доминиращ при теб. Имеше един потребител, който често пътуваше и се оплакваше от по-лесна уморяемост и концентрация.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Re: И аз започвам лечение
« Отговор #2 -: Септември 22, 2009, 22:53:17 »
Здравей,
Честито за започването на лечението! Дано нямаш сериозни проблеми и всичко да мине успешно!

Искам да те помоля да пишеш на кирилица, защото всеки път се налага да ти пренаписвам постовете на кирилица. Ако нямаш кирилица на компютъра си можеш да използваш вградената кирилица във форума. В тази тема можеш да прочетеш как можеш да я използваш: Добавена е кирилица във форума.

По отношение на витамините не би трябвало да има проблем, стига да не предозираш с дозировките, но това и без интерферон ще е проблем.
По отношение на това как да се справиш със страничните ефекти, ти препоръчвам тази статия: Ръководство за контрол/овладяване на страничните ефекти от терапията на хепатит С
Можеш да прочетеш и тези теми:
За очите по време на лечение
Преди старта е важно да ...
По отношение на шофирането - по мое мнение човек трябва да избягва да шофира в деня след инжекцията, тъй като тогава страничните ефекти са доста силни и това е проблем при шофирането. По темата шофиране и интерферон можеш да прочетеш тази тема: Интерферон и шофиране.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: И аз започвам лечение
« Отговор #3 -: Септември 23, 2009, 09:45:03 »
Честито за започване на лечението, макар че в Испания това не е така трудно и не е чак такава победа като в България.
Пожелавам ти да са управляеми страничните ти ефекти и да имаш отрицателен ПСР на третия месец..
Малко е кофти, че ще биеш инжекциите в средата на работната седмица - ама пък имало е хора, при които неразположението настъпва на третия ден.
Досегане си ни казвал кой генотип си, с какво вирусно натоварване започваш и какво е увреждането на дроба ти.
Дани
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007