Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Превенция и заразяване / Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Последна публикация от edna_ot_vas - Днес в 13:42:27 »
Няма свързване с Токуда, явно ще трябва на място. Някаква идея за реда на записване за фиброскан там? Как да осъществя връзка, много ли се чака? Че се притеснявам, че Софиямед сигурно са ми пуснали протокола...
2
Диагностика / Re: Фиброскан
« Последна публикация от Иво Илиев - Октомври 04, 2022, 16:11:58 »
Софиямед, Ситиклиник, ИСУЛ, на всички тези места имат еластографи и фиброскани
3
Превенция и заразяване / Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Октомври 03, 2022, 17:00:10 »
Защо да даваш пари за хеп. Д изследване и да взимаш протокол, ако ти нямаш Фиброскан, нямаш друг консулт и вътрешно не си сигурна в това, което правиш? Не казвам, че НЕ си за лечение, но вероятността е 50 на 50 и трябва да провериш, преди да се вържеш на доживотно лечение. Много е лесно да се изпише.

Отиди при д-р Балабанска в Токуда, последно беше 180 лв прегледа при нея с Фиброскан. Тя написа дисертация по темата, моята лекарка е и я препоръчвам на всеки с хепатит В. Ако се наложи, и тя може да ти пусне протокол със старата биопсия. Валидността му е  4 г. преди датата на кандидатстване, но щом в Софиямед могат да ги тълкуват правилата както си искат, така следва да може и в другите болници. Не се шашкай, не си позволявай паниката да те води, защото така се взимат прибързани решения, които понякога може и да са грешни. Ако и д-р Балабанска потвърди мнението от Софиямед, тогава поне ще знаеш, че не правиш грешка.

п.с. виремията не е висока, но това при хепатит В нищо не означава.
4
Превенция и заразяване / Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Последна публикация от edna_ot_vas - Октомври 03, 2022, 16:28:35 »
Силвана, благодаря ти, че се включи. Виремията ми е 180 хил копия, излязъл е резултатът.
Докторката подготвяла протокол за Зефикс и ми пожела приятен ден и ми затвори.
Аз мога да си взема всичко, плюс протокола и да се консултирам, където поискам, нали така? Тоест тя ми казва категорично "За лечение си" и "Пускам ти протокол". Ще направя непременно фиброскан и мисля да го съчетая с консулт на това лечение. Оказва се обаче, че за ин витро искат документ от гастро, че няма противопоказания във връзка с хепатита. Тази докторка казва, че никой няма да ми издаде такъв с активен вирус. Аз обаче наистина съм прясна след ковид, преди който ензимите бяха в норма.. през цялото време. Нивото на австр антиген е 2500. Била съм с много по-високи показатели! Страх ме е да не ме вържат сега за Зефикса и после да нямам с какво да противодействам!!! Поне аз в себе си го чувствам като грешка.
Чернодробното увреждане последно е проверявано преди ковида А1Ф2
Къде е най-добър фибросканът? Има ли значение - Иван Рилски, Токуда? Ще отида и ще платя каквото е нужно за него.

П. С. Каза ми да си изследвам хепатит Д за протокола, има ли значение къде? Трябвало й до няколко дни. Ако не взема тоя протокол, може после да ми искат биопсия - спорят на 4 г ли трябва, на 5 ли... и се чудя дали не е най-добре да го приема, пък после да решавам и да обикалям с него? Биопсията я искат, понеже ТРЯБВА лечение според тях. Сега направили компромис и да пуснат протокола така... Понеже според професора още е в срок. Големи простотии са това и не ме интересуват. Зефикс е евтино лекарство и ако трябва, ще си го купувам! Въпросът е да не си вкарам автогол.
5
Превенция и заразяване / Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Октомври 03, 2022, 10:38:29 »
Здравей,

Карам направо:

1. не можеш да разчиташ на интервю от 2009 г. да дава актуална информация, от тогава се промениха много нещата.
2. решение за лечение се взима не само въз основа на повишени чернодробни и ниво на виремия, но и какво е актуалното чернодробно състояние - има ли фиброза и активност, какво е нивото на австралийски ангиген.
3. това, че бииопсията е изтекла, не е причина да не ти направят фиброскан, за да се види какво е състоянието на дроба. Ако няма абсолютно никаква активност или фирбоза и нямаш нужда от терапия на този етап, защо да си причиняваш биопсията?
4. посети друг лекар за мнение, отиди и на трети, ако е нужно.
5. състоянието (ако нямаш чернодробно увреждане) не е пречка да не започнеш инвитро. При забременяване ще следиш виремията и ако се качи в последния триместър ще започнеш зефикс за определено време. Действай с това, което ти е най-наложително, други неща ги нагаждаш.

