Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит
Първичен билиарен холангит
peni:
Здравейте,
от един месец съм диагностицирана с първичен билиарен холангит, начален стадий. Провеждам терапия с урзофалк,- 2 по 2, имам подобрение във физическото състояние и към момента показателите- Асат, алат, ггт, алк фосф. също са паднали до гранични стойности. Терапията ще подължи 2 месеца и в зависимост от резултатите ще се прецени и за наличие на автоимунен хепатит и включване на имуносупресор. На диета съм, която не ми е проблем. Като цяло още свиквам с диагнозата и се старая да бъда силна и да не падам духом. Мога да пиша и по подробно, но не искам да обременявам излишно. Ще ми бъде от помощ , ако има други с тази диагноза, които да споделят своята история и да се подкрепяме.
Силвана Лесидренска:
Здравей, Пени,
В коя болница се лекуваш и при кого, ако не е тайна?
При нас са рядкост хората с ПБХ, споделям ти линк към една от най-големите организации на пациенти с това заболяване, надявам се са ги бъде полезно. Познавам ги лично и ако имаш нужда от информация или имаш конкретни въпроси, мога да те насоча към някой от екипа им.https://www.pbcfoundation.org.uk/newly-diagnosed
peni:
Привет,
Благодаря сърдечно за линка към сайта. Ще прочета всичко и ако имам нужда ще помоля за връзка. Всичко което е свързано със заболяването ме интересува. Пиемам диагнозата като най голямото предизвикателство в живота ми до сега. Лекувам се в Токуда при д-р Балабанска. Изцяло съм се доверила на професионализма и компетентността й при диагностиката и терапията и стриктно следвам указанията й. Невероятен човек и лекар в истинския смисъл на думата.
Силвана Лесидренска:
След като си при нея, си в най-добрите ръце :girl_wink:
peni:
Привет, споделям мнението.
При д-р Балабанска ходя от около 3 години във връзка с рефлукс на стомаха. Почти нямам вече проблеми с това, ходих преди година профилактично, но сега този проблем пак ме доведе при нея.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия