Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - AlienA

Страници: [1]
1
Здравейте на всички !

Моля, за съвет ако някой е минал по моя път или има информация по темата.

Бременна съм в началото на 5-ти месец и съм носител на вируса на Хепатит Б от около 5 години, когато случайно ми го откриха при рутинно изследване за СПИН и Хепатит. Веднага си направих изследване за ДНК репликация в болница Св. Иван Рилски и се оказа, че съм със слабо вирусно натоварване (около 40 000). Ходих на преглед при Д-р Антонов и той ми каза да не се притеснявам и само да си следя чернодробните ензими на 6 месеца. Преди 5 месеца реших да стартирам ин-витро процедура, като информирах докторите, че съм носител на вируса. Назначиха ми повторно изследване за репликация - резултатът излезе двойно по-нисък (около 20 000), а ензимите бяха в норма. Забременях с близнаци и на първия скрийнинг на плода докторът ми препоръча да отида на преглед отново при специалист, за да ми назначи ако е е необходимо трети път изследване за репликация, защото вирусът понякога се активирал при бременност. Тъй като от опит знам, че малко се неглижира опасността от Хепатита и превенцията му, моля да ме посъветвате дали е необходимо да взема по-специални мерки през бременността и дали е необходимо непрекъснато да пускам тестове за ДНК репликация при положение, че ензимите ми са в норма (последното ми изследване на АСАТ, АЛАТ и ГГТ е отпреди 2 дни). Доста прочетох по темата и оставам с впечатление, че трябва само да се внимава при раждането веднага да се постави ваксина на бебетата и че няма проблем с кърменето. Извинявам се, ако малко хаотично звучи историята ми, но се опитах максимално да я резюмирам, за да не ставам досадна.

Благодаря предварително за съдействието на всички, които се включат с отговор.  :girl_angel:

2
Здравейте на всички.

Започвам с моята история, която накратко изложих в подфорум Диагностика.
На 34 години съм и при рутинен профилактичен тест преди около 2 седмици конастатираха положителен резултат за Хепатит Б. В началото нямах представа какво представлява и бях повече от шокирана. Всички доктори ме успокояваха, че не бива да се притеснявам и че не е кой знае какво. От този форум научавам, че напротив, има от какво да се притеснявам.

По предписание на доктора, направих тестовете за АСАТ и АЛАТ (резултатите публикувах в подфорум Диагностика), които се оказаха с нормални нива. При това положение, ми препоръчаха да си направя ПСР и чернодробна биопсия. След консултация с личния лекар, реших да си направя повторен тест в друга лаборатория предвид факта, че 4-5 часа преди първия тест бях консумирала алкохол и се усъмних, че може да е повлияло. Вторият тест също се оказа положителен и отново се връщам, там докъде бях стигнала. :sad3:

Опитвам се да сведа до минимум непредвидените си разходи, затова съм решила да отида отново при личния лекар за направление при специалист, който евентуално да ми съдейства за ПСР тест и биопсия към здравната каса. Нямам представа дали е възможно това. Ще се радвам ако някой сподели от собствен опит.

С мъжа ми сме заедно от 6 г. , но неговият резултат е отрицателен. Не ползваме предпазни мерки при сексуален контакт. Изумява ме мисълта, че той е здрав, след като болестта се предава по полов път (дай боже да му няма нищо).

Нямам симптоми, нито близки с Хепатит Б, не са ми преливали кръв скоро, нямам татуировки, пиърсинг, нито безразборни сексуални контакти (единствено с мъжа ми). Целта на профилактичните тестове беше да проверим дали всичко е наред преди да започнем опити за забременяване. Сега не знам какво да правя. Докторите казват, че няма проблем и че трябва да продължа да живея, както преди - не ми предписаха диета, нито ми препоръчаха презервативи - само допълнителни изследвания.

Видеозонът показа добро състояние на черния дроб и далака. Според доктора, едва ли имам хроничен хепатит. Това, обаче, никак не ме успокоява. Моля, да ми помогнете със съвет или с някакви предположения относно моето състояние, защото мисълта, че съм заразена и заразна започва да ме побърква... :sick: :crying2:

Толкова се надявах на отрицателен втори тест и че е станала някаква грешка, но уви!  :angry3:

На разположение съм за други въпроси и ще се радвам да се получи конструктивна дискусия по моя случай. Хората около мен само ме успокояват, но самите не знаят нищо за този вирус. Някак уютно се чувствам тук, където има други хора като мен.
Благодаря предварително за помощта и съчувствието!  :girl_angel:

3
Здравейте на всички!

Преди няколко дни си направих профилактични тестове, включително за СПИН, Хепатит С и Хепатит В. С изненада установих, че резултатът ми за Хепатит В е положителен! Излишно е да казвам, че изпаднах в паника, тъй като нищо не бях чувала за болестта. Веднага си записах час при ендокринолог и цяла нощ се рових в интернет и си чертаех наум мрачно бъдеще. След като се запознах с основната информация, установих, че при мен липсват всякакви симптоми, а тестът на мъжа ми, с който сме заедно от 7 години е отрицателен.

В главата ми възникнаха безброй въпроси. Видях се със специалист на следващия ден (д-р Ханджиев от ВМА) и той доста ме успокои. Каза ми, че не е дошъл краят на света и че трябва да се направят допълнителни изследвания. Също така ми прегледа вътрешните органи на видеозон - всичко е в норма, дори перфектно. Докторът изрази съмнение, че изобщо съм болна, дори си говорихме за повторен тест. Каза ми, че нямам никакви видими белези за Хепатит Б. Вчера си направих предписаните изследвания в лаборатория и вече имам резултатите. Всички данни ми изглеждат в норма, според описаните референтни стойности. Все пак, ми е доста притеснено - едва във вторник ще се видя с доктора, затова ги публикувам и тук с надеждата и вие да ме успокоите.

Д-р Ханджиев ми каза, че на този етап трябва да продължа живота си нормално и че не трябва да се ограничавам дори от секса с мъжа ми и че ако резултатите ми са добри, няма дори да се наложи лечение. Аз обаче, продължавам да се притеснявам.

Дали е възможно положителният ми тест да е грешен и дали не трябва да го повторя? Случвало ли се е на някой?

Все още съм в шок и не знам как да реагирам на това, което ми се случва- информацията е изключително объркваща. Хем е сериозна болест, хем е много разпространена и някои хора си живеят щастливо с нея без дори да знаят, хем е опасна за бременни, пък могат спокойно да раждат, хем може и не може да се лекува, а някои дори не се нуждаят от лечение.

Ето и моите резултати: (последните цифри са референтните стойности)

ПКК                                
     левкоцити    L     4        G/L     4.4 - 11.3    
     
еритроцити         4.47        T/L     3.90 - 5.90    
     
хемоглобин         133        g/L     120 - 160    
     
хематокрит         36.9        L/L     35 - 47    
     
ср. обем на еритроцитите         82.7        fl     78 - 96    
     
ср. Hgb. съдърж. в еритр.    H     361        g/L     330 - 360    
     
ср. Hgb. конц. в ер.         29.9        pg     28 - 33    
     
тромбоцити         263        G/L     130 - 360    

Биохимия
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод

Общ билирубин         16.1        umol/l      3.4 - 21.0      PHOT

Директен билирубин         4.6        umol/l      0.8 - 8.5      PHOT

ASAT         17        U/l      4 - 31      PHOT

ALAT         18        U/l      0 - 33      PHOT

GGT         10        U/l      < 50      PHOT

ALP         99        U/l      98 - 279      PHOT


Благодаря предварително за отговорите. На всички желая скорошно оздравяване!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007