Автор Тема:  Съхранение на интерферон по време на пътуване  (Прочетена 38854 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C

По обяд ти писах Лс.
            Явно не си го прочел.........
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен qiqi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
В Метро търси ли?
Там има.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
В Метро търси ли?
Там има.
Търсих в Метро, Карфур, Хит, Практикер, Бриколаж, Била, Технополис, Техномаркет, ОМВ, Шел, Джъмбо и още доста магазини. Има хладилни чанти и кутии, но са големи и не ми вършат работа.
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
Ама си голям чешит,като ти казвам че термос ще ти свърши работа ,не та не,хладилна чанта и толкова или просто искаше да си направиш шопинг и това беше оправданието :wink2:

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
Търсенето приключи с ето този резултат:

Благодаря на всички отзовали се!  :smile:
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Много симпатична изглежда.
Пожелавам ти в бъдеще да я пълниш с напитки и вкусотии и никога повече да не пренасяш интерферон в нея  :girl_wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен tedibon

• Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Честита придобивка!

Симпатична е,не е голяма,идеална!

Поздрави,Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
А, много е екстра - баш като моята! Ама аз мислех, че съвсем малко нещо ти трябва - нали си с мотор. Иначе това тук е екстра - слагаш си най-обикновен лед и държи яко. После ще си я използваш за биричка. Аз вече няколко пъти му носих на татко на вилата, хехех

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Макар, че вече е късно, да се включа и аз, заради хората, които в бъдеще ще четат темата.
В магазините Ескадра също има голям избор на хладилни чанти. Оттам съм купил една сравнително малка, 12 литрова, която може да се носи и на рамо. На сайта виждам и 6-литрова хладилна чанта, но е с изчерпано количество.

p.s. Преместих дискусията в темата "Съхранение на интерферон по време на пътуване", защото споделените съвети ще са много полезни на всеки, който търси подобна информация.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

• Профил
    • My Home Page
Re: Съхранение на интерферон по време на пътуване
« Отговор #39 -: Август 30, 2011, 10:02:17 »
Асена, не се тревожи за преноса на лекарства.
Препоръчвам ти ето този магазин и хладилна чанта - http://igloobg.com/1/page.php?72. Може и от по-големичките да вземете.
Напълвате вътре най-обикновен лед и отгоре слагате в найлонов плик кутиите с инжекциите. Иглите трябва да са предварително извадени и сложени в багажа, който се чекира. Носете си оригинална епикриза с превод на английски език от оторизирана преводаческа къща. За всеки случай преди да тръгнете се обадете на летище София за допълнителна и актуална информация. Прегледай темата на Сви - тя много е пътувала по време на лечението.
Отначало, като получите протоколите от Здравната каса, вземете веднага рецепта от джипи-то и с нея първите лекарства от аптеката, но не започвайте да ги употребявате. После като минат 28 дни за пегасиса и 33 за копегуса, пак вземете рецептите и лекарствата и пак не почвайте. Започнете към края на втория месец откакто сте получили протоколите. По този начин няма да се налага синът ти да си идва всеки месец или да му изпращате лекарства със скъпоструващите услуги на Ди Ейч Ел. Практически след първото поставяне в болница, ще си замине с лекарства за три месеца, а вие междувременно ще му вземате следващите от аптеката с рецептурната книжка и копие от личната карта.
В края на третия месец ще си дойде за ПСР и да вземе лекарствата за следващите 3 месеца.
По този начин с 3-4 идвания за годината и/или изпращания на лекарствата ще се справите.

Колкото до пренасянето на интерферона, аз ползвах ето такава хладилна кутия:http://www.campingrocks.bg/coleman-fliplid-quart-p-22.html, която напълних с охладителни пакети и изкара около 12 часа.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #40 -: Декември 09, 2011, 17:39:47 »
Иначе след разходките се чувствам доста по добре физически и затова решихме с приятелката ми да прекараме празниците в Париж- където със сигурност има много за разглеждане и обикаляне....
Да видим обаче как ще се наредят нещата, защото на 20.11 съм в РЗОК-Добрич,а на 23.11 летя от СФ.Понеделник отивам да си направя изследванията за 5-ти месец+ТСХ и ще ги публикувам разчитайки на вашето компетентно мнение !!!Дали могат да ми направят проблем на летището за лекарствата?

О,Боже Мой....... ами да ти кажа трябва да си подготвен с документи, за да качиш Интерферона в самолета.

