Автор Тема:  Билки и витамини, които могат да ви навредят  (Прочетена 7700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Дата: 22 август 2009
Автор: Елизабет Коен,
Старши кореспондент на CNN по медицински въпроси
www.cnn.com

Каръл Грант няма доверие на лекарите. Изобщо никога не им се е доверявала. Винаги, когато се е сблъсквала със здравен проблем, се е отправяла директно към някой билкар, специалист по акупунктура, или друг “природен” лечител.

Преди няколко години изборът й беше жена, практикуваща алтернативна медицина в Ню Йорк, където живее и тя, която се беше нарекла “интуитивна лечителка”. Тя я постави на режим от билки, хранителни добавки и витамини, които да й помогнат да отслабне.

Няколко седмици по-късно Грант, която е специалист по гериатрични грижи (грижи за стари хора), докато запечатваше апартамента на възрастен клиент, който беше починал, изпита странни усещания в пръстите на краката.

“Сърбяха ме до подлудяване,” казва Грант. “Реших, че е от килима в апартамента, който беше стар и мръсен, а аз си бях събула обувките.”

Когато сърбежът от пръстите се разпространил и по ходилата, Грант разбрала, че причината не е само в мръсния килим. А когато се разпрострял и по краката, тя разбрала, че е загазила.

“И двата ми крака до колената се бяха вкочанили,” спомня си тя.

Грант се обърнала за помощ към podiatrist (специалист по заболявания на долната част на краката и ходилата), който я посъветвал да потърси помощ от лекар. Грант се спряла на д-р Роберта Лий, зам. ръководител на Катедрата по интегративна медицина на медицински център Beth Israel в Манхатън.

..................................

Цялата новина може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив - Билки и витамини, които могат да ви навредят
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007