Автор Тема:  Моля за помощ! Баща ми има нужда от трансплантация!  (Прочетена 4676 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Veronika

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте!

От известно време следя форума и намирам много полезна информация. Поздравления!

Обръщам се към вас с молба за помощ, тъй като, макар и да не ми се иска да го призная, започвам да се отчайвам!

Баща ми е с диагноза декомпенсирана чернодробна цироза от 2010год. В момента е на 53г., преди 15 год. е боледувал от хепатит С. Има и придружаващи заболявания- захарен диабет от 2 тип, който контролира с инсулин. Извършено му е връзково лигиране на вариците на хранопровода през 2010г. и 2012г. Има и асцит, в момента приема диуретици, но въпреки това на около 10 дни се налага пункция на корема за отсраняване на събралата се вода. Според лекуващия лекар, единственото решение е трансплантация! Моля ви, ориентирайте ни какво трябва да направим. Доколкото знам трансплантация на черен дроб правят във ВМА и болница "Лозенец"??? Проблемът е, че има липса на донори и такива трансплантации се извършват едва 2-3 пъти в годината, затова според, лекаря трябва да се ориентираме към трансплантация в чужбина - Испания, Франция, Германия...За съжаление, обаче не успях да осъществя контакт с нито една клиника от изброените държави. Доколкото успях да проуча към Министерството на здравеопазването има Комисия за лечение в чужбина. Според вас, можем ли да се обърнем към нея? Не знам, много съм объркана...Ще съм ви благодарна, ако ми помогнете с каквато и да било информация или съвет!

Благодаря предварително!
« Последна редакция: Януари 18, 2013, 00:23:44 от Радослав Русинов »

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей Вероника,
Питах как стои въпроса с Гер.,но той като не е осигурен тук не знаят кой ще покрие разноските. Трябва и да е на разположение, в случай на намиране на подходящ донор.
Интернет стр.е www.дсо.де

Успех

Неактивен Veronika

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Благодаря много!

Ще проверя информацията...

Поздрави!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей, Вероника!
Съжалявам, че си във форума по толкова неприятен повод!
Относно това как стоят нещата в България, можеш да прочетеш тази тема от форума: Процедурата в България за чакащите за чернодробна трансплантация. В нея сме се опитали да съберем подробности за цялата процедура. Обърни специално внимание на постовете на Йоки (kitaeca1970), чийто съпруг претърпя чернодробна трансплантация, тя споделя опит от първа ръка.
Като цяло, наистина, в България се правят много малко чернодробни трансплантации, поради много малкия брой донори.

За другите варианти за чужбина, трябва да имаш предвид, че това са опции, при които сте готови да платите цялата интервенция, която по мои спомени е над 100 000 долара.

Вариантът за използване на комисията за лечение в чужбина го има, но мисля, че те отпускат пари за лечение в чужбина, само ако се докаже, че дадения човек не може да получи адекватна помощ тук в България. Но вие сте длъжни да опитате, защото не е ясно какви са правилата, които се следват при взимане на решение за отпускане на финансиране по даден случай.

Ние като пациентска организация можем да се опитаме да те свържем със сродни пациентски организации в изброените страни, които споменаваш. Ако искаш повече информация в тази посока, пиши ни директно на имейл hepactive @ hepactive.org и ще се опитаме да помогнем.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007