Аз май месец летях до Лондон за 1 седмица, избрах отиване и връщане да са дните в които слагам Пегасис. Сложих Пегасиса 2ч по рано от обичайното-литнах-кацнах в Лондон, без да нося инжекции. После като се прибрах кацнах на летището в България, и тук ме чакаше верен приятел с хладилна чанта и Пегасисче. Разнасях само Копегуса-около 30 хапчета в оригинална опаковка и кутия, в ръчния багаж.

Това е от мен.
Прочети темата на SVI,мисля че тя пътува няколко пъти по време на лечението в чужбина и то дълги полети.Носеше легаизирано прежедени на английски епикриза и още нещо имаше,разрови да погледнеш.

Е, недейте чак толкоз сложно да го правите. Аз си прибрах инжекцията пегасис, увита в кърпа, в термос с лед /както ме е съветвала Кики/, метнах термоса в големия куфар, който заминава в багажното на самолета и по този начин отидох в Прага - без да представям дори на нашите власти епикриза.
Такава ще е нужна, ако човекът иска да пренесе пегасиса в ръчния си багаж - нещо ненужно при полет с времетраене няколко часа /пристигайки в хотела в Прага, ледът в термоса беше непокътнат/. Дори и в този случай - ако полетът е директен, епикриза ще трябва да се представи само на нашите власти - на качване в самолета и няма да му трябва превод на чужд език.

Ми така ще направя-слагам термуса в чекирания багаж,но за всеки случай ще си приготвя и документите на български и на френски за да не си развалям празниците!!!

Значи - иглата си я прибираш в кутията и заедно с листовката ги слагаш в куфара.
Спринцовката я увиваш в носна кърпа - да речем, и я прибираш в термоса. Да не стои директно на леда.
Този номер с термоса съм го правила много пъти и издържа безброй часове - няма разтапяне. Вариантът с хладилната чанта или кутия е добър, ако ще се носят повече дози, но само при една - термосът печели!

Може ли да попитам - снимаш си епикризата и я даваш някъде да ти я преведат, а печати че е вярно с оригинала правиш ли?

Такъв печат не може да бъде сложен.
Преводът не е еднакъв с оригинала, за да се постави заверка "Вярно с оригинала". Това е превод, т.е. друг документ! Преводачът се подписва за достоверността на самия превод и евентуално палага печат на Преводаческата агенция, към която работи.
Работата ще е сигурна ако се обърнете именно към такива агенции, работещи със заклети преводачи.
Частният превод не обвързва държавните органи.
Това го казвам ако искате да сте мноооого добре подготвени.
Но при директни полети просто си носете епикризата на български. Слизайки на чуждото летище от самолета, няма кой да ви проверява наново ръчния багаж - освен ако не пристигате в САЩ, а този от багажното отделение на самолета дори и там не го проверяват.

Да знам че това не е легализиран превод,но при условие че едва ли ще ми е нужен ще карам така, ще подпечатам единствено етапната епикриза!!!А ако личния ми лекар сложи един печат и на превода още по-добре!!!Иначе ще си го нося така за всеки случай!

ситуацията е следната :
 - ако пътуваш с пегасиса от БГ за някъде - може и само Бг епикризата да носиш (но инжекцията си я биеш там и навръщане си празен )
 - ако си с прекачване  - ще трябва епикриза легализирана на съответния език  - легализирането не означава само превод, заверява се в министерството - всяка фирма за легализация ще те упъти
 - ако полета е без прикачване и кратък тогава сложи в термус в куфара , а не личния багаж
До Париж ще да изкара в чекирания багаж , ако не те е страх че ще се счупи (мен ме беше и винаги го носех в личния), нашите са много внимателни и разбрани няма да имаш проблем , не се стресирай :)
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 01:04:06 от Радослав Русинов »

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #41 -: Януари 13, 2012, 15:19:25 »
Между другото идеята с термоса беше страхотна мерси за което :flowers:нямаше никакъв проблем да го сложа в ръчния багаж заедно с иглите и на 2 пъти казах че нося лекарства но никой не поиска да види поне какви са или да погледне някакъв документ,само дето се шашках преди това.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #42 -: Януари 13, 2013, 17:33:57 »
Здравейте,

Пущам ви образеца, с който съм пътувала в чужбина . Трябва само подпис и печат от лекаря и никакви други обикаляния и нерви:

http://www.adac.de/_mmm/pdf/ADAC_Medikamentenmitnahme_149892.pdf

Документът е на англ., немски, френски и исп.

Желая на всички успех!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007