Автор Тема:  Лечение на хепатит B с пегилиран интерферон  (Прочетена 5175 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stoyant

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте на всички,

Баща ми е болен от хроничен хепатит Б с положителен австралийски антиген, степен на фиброза 3,5, на 55 години е. Откриха му заболяването в края на миналата година.

Правил си е ПСР засега четири пъти - през януари, март, юли (преди началото на лечението) и в края на октомври (на третия месец от лечението, всъщност преди няколко дни).

В общи линии през януари имаше 10 500 000 копия от вируса, през март около 150 000, през юли - 200 000 (начало на лчечнието), а сега при последния тест - 3 800, от което сме много доволни, но разбира се борбата продължава :carate: Имайте предвид, че от първия ПСР до март не е стоял със скръстени ръце, използваше е алтернативни методи за лечение и за общо укрепване на имунната система, напълно отказа алкохол и вредни храни.

Преди 3 месеца започна лечение с интерферон (пегасис 180 мг.) На няколко пъти се наложи малко да занижи дозата заради кръвните показатели, но като цяло задържа дозата и не е пропускал такава.

Страшно много се бяхме психирали всички вкъщи преди започване на лечението от страничните ефекти от интерферона. Освен едно главоболие и треска на 7-8 час след първата инжекция, не е имал никакви други странични ефекти вече 3 месеца, не вярвам и да има, нали по принцип началото е по-трудно. Като цяло е отговорен човек с много силен характер и дух и спортува редовно по време на цялото лечение досега, храни се обилно, но много здравословно, и е качил 2-3 килца. Само от време на време се оплаква, че се уморява малко по-лесно, но не е нещо особено и не го тревожи.

С казаното по-горе ми се иска да поуспокоя тези, на които им предстои лечение (разбира се - всеки случай е различен), но и да ги уверя, че има неща, които човек може да направи в подготовка за лечението (като промяна в начина на живот), които се отразяват върху поносимостта на интерферона. И да им пожелая УСПЕХ!

Имам и един въпрос, ако някой може да ми отговори, ще е чудесно. При последното си посещение в Св. Иван Рилски, баща ми си направи и Anti-HBsAg тест, резултата е 2,00 УИ/л, но все още не е чул мнение на лекар резултата. Имате ли представа какво трябва да означава този резултат? Доста неща прочетох по въпроса, но не знам какво значи в конкретния случай.

И накрая, но не на последно място, пожелавам на болните и близките им УСПЕХ в борбата с хепатита :doubleup:

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 225
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2010, 03:30:12 »
Съжалявам,че нямам информация по твоя въпрос,но стискам палци,баща ти да оздравее:)

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 219
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2010, 08:45:47 »
Стояне,

пожелавам успех на баща ти, с този дух и воля, особено с такъв загрижен син шансовете му с не са малки!

Относно Anti-HbsAg - 2UI, според скромните си познания за хеп. В, мога да предположа, че антителата на баща ти са твърде малко за да минат като положителен имунитет. Стискам палци по-бързо да стане над 10UI.

Сигурна съм че Силвана и Мариана ще ти отговорят по-изчерпателно.

Успех!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2010, 12:22:39 »
Здравей и добре дошъл сред нас,

доколкото разбирам, баща ти е започнал лечението си юли месец с виремия 200 000 копия, а сега на 4-ти месец има 3800 копия? Това е повече от чудесен резултат а имайки впредвид и наличието на антитела, дори и в минималното количество от 2 единици на мл, съм сигурна, че лечението за него ще е успешно. Надявам се в един момента антителата да нарастнат до такава степен, че да негативира австр. антиген.

С какъв "е" антиген започна, в момента какъв е, какви са резултатите от биопсията ( освен наличната фиброза степен 3 1/2), чернодробните ензими? Както виждаш, имам много въпроси :) така че ако искаш сподели малко повече информация.

Мога да допълня, и че сте избрали страхотен специалист  :good:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен stoyant

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2010, 14:54:11 »
Мерси много за отговора и подкрепата!

И ние сме много доволни от резултатите тъй като само преди 10 месеца веремията беше 10 500 000 копия, а сега е 3800, което е 2700 пъти намаление. Естествено проблем остава високата фиброза 3,5 , която освен да задържим не знам дали има начин да понамалим така че общо взето очакваме чудо от световната медицина...

По отношение на чернодробните ензими, непосредствено преди лечението бяха точно на горната граница на нормата, АСАТ - 39 (+- 1-2, не са пред мен изследванията), АЛАТ - 42 (+- 2-3, работя по спомени). Откакто започна лечението, постепенно се покачват и сега АСАТ е 120, АЛАТ - 140. Доколкото знам, покчаването на показателите е желан ефект от лечението.

На другия въпрос за антителата преди началото на лечението не мога да отговоря, защото такова изследване не са му правили на баща ми.  За антителата четох, че повече от 10 е много добре,8 и 9 е окей, а под осем не е достатъчно силна имунизацията. Ще видим след 6 месеца, засега нямаме с какво да сравняваме.

Силвана, чел съм много от коментарите ти и ми е приятно да се запознаем. По отновение на "е" антигена ще пиша по-късно днес или утре, защото изследванията са при баща ми, а той живее в Пловдив.  :smile:

Мерси отново за отговорите, много сте мили и загрижени и ви пожелавам УСПЕХ!!!  :carate:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007