Автор Тема:  Лечение на Хепатит С и повишени антитела на щитовидна жлеза  (Прочетена 5162 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен aneta

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте мили хора! Ще се радвам ако някой ми помогне най-вече със съвет. В момента съм на лечение с Интерферон и Рибавирин за лечение на хепатит С. Трети месец си пуснах ТСХ и беше 0,001.Последваха Т3 и Т4, които са в норма.След консулт с ендокринолог и ехография на щитовидна жлеза, ендокринологът каза че има изменения на щитовидната жлеза и назначи антитела.Резултатите са ТАТ-155 и МАТ 242.Нормите са ТАТ до 115,а МАТ до 34.Интересува ме тези антитела на щитовидната жлеза повишават ли се от самото лечение на хепатит С или си имам Тиреоидит на Хашимото,каквото е мнението на ендокринолога.Благодаря ви!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей Анета,

извинявай, че ти отговарям със закъснение.
Сега на въпроса ти- интерферонът отключва заболявания, към които може да си предразположена. Много пациенти по време на лечението имат проблеми със щитовидната жлеза, пият временно лекарства и след прекратяване на лечението, нещата се нормализират. Рядко се случва проблемът да остане и след това, но се случва. Има пациенти, при които Хашимото си остава като заболяване. Според мен е важно да се следят нещата и да се приемат лекарства, които да контролират щитовидната, докато тече лечението с интерферон.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен aneta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
здравей Силвана..благодаря за инфото..силно се надявам нещтата да се нормализират..но ти казваш лечение,но моята ендокриноложка не ми назначи,тай като Т3 и Т4 били в норма..наистина незнам какво да правя..?

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
Здравей,

при резултат на ТСХ 0.001 - това е силно изразен хипертиреоидизъм, ми е много странно как Т3 и Т4 са в норма?! Или ТСХ не е толкова?!
На твое място бих повторила трите показателя и бих направила още една консултация с друг ендокринолог, по възможност някой, който е запознат що годе с лечението с интерферон.
При всички случаи трябва да се коригира това ТСХ, ако е такава стойността. Основно заради самата жлеза, но и заради новите протоколи, които трябва да подадеш в края на 6-ия месец.
С такова ТСХ няма да ти продължат лечението в ЗК.

Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен aneta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
здравей Аника..благодаря за отговора..направо съм се побъркала с тия лабораторий..повярвай ми..преди два дни ме приеха в болницата за проследяване на ТСХ..и ми правиха доста изследвания..при тях ТСХ излезе в норма..???странно..как е вазможно за 3 дни да се промени..сега понеделник пак щте отида в друга лаборатория да си пусна всички хормони..ТСХ,Т3 И Т4.. да видим пак колко са..а относно здравна каса..аз съм с хепатит Ц,генотип 3..и имам назначено лечение за 6 месеца..дано бъде достатъчно..

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
Здрасти,

явно онова ТСХ от 0.001 е било грешка :)
Което е чудесно :)
А и щом си генотип 3, цялото лечение вече ти е одобрено, на все пак си следи жлезата!

Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007