През септември 2023 г бях в болница Св Иван Рилски за Хепатит С диагноза и изготвяне на протокол. Тогава ми казаха като излезе протокола за лекарството Мавирет трябва да се свържа с проф Антонов да следи моето лечение.
През ноември ми излезе на изследване бактерията Хелокобактер и затова личният реши да ми даде направление да ме лекува той за двете неща . Аз му звънях на стационарния и мобилния да си запиша час, но НЯМАШЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР!!!След това му написах имейл да му обясня случая и отново НЯМАШЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР!!
На 02.01 здравната каса ме одобри за Мавирет , личния го изписа и тази седмица го взех. Звънях ОТНОВО на професора, но НЯМАШЕ ОТГОВОР написах му смс да кажа коя съм и че сме се разбрали да ми следи лечението след като взема лекарството. И пак НЯМАШЕ ОТГОВОР. На следващия ден се опитах отново да му се обадя и установих ,че МЕ БЛОКИРАЛ.
Не ми е ясно защо така постъпва , след като аз съм се държала с уважение към него и нищо лошо не съм направила. С други хора чета е бил много мил и аз също смятах ,че е добър човек. Явно си има лично отношение.Но съм възмутена от това отношение.
Сега се чудя какво трябва да се направи:
1) Да започна сама да пия лекарството. Казаха ми по 3 хапчета наведнъж всеки ден по едно и също време. НО не знам с кои лекарства и добавки прави взаимодействие, че пия много неща.
2) Да ме следи личния лекар, ако иска.
3) Да взема двете опаковки и направление ново от ЛЛ (ако се съгласи да даде) и тогава да търся друг хепатолог да ме следи и да се надявам да е по-отзивчив и човечен. Ама дали ще е съгласен, като протокола не го е издал той?
Изобщо кое е правилното решение в тая ситуация. Аз повече нямам желание да издирвам Антонов щом има такова отношение към мен. Нямам даже желание в тая болница повече да се връщам , защото и лекуващият Митев също беше много изнервен и с подигравателно отношение за хранителните добавки и лекарства които пия за депресията и тревожност.
Не желая да се натрапвам като не искат да ме лекуват .
На регистратурата също никой не вдига телефона. Когато трябваше да ме приемат веднъж ходих с багажа направо, после трябвало след 1 месец да ме приемат. Ами ако човек е от далечен град как така ще се разкарва и ще го правят на маймуна?!