Успех!
6
Превенция и заразяване / Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 30, 2022, 15:52:17 »
Здравейте! Имам нужда отново от вас по моя неразрешим казус...
Една година естествени опити за забременяване без успех... правихме спермограми и имаме и мъжки фактор. Нещата си отиват към ин витро.
Пандемиите затихнаха, изкарах прословутата корона наскоро и влязох в Софиямед да се проследявам... където ходих последно и където последно бях с препоръка без лечение (заради нормализираните стойности)
И драмата започна отново. Алат ми е 79.5, АСАТ - 45.7. Виремията я чакам - трябва да се обадя на 3.10. Последно имах 110 хил копия - в двете години пандемия си пусках само това и ензими. Преди година и половина бях с неоткриваем товар, за пръв и единствен път. Сега ще видим актуалната - след КОВИДА!
Натискът в дясното подребрие се върна, ако се дължи изобщо на хепатита (защото беше изчезнал след лапароскопията на ендометриозата, имам сраствания).
В момента карам и някакъв чревен вирус (приятелят ми започна с него, така че не вярвам да е нещо свързано с хепатита също).

Лежах една вечер в болницата и на сутринта на визитацията професор Чернев и компания ми обясниха, че биопсията ми е с изтекла валидност (от 04.2018 г.), трябвало да се повтори. Отричат Фиброскан ииии искат да ме слагат на терапия със Зефикс, заради непоносимостта към Тенофовир. Или на Бараклуд и ако забременея, да го сменям... Аз им обяснявам, че трябва да ходя на ин витро, че и там положението ми е зле с диагнозата и гинеколозите притискат (имам ендометриоза на дебелото черво) и много проблеми и оплаквания. Навършвам и 38 г. Притискат ме отвсякъде!
Питах аз какво стана с плана да не взимам нищо, докато не забременея и после да се преценява спрямо виремията... не може! Сега трябва. Ако станеш резистентна, станеш...
Тук откривам само старо интервю с професор Антонов (2009 г.), където пише следното:

Докато например при една Хърватска, където масово въведоха използването на медикамента Зефикс за лечение на хепатит Б, те сега имат проблем с новите медикаменти, защото "благодарение" на тази практика те вече имат резистентност, която се предава и на следващите медикаменти. Същото стана и с колегите от Югоизточна Азия, където също масово лекуваха със Зефикс и сега например там, един от добрите медикаменти в света - Бараклуде /Ентекавир/ не може да се прилага, защото всички хора са лекувани със Зефикс и имат резистентност. А резистентноста от единия се пренася на другия медикамент. Нещо като при антибиотиците, резистентноста от единия антибиотик се пренася и на другия антибиотик.

Не знам актуална ли е тази информация и ако да, то не е ли лудост цялото това хвърляне в посока резистентност, без изход назад? Да не говорим, че ако успея да забременея, Бараклуд не е ок... на трети пак ще ме мъмрят, като излезе резултатът, но как се взима подобно решение, като изглежда абсурдно?
Моля ви, ориентирайте ме към днешна дата как са нещата! Има ли жени, забременели, родили,на лекарство, различно от Тенофовир или без никакво и с какви показатели? От Софиямед ме уверяват, че никоя клиника няма да ми прави ин витро с активен вирус. А истината е, че в клиниките нямат подобен опит и практика, защото жените си взимат Тенофовира, забременяват си и си раждат.  Откъде ще знаят какво става, ако нещата не са под контрола на медикамент или пък са с някой от другите медикаменти?!
Моля ви!!! С докторите не може да се разговаря. Толкова пъти опитах... не разбират. Не желаят да обсъждаме. Казват "Това трябва да го взимаш цял живот" и край. 7
Системата за лечение в България / издаване на протокол за HCV
« Последна публикация от Jovana - Септември 28, 2022, 15:31:58 »
Ако имаш всички документи,които си изготвил от болница,която няма комисия ,къде трябва да се занесат документите за да с е издаде протокол за HCV? Надявам се,че някой ще отговори,защото виждам,че тук е спряла дискусията от 1г.
8
На лечение съм / Re: Лечение с Мавирет
« Последна публикация от extremebg - Септември 28, 2022, 10:43:49 »
Здравейте и аз вече 4седмица съм на лечение с Мавирет,за сега странични ефекти няма,успех на всички.
9
Диагностика / Re: Фиброскан
« Последна публикация от hristo_gb - Септември 24, 2022, 14:27:47 »
Сори, че чак сега виждам въпроса, но реално не знам дали ще го признаят - по-добре е в същата, в която ще се изписва лечението. Така или иначе те приемат там, за да ти пуснат кръвни изследвания, PCR и да те огледат и с ехограф. Аз се лекувах в Токуда и там приемаха за 1 ден, като можеше да не се спи там, но на другия ден трябваше да се иде, за да се вземе епикризата и за да те изпишат. Там работят по този начин, но на други места приемат за 3 дена, като знам че пак не е задължително да спиш там, но се водиш 3 дена, колкото е пътеката. Токуда просто наблягат на количеството пациенти - не им стигат местата и хоспитализират за 1 ден, като по този начин взимат 60% от клиничната пътека, но явно са си преценили, че така им е по-изгодно.
Всъщност и аз се чудех къде другаде освен Иван Рилски и Токуда има фиброскан?
10
Диагностика / Фиброскан
« Последна публикация от Jovana - Септември 13, 2022, 18:14:35 »
При фиброскан трябва ли да се лежи в болница и признава ли се,ако е правен в друг град пред комисията в Иван Рилски
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007